CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Modificări în componența comisiilor de specialitate ale Consiliului Local Câmpina. Daniel Ioniță (ALDE) a trecut la Cultură, susținut de PNL și PMP

- Actualitate -

Modificări în componența comisiilor de specialitate ale Consiliului Local Câmpina. Daniel Ioniță (ALDE) a trecut la Cultură, susținut de PNL și PMP

În cadrul ședinței Consiliului Local de la finalul lunii mai a fost aprobat un proiect care părea banal, dar în spatele căruia stau unele discuții foarte interesante. Este vorba despre proiectul privind modificarea componenței unor comisii de specialitate ale CL Câmpina, inițiat de primarul Horia Tiseanu.

Practic, era vorba despre înlocuirea, în Comisia de Cultură, a consilierului Gabriel Dima, al cărui mandat de consilier local a încetat după excluderea din ALDE, cu Mihail Cojocaru, noul consilier validat la o ședință precedentă a CL. O simplă formalitate, care a fost completată de o propunere venită din partea consilierului Daniel Ioniță, președintele ALDE Câmpina. Acesta a dorit să facă rocada cu colegul său de partid, să treacă el în Comisia de Cultură, iar Mihail Cojocaru în locul său, în Comisia Juridică. Iar Consiliul Local a aprobat în unanimitate proiectul, lucru extrem de interesant având în vedere faptul că PNL+PMP dețin majoritatea în CL, iar PSD+ALDE reprezintă opoziția locală.
La finalul ședinței, la "diverse", consilierul Dragomir Enache nu s-a abținut să-l atenționeze pe Daniel Ioniță că este la limita incompatibilității prin mutarea la această comisie, având în vedere că Alexandra Ioniță, soția consilierului Daniel Ioniță, este directorul Casei de Cultură "Geo Bogza", o instituție subordonată direct Consiliului Local. Bine, nu este prima dată când asemenea intervenții au loc după vot și nu înaintea lui. Mai exact, un proiect se votează în unanimitate, iar apoi, la "diverse", apar comentariile care oricum nu-și mai au rostul.
Totuși, sunt două întrebări aici. De ce a dorit Daniel Ioniță să facă parte din Comisia de Cultură, acum, după trei ani de mandat și cu un an înaintea alegerilor locale? Și de ce consilierii PNL și PMP i-au satisfăcut dorința? La prima întrebare un posibil răspuns ar fi acela că respectiva comisie are multă vizibilitate (și ceva bani de împărțit pe la manifestările culturale), iar Daniel Ioniță este un potențial candidat la alegerile locale, la funcția de primar al municipiului, deci ar fi direct interesat să iasă în față la evenimentele "patronate" de Comisia de Cultură. La a doua întrebare, bănuim că este vorba despre un ordin venit de la primarul Horia Tiseanu. Probabil că primarul se gândește că, acceptându-i acum solicitarea lui Daniel Ioniță, îl va determina pe acesta să voteze alături de PNL și PMP la viitoare proiecte. Vom vedea cum decurg lucrurile în continuare și cât de avantajoasă va fi această mutare pentru Daniel Ioniță.


11 Jun 2019 20:23 3311 vizualizari



Comentarii






455 vizualizari 26 Apr 2024 21:47 O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

Pentru 726 tineri din toate județele țării, ziua de 26 aprilie și Câmpina vor rămâne în amintirea lor ca momentul unic în care au absolvit Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” și au depus jurământul de credință.

citeste mai mult
2547 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2657 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1500 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV