Modificări în componența comisiilor de specialitate ale Consiliului Local Câmpina. Daniel Ioniță (ALDE) a trecut la Cultură, susținut de PNL și PMP

Actualitate (Categoria articolului)

În cadrul ședinței Consiliului Local de la finalul lunii mai a fost aprobat un proiect care părea banal, dar în spatele căruia stau unele discuții foarte interesante. Este vorba despre proiectul privind modificarea componenței unor comisii de specialitate ale CL Câmpina, inițiat de primarul Horia Tiseanu.

Practic, era vorba despre înlocuirea, în Comisia de Cultură, a consilierului Gabriel Dima, al cărui mandat de consilier local a încetat după excluderea din ALDE, cu Mihail Cojocaru, noul consilier validat la o ședință precedentă a CL. O simplă formalitate, care a fost completată de o propunere venită din partea consilierului Daniel Ioniță, președintele ALDE Câmpina. Acesta a dorit să facă rocada cu colegul său de partid, să treacă el în Comisia de Cultură, iar Mihail Cojocaru în locul său, în Comisia Juridică. Iar Consiliul Local a aprobat în unanimitate proiectul, lucru extrem de interesant având în vedere faptul că PNL+PMP dețin majoritatea în CL, iar PSD+ALDE reprezintă opoziția locală.
La finalul ședinței, la "diverse", consilierul Dragomir Enache nu s-a abținut să-l atenționeze pe Daniel Ioniță că este la limita incompatibilității prin mutarea la această comisie, având în vedere că Alexandra Ioniță, soția consilierului Daniel Ioniță, este directorul Casei de Cultură "Geo Bogza", o instituție subordonată direct Consiliului Local. Bine, nu este prima dată când asemenea intervenții au loc după vot și nu înaintea lui. Mai exact, un proiect se votează în unanimitate, iar apoi, la "diverse", apar comentariile care oricum nu-și mai au rostul.
Totuși, sunt două întrebări aici. De ce a dorit Daniel Ioniță să facă parte din Comisia de Cultură, acum, după trei ani de mandat și cu un an înaintea alegerilor locale? Și de ce consilierii PNL și PMP i-au satisfăcut dorința? La prima întrebare un posibil răspuns ar fi acela că respectiva comisie are multă vizibilitate (și ceva bani de împărțit pe la manifestările culturale), iar Daniel Ioniță este un potențial candidat la alegerile locale, la funcția de primar al municipiului, deci ar fi direct interesat să iasă în față la evenimentele "patronate" de Comisia de Cultură. La a doua întrebare, bănuim că este vorba despre un ordin venit de la primarul Horia Tiseanu. Probabil că primarul se gândește că, acceptându-i acum solicitarea lui Daniel Ioniță, îl va determina pe acesta să voteze alături de PNL și PMP la viitoare proiecte. Vom vedea cum decurg lucrurile în continuare și cât de avantajoasă va fi această mutare pentru Daniel Ioniță.

2339 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

600 vizualizari
18 iun. 2019 22:24

Hai cu parcul (de la soldat) că ne prinde iarna! Încă o iarnă...

Așteptăm cu nerăbdare ziua în care să putem scrie că Parcul Regele Mihai I (zona de la soldat) este gata, că lucrările s-au finalizat și că a fost efectuată recepția acestei... extraordinare investiții în valoare de 1.682.780 lei. Din păcate, însă, la cum decurg lucrurile, mai avem de așteptat. O lucrare care ar fi trebuit să se termine în patru luni împlinește, zilele acestea, un an și două luni.

1730 vizualizari
18 iun. 2019 20:14

Lacăt pe poarta terenului de sport de la Grădinița nr.5 din Câmpina. O eroare de proiectare împiedică finalizarea investiției

3 comentarii

Se întâmplă în Câmpina unele lucruri pe care nici nu știm cum să le mai catalogăm. Aproape că nu este lucrare realizată de administrația locală și plătită din bani publici la care să nu apară probleme. Astăzi vă prezentăm situația terenului de sport de la Grădinița nr.5 din Cartierul Slobozia. Amenajarea acestui teren este gata de anul trecut, mai trebuie aplicată doar suprafața acrilică. Numai că, iată, am trecut de jumătatea lui iunie 2019 și lucrarea nu se mai termină, astfel încât să se poată face recepția tehnică. Din câte se pare, la mijloc este o eroare de proiectare care nu a fost îndreptată la timp. Proiectul prevede ca suprafața acrilică să fie de... 4 mm, aplicată pe beton. 

Alte stiri recente

2283 vizualizari
17 iun. 2019 18:39

Performanțe notabile pentru atleții de la CSS "Constantin Istrati" Câmpina la finala națională a categoriei copii I

La București a avut loc luni, 17 iunie, finala Campionatului Național de Atletism pentru Copii I, competiție la care CSS "Constantin Istrati" Câmpina, club coordonat de prof. Mihaela Marin, a obținut o serie de performanțe notabile.

3030 vizualizari
17 iun. 2019 16:57

Atleta câmpineancă Ioana Plăvan, în lotul echipei olimpice a României pentru Jocurile Europene de la Minsk

La Complexul Olimpic de la Izvorani a avut loc luni dimineață, în prezența președintelui Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, festivitatea de prezentare a echipei olimpice a României pentru Jocurile Europene, care vor avea loc la Minsk (Belarus), în perioada 21 - 30 iunie. Printre cei 21 de atleți care fac parte din echipa de 123 de sportivi a României se numără și o câmpineancă - atleta Ioana Plăvan, antrenată de Nicolae Pavel, legitimată până de curând la CSS "Constantin Istrati" Câmpina, în prezent la Gloria Buzău pentru că în Câmpina nu s-a găsit nicăieri loc pentru o asemenea performeră.