CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Prefectura ne dă dreptate și cere administrației câmpinene revocarea articolului prin care obligă firmele deținătoare de rețele să dea anunțuri doar la radio

- Actualitate -

Prefectura ne dă dreptate și cere administrației câmpinene revocarea articolului prin care obligă firmele deținătoare de rețele să dea anunțuri doar la radio

În Hotărârea 111/iulie 2017 a Consiliului Local Câmpina există o prevedere incredibilă din punctul nostru de vedere și, mai grav, ilegală. Este vorba despre Regulamentul privind lucrările tehnico-edilitare și de refacere a infrastructurii, lucrări care se execută pe domeniul public și privat al municipiului Câmpina de către firmele care dețin rețele (apă, gaze, energie electrică, telefonie, cablu). La art.5, al.6 din acest regulament se menționează faptul că beneficiarul trebuie să aducă la cunoștință publică, "prin mijloace mass-media obligatoriu audio", lucrările pe care le execută.

Așa cum am scris și la momentul respectiv, nu ni se pare nici morală și nici legală o astfel de prevedere. De când are dreptul o administrație publică locală să impună unei societăți comerciale la ce fel de organ mass-media să-și dea anunțurile? Interesul unei administrații publice ar trebui să fie acela ca un număr cât mai mare de cetățeni să fie informați cu privire la lucrările care se desfășoară pe domeniul public și nu să facă discriminare între organele mass-media și nici să oblige firmele să colaboreze cu un post local de radio (există și contravenții prevăzute în regulament). Poate sunt cetățeni care nu ascultă radio, poate sunt cetățeni care citesc presa scrisă tipărită sau citesc presa online. 
Înțelegem că deranjăm administrația locală cu articolele noastre critice. Înțelegem și că există o parte a presei agreată mai ales la nivelul Primăriei Câmpina. Dar de aici și până la a obliga niște societăți comerciale să furnizeze anunțuri într-o direcție dorită de administrația locală e cale lungă. Corect ar fi fost mass-media locală și atât, iar firmele să aleagă singure cu cine colaborează.

Noi am considerat că s-a făcut un abuz și am sesizat Prefectura Prahova și alte instituții abilitate. Iar ieri am primit răspunsul de la Prefectură, în care, normal, ni se dă dreptate. Pentru că avem dreptate. Și pentru că administrația locală a mers, deja, mult prea departe comițând o astfel de ilegalitate. Potrivit Prefecturii Prahova, art.5, al.6 din HCL 111/2017 este nelegal. Prefectul județului a solicitat Consiliului Local Câmpina revocarea alineatului respectiv, în caz contrar hotărârea va fi atacată la instanța de contencios administrativ, solicitându-se desființarea parțială a acesteia. (facsimil adresă Prefectură)
Precizăm că proiectul de hotărâre a fost inițiat de primarul Horia Tiseanu și viceprimarul Adrian Pițigoi și a fost aprobat în unanimitate de Consiliul Local. Suntem convinși că unii consilieri nici nu au citit regulamentul. Alții l-au citit și fie au înțeles, dar au tăcut, fie nu au înțeles că votează o ilegalitate. Și pentru a vă convinge că noi am înțeles exact despre ce e vorba, mai precizăm că în textul regulamentului se menționează "mijloace mass-media obligatoriu audio", iar în avizul de spargere a carosabilului (pe care trebuie să-l obțină deținătorii de rețele) apare mențiunea "mass-media - radio și televiziunea locală"...


08 Sep 2017 10:54 7380 vizualizari


Comentarii


  • 09.09.2017 11:34 Aurica Felicitari ca v-ati tinut de capul lor si nu i-ati lasat! Asa ar trebui sa facem toti de fiecare data, si atunci nu ar mai avea tupeul pe care l-au capatat! Ar trebui sa aiba o ultima firimitura de decenta si sa plece!
  • 08.09.2017 20:38 Driver Probabil ca aceste atitudini au fost insusite dupa o pregatire temeinica cu liderul din Coreea de Nord.In momentul de fata nu e prea mult de facut cu administratia actuala,decat asteptat anul alegerilor locale,si actuala administratie trimisa la groapa de gunoi al istoriei.
  • 08.09.2017 15:55 Sabina Va felicit! Demonstrați ca se poate! Dacă ar face mai mulți ceea ce faceți voi, poate nu ar fi totul pierdut!
  • 08.09.2017 12:27 Dan Ha! Na! Hâc! Primăria a călcat pe bec! Iar.
244 vizualizari 15 Jul 2024 21:27 Restricții de apă la Poiana Câmpina, în satul Bobolia

Restricții de apă la Poiana Câmpina, în satul Bobolia

Hidro Prahova a anunțat că impune mai multe restricții de furnizare a apei în localitățile unde stocurile de apă sunt foarte scăzute. Printre aceste localități se numără și satul Bobolia din comuna Poiana Câmpina.

citeste mai mult
305 vizualizari 15 Jul 2024 18:55 OMV Petrom a achiziționat cea mai mare rețea de încărcare pentru vehicule electrice din România

OMV Petrom a achiziționat cea mai mare rețea de încărcare pentru vehicule electrice din România

OMV Petrom a achiziționat cel mai mare operator de stații de încărcare a vehiculelor electrice din România, Renovatio Assest Management, consolidându-și astfel poziția de lider pe piața zonală a stațiilor de încărcare a mașinilor electrice.

citeste mai mult
1288 vizualizari 15 Jul 2024 13:32 Primim de la cititori. Parcarea asta le întrece pe toate - au blocat calea de acces pe ambele sensuri!

Primim de la cititori. Parcarea asta le întrece pe toate - au blocat calea de acces pe ambele sensuri!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea din fața Complexului comercial Kaufland.

citeste mai mult
1771 vizualizari 15 Jul 2024 13:20 Apel la câmpineni pentru completarea chestionarului privind actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă

Apel la câmpineni pentru completarea chestionarului privind actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă

Primăria municipiului Câmpina derulează în această perioadă activitățile necesare actualizării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV