Câmpina mai are un singur veteran de război - Gheorghe Enache, care sâmbătă, 15 octombrie 2022, a împlinit 100 ani, fiind sărbătorit de autoritățile locale, militare, dar și de numeroși prieteni și membri ai familiei.
La sărbătoarea din curtea locuinței sale, oaspeții i-au adus cadouri, s-au spus cuvinte frumoase, emoționante, iar din partea ministrului Apărării Naționale a fost decorat cu Emblema de Onoare a Armatei Române. Administrația locală a fost reprezentată de primarul Alin Moldoveanu și consilierul local Costel Filip. Unul dintre cele mai emoționante momente a fost oferit de un copil - Aaron Murariu, de numai șase ani, care a ținut în felul său să-l cunoască pe Gheorghe Enache și să-i ureze ”La mulți ani!”, întregul ceremonial fiind condus de col (r) Marian Dulă, președintele Asociației Militarilor în Rezervă și în Retragere Câmpina.
Gheorghe Enache s-a născut la 15 octombrie 1922, în comuna Bănești, județul Prahova, într-o familie numeroasă, cu opt copii: Avram, Ion, Vasile, Victor, Ana, Gheorghe, Lazăr și Nuți. Părinții săi, Alexandru și Elena, în pofida greutăților materiale, au reușit să crească și să educe bine pe cei opt copii. Gheorghe Enache a avut o copilărie liniștită, plină de bucurii, chiar dacă erau mulți frați sau poate tocmai de aceea. A urmat Școala Industrială de Instalații de Apă și Gaze din Câmpina. În noiembrie 1940 a fost încorporat, ca voluntar, la Regimentul 3 Transmisiuni Aero, cartiruit în București, Ghencea, ca elev la Bateria 296 TFF (telefonie fără fir), până în martie 1941. Au efectuat aplicații în teren cu posturile de emisie-recepție, în zona Giurgiu - Rusciuc (Bulgaria). Cursanții au fost ordonați pe grupe (de câte 5 militari), în posturi de execuţie în teren, pe aeroportul din Buzău. După 2-3 săptămâni a început războiul și odată cu el transmiterea codificată către comanda de dirijare a aviaţiei în teritoriu. Gheorghe Enache a fost încadrat la Flotila 3 Observații și a fost dislocat la Buzău. A avut ca ordin să recunoască tipul de avion, numărul motoarelor, cărei armate aparține și direcția de zbor. De aici, s-a deplasat succesiv la Tighina, Tiraspol, după care, a revenit în țară. Într-o etapă următoare, ostașul Gheorghe Enache a plecat în Bucovina, de aici a străbătut Polonia, iar în 1943 se găsea pe malul mării Azov. Revenit în țară s-a dislocat cu unitatea în Făgăraș, unde a participat la schimbarea sistemului de comunicare cu nemții. La Rupea, înființează un post de emisie-recepție, după care se deplasează la Oradea și, în continuare, pe aerodromul Miskolc (Ungaria), întorcându-se în țară la 15 mai 1945. După lăsarea la vatră, Gheorghe Enache a fost încadrat ca tehnician (instalații de apă și gaze) și șef de depozit la Baza 3 Băicoi, Institutul de Petrol și Gaze Câmpina, Electromontaj (în perioada 1945-1983). Pentru merite deosebite a fost distins cu ”Ordinul Muncii”, clasa a III-a și cu medalia ”Eliberarea de sub jugul fascist”. În anul 2004 a fost decorat cu ”Crucea Comemorativă a celui de-al doilea război mondial”, iar la 29 aprilie 2018 a fost avansat la gradul de maior.
Vescan este astăzi unul dintre cei mai iubiți artiști ai muzicii hip-hop din România, iar acest lucru a fost demonstrat încă o dată, sâmbătă seara, la concertul susținut în centrul Câmpinei.
Este o mândrie pentru comunitatea noastră când primim astfel de vești.
Ediția 2025 a Câmpina Summer Park Music continuă sâmbătă, 12 iulie, cu un concert susținut de rapperul Vescan.
Vescan ca cânta live în Parcul Regele Mihai I din centrul Câmpinei, pe 12 iulie 2025, de la ora 20.00.