CONTACT

Prefectura ne dă dreptate și cere administrației câmpinene revocarea articolului prin care obligă firmele deținătoare de rețele să dea anunțuri doar la radio

- Actualitate -

Prefectura ne dă dreptate și cere administrației câmpinene revocarea articolului prin care obligă firmele deținătoare de rețele să dea anunțuri doar la radio

În Hotărârea 111/iulie 2017 a Consiliului Local Câmpina există o prevedere incredibilă din punctul nostru de vedere È™i, mai grav, ilegală. Este vorba despre Regulamentul privind lucrările tehnico-edilitare È™i de refacere a infrastructurii, lucrări care se execută pe domeniul public È™i privat al municipiului Câmpina de către firmele care deÈ›in reÈ›ele (apă, gaze, energie electrică, telefonie, cablu). La art.5, al.6 din acest regulament se menÈ›ionează faptul că beneficiarul trebuie să aducă la cunoÈ™tință publică, "prin mijloace mass-media obligatoriu audio", lucrările pe care le execută.

AÈ™a cum am scris È™i la momentul respectiv, nu ni se pare nici morală È™i nici legală o astfel de prevedere. De când are dreptul o administraÈ›ie publică locală să impună unei societăți comerciale la ce fel de organ mass-media să-È™i dea anunÈ›urile? Interesul unei administraÈ›ii publice ar trebui să fie acela ca un număr cât mai mare de cetățeni să fie informaÈ›i cu privire la lucrările care se desfășoară pe domeniul public È™i nu să facă discriminare între organele mass-media È™i nici să oblige firmele să colaboreze cu un post local de radio (există È™i contravenÈ›ii prevăzute în regulament). Poate sunt cetățeni care nu ascultă radio, poate sunt cetățeni care citesc presa scrisă tipărită sau citesc presa online. 
ÎnÈ›elegem că deranjăm administraÈ›ia locală cu articolele noastre critice. ÎnÈ›elegem È™i că există o parte a presei agreată mai ales la nivelul Primăriei Câmpina. Dar de aici È™i până la a obliga niÈ™te societăți comerciale să furnizeze anunÈ›uri într-o direcÈ›ie dorită de administraÈ›ia locală e cale lungă. Corect ar fi fost mass-media locală È™i atât, iar firmele să aleagă singure cu cine colaborează.

Noi am considerat că s-a făcut un abuz È™i am sesizat Prefectura Prahova È™i alte instituÈ›ii abilitate. Iar ieri am primit răspunsul de la Prefectură, în care, normal, ni se dă dreptate. Pentru că avem dreptate. Și pentru că administraÈ›ia locală a mers, deja, mult prea departe comiÈ›ând o astfel de ilegalitate. Potrivit Prefecturii Prahova, art.5, al.6 din HCL 111/2017 este nelegal. Prefectul judeÈ›ului a solicitat Consiliului Local Câmpina revocarea alineatului respectiv, în caz contrar hotărârea va fi atacată la instanÈ›a de contencios administrativ, solicitându-se desfiinÈ›area parÈ›ială a acesteia. (facsimil adresă Prefectură)
Precizăm că proiectul de hotărâre a fost iniÈ›iat de primarul Horia Tiseanu È™i viceprimarul Adrian PiÈ›igoi È™i a fost aprobat în unanimitate de Consiliul Local. Suntem convinÈ™i că unii consilieri nici nu au citit regulamentul. AlÈ›ii l-au citit È™i fie au înÈ›eles, dar au tăcut, fie nu au înÈ›eles că votează o ilegalitate. Și pentru a vă convinge că noi am înÈ›eles exact despre ce e vorba, mai precizăm că în textul regulamentului se menÈ›ionează "mijloace mass-media obligatoriu audio", iar în avizul de spargere a carosabilului (pe care trebuie să-l obÈ›ină deÈ›inătorii de reÈ›ele) apare menÈ›iunea "mass-media - radio È™i televiziunea locală"...


08 Sep 2017 10:54 7345 vizualizari


Comentarii






  • 09.09.2017 11:34 Aurica Felicitari ca v-ati tinut de capul lor si nu i-ati lasat! Asa ar trebui sa facem toti de fiecare data, si atunci nu ar mai avea tupeul pe care l-au capatat! Ar trebui sa aiba o ultima firimitura de decenta si sa plece!
  • 08.09.2017 20:38 Driver Probabil ca aceste atitudini au fost insusite dupa o pregatire temeinica cu liderul din Coreea de Nord.In momentul de fata nu e prea mult de facut cu administratia actuala,decat asteptat anul alegerilor locale,si actuala administratie trimisa la groapa de gunoi al istoriei.
  • 08.09.2017 15:55 Sabina Va felicit! DemonstraÈ›i ca se poate! Dacă ar face mai mulÈ›i ceea ce faceÈ›i voi, poate nu ar fi totul pierdut!
  • 08.09.2017 12:27 Dan Ha! Na! Hâc! Primăria a călcat pe bec! Iar.
Vremea
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
734 vizualizari 08 May 2024 12:41 Primim de la cititori. Neglijență sau dispreț?

Primim de la cititori. Neglijență sau dispreț?

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă pe Aleea Zânelor, în spatele blocului 7ABC din centrul Câmpinei.

citeste mai mult
3223 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
3390 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La È™edinÈ›a ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin RaÈ› a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
4464 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul CâmpiniÈ›a, a avut loc un accident de circulaÈ›ie soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV