La mulți ani, Câmpina! Spectacol dedicat împlinirii a 518 ani de la prima atestare documentară a localității

Eveniment (Categoria articolului)

8 ianuarie este Ziua Câmpinei. 8 ianuarie 2021 este ziua în care se împlinesc 518 ani de la prima atestare documentară a localității. O localitate iubită și respectată pentru istoria ei, pentru frumusețea ei, pentru oamenii de valoare pe care i-a dat acestei țări. Anul acesta, pe fondul pandemiei de coronavirus, nu s-a organizat niciun eveniment public pentru a se marca Ziua Câmpinei. În schimb, Casa de Cultură "Geo Bogza" ne oferă tuturor o frumoasă surpriză, un spectacol înregistrat, susținut de Ansamblul Folcloric "Ghiocelul", Grupul Vocal "Plai câmpinean" și Alexandru Ștefan - Sașa, fost component al formației Meteor.

Spectacolul este prezentat de directorul Casei de Cultură, Alexandra Ioniță, iar cele două ansambluri menționate aparțin de această instituție. Ansamblul Focloric "Ghiocelul" a împlinit, în toamna anului trecut, 18 ani de existență și 11 ani de când este condus de instructorul Cristi Colezea. Tinerii dansatori care formează acest ansamblu sunt extrem de talentați și au câștigat, de-a lungul anilor, numeroase premii la concursurile naționale și internaționale la care au participat. Solista ansamblului este Valentina Ivan, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina. Grupul vocal "Plai câmpinean" este un grup tânăr, format din 9 fete talentate, pregătite de profesorul Dănuț Andrei.
Ștefan Alexandru Sașa nu mai are nevoie de nicio prezentare, suntem siguri. Astăzi în vârstă de 70 de ani, Sașa a fost bateristul celebrei formații Meteor. Muzica e viața lui, dar să nu uităm că este autorul a nu mai puțin de 12 volume de poezie și epigramă.
Acești artiști câmpineni, mai mici sau mai mari, au urcat pe scena Casei de Cultură "Geo Bogza" pentru a ne oferi un spectacol (înregistrat) de Ziua Câmpinei. În fața lor, sala a fost goală și, cu siguranță, nu le-a fost ușor să cânte sau să danseze. Au nevoie de public și sperăm ca eforturile lor să fie încununate de aplauzele dumneavoastră și, de ce nu, de mesajele de felicitare pe care le puteți transmite fie aici, fie pe rețelele de socializare.
În introducerea spectacolului veți putea urmări și mesajul primarului municipiului, Alin Moldoveanu, cu ocazia Zilei Câmpinei.

11355 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • stanescu mihai 14.01.2021 10:57 Felicitari organizatorilor pentru organizarea evenimentului, care mi-a creat emoții, mai ales că am avut o contribuție majora la prima sarbatorire a atestarii documentare a CAMPINEI . De altfel, efigia din bronz realizata cu acest prilej, a fost realizata de mine dupa desenele arhitectului BARBULESCU, . SPERAM CA DACA ANUL VIITOR VOM MAI FI IN VIATA, SA NE INVITATI SI PE NOI . ,LA MULTI ANI !

Eveniment

3226 vizualizari
21 iul. 2021 19:04

Lansare de carte, la Câmpina, cu ocazia Zilei Aviației - "Din poveștile aviației române", de Sorin Turturică

Pe 20 iulie, de Sfântul Ilie, în România se sărbătorește Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene, iar această sărbătoare a fost marcată la Câmpina astăzi, pe 21 iulie, printr-o lansare de carte. Este vorba de volumul ”Din poveștile aviației române”, scris de Sorin Turturică.

3274 vizualizari
20 iul. 2021 21:35

Concert extraordinar al formației "Ploiești Jazz Trio" în Parcul Regele Mihai I din Câmpina

Concert extraordinar pentru iubitorii de jazz, pe 24 iulie 2021, de la ora 19.00, în Parcul Regele Mihai I din Câmpina. Un concert susținut de "Ploiești Jazz Trio", adică "un trio formidabil" al Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești: Sorin Zlat - la pian, Răzvan Cojanu - contrabas și Laurențiu Ștefan - la tobe.

Alte stiri recente

1580 vizualizari
26 iul. 2021 20:02

”Regulamentul unui consiliu local nu trebuie să restrângă drepturile recunoscute de lege”

1 comentarii

Afirmația aparține lui Mihai Apostolache - conferențiar universitar doctor la Universitatea Petrol-Gaze Ploiești, director al Centrului de Studii și Cercetări Juridice și Socio-Administrative. De asemenea, Apostolache a fost deputat în perioada 2004-2012 și, în prezent, este președintele partidul Prahova în Acțiune. Într-o postare pe pagina sa de Fcebook, Mihai Apostolache s-a referit la situația de la Câmpina, privind încercarea unor consilieri de a pune pumnul în gura presei. Detalii - aici.

2418 vizualizari
26 iul. 2021 19:46

Sacrificarea presei, o necesitate pentru ”dezvoltarea” Câmpinei

1 comentarii

La începutul acestui mandat ne-am bucurat că fața Consiliului Local s-a schimbat. Și chiar ne gândeam că vin oameni noi, care, chiar dacă nu vor avea experiența administrativă și ”șulfăneala” politică a predecesorilor lor, măcar vor avea mai multă bună credință, vor veni cu idei noi, constructive și vom asista la o dezvoltare a Câmpinei fără precedent. Am sperat că vor fi oameni care gândesc cu capul lor, nu ce scrie în agendele altora!