La mulți ani, Câmpina! Spectacol dedicat împlinirii a 518 ani de la prima atestare documentară a localității

Eveniment (Categoria articolului)

8 ianuarie este Ziua Câmpinei. 8 ianuarie 2021 este ziua în care se împlinesc 518 ani de la prima atestare documentară a localității. O localitate iubită și respectată pentru istoria ei, pentru frumusețea ei, pentru oamenii de valoare pe care i-a dat acestei țări. Anul acesta, pe fondul pandemiei de coronavirus, nu s-a organizat niciun eveniment public pentru a se marca Ziua Câmpinei. În schimb, Casa de Cultură "Geo Bogza" ne oferă tuturor o frumoasă surpriză, un spectacol înregistrat, susținut de Ansamblul Folcloric "Ghiocelul", Grupul Vocal "Plai câmpinean" și Alexandru Ștefan - Sașa, fost component al formației Meteor.

Spectacolul este prezentat de directorul Casei de Cultură, Alexandra Ioniță, iar cele două ansambluri menționate aparțin de această instituție. Ansamblul Focloric "Ghiocelul" a împlinit, în toamna anului trecut, 18 ani de existență și 11 ani de când este condus de instructorul Cristi Colezea. Tinerii dansatori care formează acest ansamblu sunt extrem de talentați și au câștigat, de-a lungul anilor, numeroase premii la concursurile naționale și internaționale la care au participat. Solista ansamblului este Valentina Ivan, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina. Grupul vocal "Plai câmpinean" este un grup tânăr, format din 9 fete talentate, pregătite de profesorul Dănuț Andrei.
Ștefan Alexandru Sașa nu mai are nevoie de nicio prezentare, suntem siguri. Astăzi în vârstă de 70 de ani, Sașa a fost bateristul celebrei formații Meteor. Muzica e viața lui, dar să nu uităm că este autorul a nu mai puțin de 12 volume de poezie și epigramă.
Acești artiști câmpineni, mai mici sau mai mari, au urcat pe scena Casei de Cultură "Geo Bogza" pentru a ne oferi un spectacol (înregistrat) de Ziua Câmpinei. În fața lor, sala a fost goală și, cu siguranță, nu le-a fost ușor să cânte sau să danseze. Au nevoie de public și sperăm ca eforturile lor să fie încununate de aplauzele dumneavoastră și, de ce nu, de mesajele de felicitare pe care le puteți transmite fie aici, fie pe rețelele de socializare.
În introducerea spectacolului veți putea urmări și mesajul primarului municipiului, Alin Moldoveanu, cu ocazia Zilei Câmpinei.

9128 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • stanescu mihai 14.01.2021 10:57 Felicitari organizatorilor pentru organizarea evenimentului, care mi-a creat emoții, mai ales că am avut o contribuție majora la prima sarbatorire a atestarii documentare a CAMPINEI . De altfel, efigia din bronz realizata cu acest prilej, a fost realizata de mine dupa desenele arhitectului BARBULESCU, . SPERAM CA DACA ANUL VIITOR VOM MAI FI IN VIATA, SA NE INVITATI SI PE NOI . ,LA MULTI ANI !

Eveniment

3080 vizualizari
14 ian. 2021 07:55

Intrare liberă la Muzeul "Nicolae Grigorescu" din Câmpina, de Ziua Culturii Naționale

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, vineri, 15 ianuarie 2021, la Muzeul Memorial "Nicolae Grigorescu" intrarea este liberă. Astfel, între orele 9.00-17.00, puteți vizita casa memorială a marelui pictor care a ales să trăiască la Câmpina din 1890 și până la sfârșitul vieții sale.

2894 vizualizari
12 ian. 2021 20:02

Expoziție de suflet la Muzeul Grigorescu din Câmpina. Daniela Rîndașu și "Magia copilăriei"

Din 12 ianuarie 2021, la Muzeul Memorial "Nicolae Grigorescu" din municipiul Câmpina este deschisă expoziția "Mirajul copilăriei" a artistului plastic Daniela Rîndașu. O expoziție deosebită, care merită văzută și o puteți face până în luna februarie.

Alte stiri recente

631 vizualizari
23 ian. 2021 18:11

Ștefan Gagiu (CSS ”Constantin Istrati” Câmpina), locul al doilea la săritura în lungime în a doua etapă a Campionatului Național

La București au continuat sâmbătă întrecerile de atletism din cadrul celei de-a doua etape a Campionatului Național. După ce vineri, Marius Vasile a câștigat fără emoții proba de aruncarea greutății la categoria sub 20 ani (detalii - aici), sâmbătă la start s-au aliniat alți doi sportivi de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina (club coordonat de Mihaela Marin), ambii concurând în proba de săritura în lungime.

1770 vizualizari
23 ian. 2021 13:20

Casa familiei Triță, din Provița de Sus, distrusă de incendiu, este refăcută cu sprijinul unor oameni extraordinari

Pe 2 ianuarie 2021, un incendiu puternic mistuia casa familiei Triță, din comuna Provița de Sus, și odată cu ea actele, îmbrăcămintea și toate bunurile agonisite. Oana și Nicolae Triță, alături de cei trei copii ai lor, de 9 ani, 14 ani și 17 ani, au rămas efectiv pe drumuri. Oamenii din Provița de Sus, din alte localități, dar și membrii unei asociații de motocicliști, într-o mobilizare extraordinară, un adevărat exemplu de spirit civic, au realizat ceva la care cei cinci membri ai familiei Triță nici nu mai sperau...