În Hotărârea 111/iulie 2017 a Consiliului Local Câmpina există o prevedere incredibilă din punctul nostru de vedere și, mai grav, ilegală. Este vorba despre Regulamentul privind lucrările tehnico-edilitare și de refacere a infrastructurii, lucrări care se execută pe domeniul public și privat al municipiului Câmpina de către firmele care dețin rețele (apă, gaze, energie electrică, telefonie, cablu). La art.5, al.6 din acest regulament se menționează faptul că beneficiarul trebuie să aducă la cunoștință publică, "prin mijloace mass-media obligatoriu audio", lucrările pe care le execută.
Așa cum am scris și la momentul respectiv, nu ni se pare nici morală și nici legală o astfel de prevedere. De când are dreptul o administrație publică locală să impună unei societăți comerciale la ce fel de organ mass-media să-și dea anunțurile? Interesul unei administrații publice ar trebui să fie acela ca un număr cât mai mare de cetățeni să fie informați cu privire la lucrările care se desfășoară pe domeniul public și nu să facă discriminare între organele mass-media și nici să oblige firmele să colaboreze cu un post local de radio (există și contravenții prevăzute în regulament). Poate sunt cetățeni care nu ascultă radio, poate sunt cetățeni care citesc presa scrisă tipărită sau citesc presa online.
Înțelegem că deranjăm administrația locală cu articolele noastre critice. Înțelegem și că există o parte a presei agreată mai ales la nivelul Primăriei Câmpina. Dar de aici și până la a obliga niște societăți comerciale să furnizeze anunțuri într-o direcție dorită de administrația locală e cale lungă. Corect ar fi fost mass-media locală și atât, iar firmele să aleagă singure cu cine colaborează.
Noi am considerat că s-a făcut un abuz și am sesizat Prefectura Prahova și alte instituții abilitate. Iar ieri am primit răspunsul de la Prefectură, în care, normal, ni se dă dreptate. Pentru că avem dreptate. Și pentru că administrația locală a mers, deja, mult prea departe comițând o astfel de ilegalitate. Potrivit Prefecturii Prahova, art.5, al.6 din HCL 111/2017 este nelegal. Prefectul județului a solicitat Consiliului Local Câmpina revocarea alineatului respectiv, în caz contrar hotărârea va fi atacată la instanța de contencios administrativ, solicitându-se desființarea parțială a acesteia. (facsimil adresă Prefectură)
Precizăm că proiectul de hotărâre a fost inițiat de primarul Horia Tiseanu și viceprimarul Adrian Pițigoi și a fost aprobat în unanimitate de Consiliul Local. Suntem convinși că unii consilieri nici nu au citit regulamentul. Alții l-au citit și fie au înțeles, dar au tăcut, fie nu au înțeles că votează o ilegalitate. Și pentru a vă convinge că noi am înțeles exact despre ce e vorba, mai precizăm că în textul regulamentului se menționează "mijloace mass-media obligatoriu audio", iar în avizul de spargere a carosabilului (pe care trebuie să-l obțină deținătorii de rețele) apare mențiunea "mass-media - radio și televiziunea locală"...
Poate de această dată va fi cu noroc, pentru că de ani buni se vorbește despre amenajarea Parcului "Constantin Istrati", dar niciodată nu s-a făcut nimic.
Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova vine în întâmpinarea părinților și a copiilor pentru vacanța de vară oferind în centrele și secțiile sale ateliere de creație pentru copii.
Faptul că nimeni nu vrea să discute despre o problemă nu înseamnă că nu există! Este și cazul unei modificări a Regulamentului de organizare și funcționare al Consiliului Local Câmpina, modificare adoptată în ședința de joi, 26 iunie 2025, fără nicio discuție!
Caragiale fiind mereu actual, Câmpina - la fel ca și multe alte localități - este membru al mai multor asociații, ”comitete și comiții”, valoarea totală a cotizațiilor plătite acestor asociații fiind la nivelul anului 2024 de 334.000 lei. O sumă enormă...