Inspectoratul Școlar Județean Prahova, Casa Corpului Didactic, Colegiul Național "Spiru Haret" Ploiești, Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" Câmpina și Liceul Teoretic "Nicolae Casso" din Chișcăreni, Raionul Sângerei (Republica Moldova) derulează un proiect comun intitulat "Punte în timp peste Prut". Un proiect extrem de interesant, care își propune realizarea unor schimburi de experiență, cu exemple de bună practică în activitatea didactică. Luni, 29 octombrie, a fost rândul Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina să primească oaspeții de peste Prut, adică o delegație de aproximativ 20 cadre didactice de la liceul din Republica Moldova.
Oaspeții au fost întâmpinați de Mihaela Popescu, coordonatorul acțiunii din partea Colegiului "Grigorescu" și de directorul instituției, prof. Roxana Stan. După cuvintele de bun venit a urmat un program artistic emoționant (coordonat de prof. Elisabeta Milea și Dana Ștefan), cu melodii care au mers la sufletul oaspeților. Apoi s-a trecut la activitatea propriu-zisă, cea didactică, prezentările fiind realizate pe rând pe profesorii Cristina Ionescu, Natalia Constantin, Victor Ionuț Popa, Dana Ștefan, bibliotecar Mihaela Popescu și elevii Alexandra Nanu, Diana Constantin, Cristina Popescu, Gabriel Corneanu.
"Acest proiect a început anul trecut și a fost demarat de Colegiul Național "Spiru Haret" Ploiești, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean, Casa Corpului Didactic Prahova și colegiul nostru. Prima parte s-a desfășurat în luna mai a anului trecut și s-a intitulat Un veac de unitate în cuget și simțire românească. A fost o etapă în care partenerii din Republica Moldova au vizitat Câmpina, cele două muzee din municipiu și Casa Domnească de la Brebu, iar în această parte a proiectului am dorit să face un schimb de experiență, util pentru ambele părți. Din delegația care ne vizitează astăzi fac parte cadre didactice de la Liceul Teoretic "Nicolae Casso" din localitatea Chișcăreni, Raionul Sângerei, Republica Moldova", ne-a declarat Mihaela Popescu, bibliotecar și coordonator al acțiunii din partea Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" Câmpina.
Revenind la programul artistic prezentat de elevii de la Colegiul "Grigorescu" trebuie să spunem că a inclus momente foarte frumoase, cu cântece patriotice, melodii populare și dansuri tradiționale, iar la final toți cei prezenți, gazde și oaspeți, s-au prins în "Hora Unirii". (video)
Evenimentul teatral al verii - Festivalul Național de Teatru "Eusebiu Ștefănescu" - se va desfășura în perioada 4-6 iulie 2025, iar pe scenă vor urca tineri actori amatori.
Câmpina Summer Park Music a fost unul dintre evenimentele frumoase organizate anii trecuți, pe parcursul verii, în centrul municipiului.
26 Iunie este Ziua Drapelului, eveniment marcat și la Câmpina sub un soare strălucitor, în prezența câtorva zeci de oameni.
La începutul lunii iulie, Câmpina va fi gazda primei ediții a Festivalului Național de Teatru ”Eusebiu Ștefănescu”.