Modificări în componența comisiilor de specialitate ale Consiliului Local Câmpina. Daniel Ioniță (ALDE) a trecut la Cultură, susținut de PNL și PMP

Actualitate (Categoria articolului)

În cadrul ședinței Consiliului Local de la finalul lunii mai a fost aprobat un proiect care părea banal, dar în spatele căruia stau unele discuții foarte interesante. Este vorba despre proiectul privind modificarea componenței unor comisii de specialitate ale CL Câmpina, inițiat de primarul Horia Tiseanu.

Practic, era vorba despre înlocuirea, în Comisia de Cultură, a consilierului Gabriel Dima, al cărui mandat de consilier local a încetat după excluderea din ALDE, cu Mihail Cojocaru, noul consilier validat la o ședință precedentă a CL. O simplă formalitate, care a fost completată de o propunere venită din partea consilierului Daniel Ioniță, președintele ALDE Câmpina. Acesta a dorit să facă rocada cu colegul său de partid, să treacă el în Comisia de Cultură, iar Mihail Cojocaru în locul său, în Comisia Juridică. Iar Consiliul Local a aprobat în unanimitate proiectul, lucru extrem de interesant având în vedere faptul că PNL+PMP dețin majoritatea în CL, iar PSD+ALDE reprezintă opoziția locală.
La finalul ședinței, la "diverse", consilierul Dragomir Enache nu s-a abținut să-l atenționeze pe Daniel Ioniță că este la limita incompatibilității prin mutarea la această comisie, având în vedere că Alexandra Ioniță, soția consilierului Daniel Ioniță, este directorul Casei de Cultură "Geo Bogza", o instituție subordonată direct Consiliului Local. Bine, nu este prima dată când asemenea intervenții au loc după vot și nu înaintea lui. Mai exact, un proiect se votează în unanimitate, iar apoi, la "diverse", apar comentariile care oricum nu-și mai au rostul.
Totuși, sunt două întrebări aici. De ce a dorit Daniel Ioniță să facă parte din Comisia de Cultură, acum, după trei ani de mandat și cu un an înaintea alegerilor locale? Și de ce consilierii PNL și PMP i-au satisfăcut dorința? La prima întrebare un posibil răspuns ar fi acela că respectiva comisie are multă vizibilitate (și ceva bani de împărțit pe la manifestările culturale), iar Daniel Ioniță este un potențial candidat la alegerile locale, la funcția de primar al municipiului, deci ar fi direct interesat să iasă în față la evenimentele "patronate" de Comisia de Cultură. La a doua întrebare, bănuim că este vorba despre un ordin venit de la primarul Horia Tiseanu. Probabil că primarul se gândește că, acceptându-i acum solicitarea lui Daniel Ioniță, îl va determina pe acesta să voteze alături de PNL și PMP la viitoare proiecte. Vom vedea cum decurg lucrurile în continuare și cât de avantajoasă va fi această mutare pentru Daniel Ioniță.

2685 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1070 vizualizari
27 mai 2020 20:11

La Poiana Câmpina continuă dezinfecția scărilor de bloc și a platformelor de gunoi

În comuna Poiana Câmpina a avut loc marți seară o nouă acțiune de dezinfecție la cele 21 de scări de la blocurile din localitate și la platformele de gunoi din vecinătatea blocurilor. De această dată, dezinfecția a fost realizată de viceprimarul Sergiu Constanda și consilierul local Aurel Pătrănoiu, acțiunea fiind coordonată de șefa Serviciului pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Poiana, Ana Maria Goran.

2432 vizualizari
27 mai 2020 10:38

Lucrările la puntea pietonală de peste râul Doftana, între Câmpina și Bănești, se apropie de final

2 comentarii

Lucrările la puntea pietonală de peste râul Doftana au început în toamna anului trecut și sunt finanțate în baza unui parteneriat încheiat între Consiliul Județean Prahova, Consiliul Local Bănești și Consiliul Local Câmpina. Firma executantă este Le Grand G&G din Câmpina (câștigătoarea licitației organizate de Primăria Bănești), iar valoarea contractului este de 1.512.341 lei fără TVA.

Alte stiri recente

1986 vizualizari
27 mai 2020 17:02

Reacție extrem de dură a PSD Câmpina la acuzele aduse de PNL și PMP în legătură cu proiectul privind locuințele sociale pentru romi

1 comentarii

Organizațiile locale ale PNL și PMP au transmis presei, marți, un comunicat comun prin care îi acuză pe consilierii PSD Câmpina de boicot, având în vedere absența acestora de la ședința extraordinară a Consiliului Local din data de 18 mai 2020. Pe ordinea de zi a ședinței respective se afla un proiect privind un teren de pe Strada Petrolistului, acolo unde Primăria dorește să construiască, după accesarea unor fonduri europene, un bloc pentru familiile de romi din zonele considerate marginalizate. Detalii - Cum a ajuns proiectul privind blocurile pentru romi o miză politică atât de mare, încât să scoată PNL și PMP Câmpina din "izolare"

2280 vizualizari
27 mai 2020 09:50

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 27 mai

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.