Deputatul Răzvan Prișcă și președintele PNL Câmpina, Horia Tiseanu, au mulțumit electoratului pentru votul din primul tur al prezidențialelor

Politică (Categoria articolului)

Candidatul PNL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, președintele în exercițiu, a câștigat detașat primul tur al scrutinului electoral atât la nivelul județului Prahova, cât și în Câmpina - în toate cele 23 secții de vot. La Câmpina, Iohannis a obținut 36,95% din voturi, iar în Prahova - 38,70%. Astăzi, liberalii câmpineni au organizat o conferință de presă pentru a vorbi despre rezultatele primului tur al prezidențialelor, la conferință participând, alături de președintele PNL Câmpina, Horia Tiseanu, deputatul PNL Răzvan Prișcă.

Cei doi liberali au mulțumit electoratului prahovean, în general, și celui câmpinean, în special, pentru votul important din primul tur al alegerilor prezidențiale din 10 noiembrie. Horia Tiseanu a prezentat o situație mai detaliată a rezultatului de la Câmpina, evidențiind procentele ridicate din unele secții și punând aceste procente și pe seama unor lucrări la infrastructură: ”Am câștigat în secția din Cartierul Voila și poate că a contat că oameni au văzut că asfaltăm Strada Dealului, că s-a turnat un covor asfaltic pe o porțiune din Strada Voila și că au început în zona centrală lucrările de canalizare, care vor ajunge apoi pe Calea Doftanei și mai departe pe Voila”. (video)
Nu știm dacă rezultatele acestor alegeri au vreo legătură cu asfaltarea, pentru că, pe acest principiu enunțat de primarul municipiului, liberalii ar fi trebuit să piardă voturi în secțiile din zonele unde sunt probleme de infrastructură și sunt destule astfel de zone. Dar Klaus Iohannis a câștigat în toată Câmpina, pe un vot masiv împotriva PSD, dar și pentru faptul că alegătorii l-au considerat cel mai bun dintre toți candidații. Deputatul Răzvan Prișcă le-a mulțumit prahovenilor pentru că ”prin votul lor masiv pentru Klaus Iohannis, Prahova s-a situat pe locul al patrulea în țară și sper ca victoria din turul al doilea să fie la un scor și mai clar, eu cred că undeva la peste 70%”. (video)

În cadrul conferinței, Horia Tiseanu a lansat un atac la adresa președintelui Consiliului Județean, Bogdan Toader, președinte al PSD Prahova, pe care l-a acuzat că alocă fonduri preferențial, în funcție de apartenența politică a primarului: ”Mai aveam nevoie de un covor asfaltic pe Șoseaua Voila pe o lungime de puțin peste un kilometru. Nu am primit acest covor asfaltic, dar într-o comună din jurul Câmpinei s-a oferit covor asfaltic pentru 25 km, deși acea comună avea toate străzile asfaltate, astfel că s-a aplicat un nou covor asfaltic pe străzile deja asfaltate. Primarul respectiv nu era în PNL! Asta ca să nu mai spun că anul trecut am dorit un parteneriat de 10 milioane lei cu Consiliul Județean de la care am primit, în cadrul acestui parteneriat, suma de... 25.000 lei!” (video)
În încheierea conferinței, l-am întrebat pe președintele PNL Câmpina, Horia Tiseanu, dacă nu i-a fost teamă de o nouă înfrângere în fața USR, așa cum s-a întâmplat la europarlamentarele din primăvară, când USR-PLUS a câștigat în 19 din cele 23 de secții de votare din Câmpina și ce a făcut diferența între cele două campanii cu rezultate foarte diferite. ”Klaus Iohannis a făcut diferența - a recunoscut franc Horia Tiseanu - și faptul că am avut o propunere foarte bună, concretă, Klaus Iohannis, pe care oamenii l-au agreat, în vreme ce la europarlamentare a fost o propunere politică și poate a contat altceva mai mult. Ca și la alegerile pentru primar, la prezidențiale contează mai mult persoana. Și nu mi-a fost teamă că mă bate USR-ul, pentru că ne-am bazat pe Klaus Iohannis”. (video)

3978 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Voinea 17.11.2019 11:41 O sa primesti multe covoare astfaltice,bani multi din bugetul PARAREL si din GAURA cea MARE.NU rezistati decat cateva luni cu savantul de la finante.Nu te bate USR-UL o sa te bata cel de sus.Halal campanie,amenintati cu taierea pensiilor si salariilor la bugetari .Apropo,cand faceti evaluarea personalului ,sunt multi ce doar respira pentru salariile fabuloase.AFARA cu ei si mariti si bugetul asa cum zice seful cel mare.

Politică

5261 vizualizari
29 dec. 2019 11:44

Partidul Prahova în Acțiune și-a ales conducerea. Câmpineanul Daniel Ioniță este președinte executiv

Despre demisiile lui Daniel Ioniță și Mihai Cojocaru din ALDE și din Consiliul Local v-am informat imediat după ședința din 19 decembrie 2019 a CL Câmpina, cea la finalul căreia consilierii menționați anunțau că se înscriu în alt partid și că vor pleca inclusiv din CL, nu doar din ALDE. A doua zi după ședința CL, la Ploiești, cei doi câmpineni participau la Convenția Județeană a Partidului Prahova în Acțiune și erau aleși în structura de conducere a acestei formațiuni politice nou-înființate.

4004 vizualizari
19 dec. 2019 19:00

Daniel Ioniță și Mihai Cojocaru au demisionat din Consiliul Local Câmpina

În urmă cu puține momente, în plenul ultimei ședințe a Consiliului Local Câmpina din acest an, consilierul Daniel Ioniță a anunțat demisia sa și a colegului său de partid, Mihai Cojocaru, din Consiliul Local. Cei doi reprezentau, în Legislativul câmpinean, Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE).

Alte stiri recente

1 vizualizari
22 ian. 2020 10:16

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 22 ianuarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

3443 vizualizari
20 ian. 2020 22:08

Câmpineanca Georgeta Popescu, campioană olimpică de tineret la monobob: ”Sunt copleșită. Toată lumea în jurul meu îmi spune că am scris istorie!”

Georgeta Popescu a câștigat duminică, 19 ianuarie 2020, titlul olimpic la tineret în proba de monobob - primul titlu olimpic din istoria acestui sport și prima medalie olimpică de aur pentru România la actuala ediție a Jocurilor Olimpice pentru Tineret de la Lausanne. Cu siguranță, este o performanță extraordinară pentru România și este cea mai mare performanță sportivă pentru Câmpina din toate timpurile, poate comparabilă doar cu titlul de vicecampion olimpic al lui Ion Alexe la box, la Jocurile Olimpice de la Munchen 1972. Pentru că scriem de mai mult timp despre performanțele Georgetei Popescu la competițiile naționale și internaționale la care a participat, pentru că știm cât muncește, ce eforturi depune, cât este de curajoasă și de ambițioasă, o felicităm din suflet pentru titlul olimpic la tineret și îi urăm mult succes la Jocurile Olimpice de la Beijing, din anul 2022, acolo unde tânăra sportivă vrea să ajungă și chiar să urce pe podium.
Am discutat cu Georgeta Popescu atât duminică, imediat după cursa de la Lausanne, cât și luni, înainte și după festivitatea de premiere, când Georgeta a primit medalia olimpică.