Cinci copii din Câmpina au ajuns la Urgenţe sub influenţa alcoolului

Social (Categoria articolului)

În noaptea de duminică spre luni, medicii de la Camera de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal Câmpina s-au confruntat cu o situație mai puțin obișnuită. Cinci băieți, cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani, au fost aduși la spital, de o ambulanță, într-o stare avansată de ebrietate.

Situația este mai gravă decât pare la prima vedere. Ambulanța a fost chemată de paznicul de la unul dintre localurile situate în incinta fostului complex comercial Fibec. Bărbatul a auzit zgomote și i-a găsit pe cei cinci copii în imediata apropiere a parcării mici din laterala complexului (în capătul scărilor). Ambulanţa a sosit la faţa locului, iar copiii au fost transportaţi la spital. Trei dintre ei se aflau într-o stare mai avansată de ebrietate și au avut nevoie de câteva ore de îngrijiri medicale până și-au revenit.
Bineînțeles că a fost sesizată și poliția, iar din discuțiile cu minorii se pare că situația a stat în felul următor: copiii au consumat băuturi alcoolice (deocamdată nu se știe unde și nici cum le-au procurat) și au ajuns deja băuți în zona fostului complex comercial Fibec. Aici au intrat într-o magazie care aparţine restaurantului de la etaj, au sustras mai multe sticle cu băuturi alcoolice și au continuat... petrecerea chiar în parcare. Zgomotul făcut de ei a atras atenția paznicului care i-a găsit și a chemat ambulanța. Poliţiştii au întocmit deja un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt, dar dincolo de urmări (care probabil vor fi minime sau inexistente, având în vedere vârsta făptuitorilor şi valoarea mică a prejudiciului), extrem de îngrijorătoare rămâne situaţia că a fost posibil un astfel de lucru - în municipiul Câmpina, noaptea, cinci copii cu vârste între 9 şi 14 ani au făcut rost de alcool și au băut cât să ajungă la Urgenţe.

8203 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Mihaela 20.11.2017 22:07 Copiii astia nu au parinti?! Nu se pot lua masuri impotriva lor? Si, eventual, sa se faca publice acestea, poate asa devin si unii parinti ceva mai atenti cu ce fac copiii lor! Mai ales ca nu vorbim de pustani de 17-18 ani, ci efectiv de copii, la 9 ani!!!

Social

1612 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

831 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

730 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

154 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.