Omul de afaceri Florin Abagiu a cumpărat terenurile de tenis Fibec din Câmpina și vrea să dezvolte un proiect de șapte milioane euro

Actualitate (Categoria articolului)

La sediul Primăriei Câmpina a avut loc, joi după-amiază, o întâlnire extrem de interesantă, tema fiind găsirea unor soluții pentru punerea în valoare a unor zone din Câmpina în care sectorul privat ar putea investi, astfel încât spațiile respective să capete viață și toată lumea să aibă de câștigat. Întâlnirea a fost inițiată de cosilierii locali Monica Clinciu - președintele Comisiei de Urbanism și Florin Frățilă - președintele Comisiei de Cultură, Sănătate și Sport. La discuții a participat și omul de afaceri câmpinean Florin Abagiu, interesat de un partenerit cu administrația locală pentru dezvoltarea unei zone cu potențial turistic: Parcul Istrati - Lacul Curiacul - Baza sportivă Fibec.

Florin Abagiu este patronul societății FilSam și al Hotelului-Restaurant Seva, iar de curând a achiziționat terenurile de tenis Fibec din apropierea Lacului Curiacul. Aici, Florin Abagiu dorește să dezvolte un proiect mai amplu, prin care să fie mai bine puse în valoare nu doar investiția sa privată, ci și Lacul Curiacul și Parcul "Constantin Istrati", situat peste drum de lac, până la limita cu Școala de Poliție. "Depunem un proiect foarte interesant pentru obținerea unor fonduri europene, un proiect în valoare de 7 milioane euro. Potențialul în ansamblu al zonei este imens - un hotel al sportivilor, cu bază sportivă, cu terenuri de tenis, cu bazin de înot, cu lacul, cu Parcul Istrati, inclusiv intenționez concesionarea căii ferate, unde se poate amenaja o tiroliană. Viitorul proiect ar putea prevede bărci pentru plimbare pe lac, dacă se pretează pentru pescuitul sportiv, amenajările de rigoare, pistă de biciclete, pistă de alergare, o amenajare și pentru Parcul Istrati, una care ar fi diferită de ce este în Parcul Socercam - niște ponei, de exemplu, sau un sat tradițional. Vă dau și un exemplu concret de parteneriat pe care îl putem face și pentru acest proiect pe care trebuie să-l depun până la începutul lunii martie: dacă avem de la Primărie o hârtie care să ateste că proiectul nostru este de interes local, mai primim două puncte. Dacă avem o astfel de hârtie de la Consiliul Județean, că proiectul este de interes județean, mai primim trei puncte. Nu sunt multe, dar pot face diferența între a fi sau nu declarat eligibil un astfel de proiect și, în final, viabil. Primăria Câmpina a făcut acest prim pas lăudabil, dar trebuie continuat și ajuns până la o strategie clară, cunoscută, astfel încât și cei dornici de investiții să știe ce și unde se poate face, să știe că administrația locală este dispusă să sprijine astfel de investiții", a declarat Florin Abagiu, cel care dorește să transforme fosta bază sportivă Fibec, ajunsă în paragină, într-o bază sportivă modernă și competitivă. (video)

14569 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • SERBANA ionel 14.02.2019 21:49 Mult succes va doresc din toata inima

Actualitate

1098 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

1143 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

1291 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

991 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.