CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Modificări în componența comisiilor de specialitate ale Consiliului Local Câmpina. Daniel Ioniță (ALDE) a trecut la Cultură, susținut de PNL și PMP

- Actualitate -

Modificări în componența comisiilor de specialitate ale Consiliului Local Câmpina. Daniel Ioniță (ALDE) a trecut la Cultură, susținut de PNL și PMP

În cadrul ședinței Consiliului Local de la finalul lunii mai a fost aprobat un proiect care părea banal, dar în spatele căruia stau unele discuții foarte interesante. Este vorba despre proiectul privind modificarea componenței unor comisii de specialitate ale CL Câmpina, inițiat de primarul Horia Tiseanu.

Practic, era vorba despre înlocuirea, în Comisia de Cultură, a consilierului Gabriel Dima, al cărui mandat de consilier local a încetat după excluderea din ALDE, cu Mihail Cojocaru, noul consilier validat la o ședință precedentă a CL. O simplă formalitate, care a fost completată de o propunere venită din partea consilierului Daniel Ioniță, președintele ALDE Câmpina. Acesta a dorit să facă rocada cu colegul său de partid, să treacă el în Comisia de Cultură, iar Mihail Cojocaru în locul său, în Comisia Juridică. Iar Consiliul Local a aprobat în unanimitate proiectul, lucru extrem de interesant având în vedere faptul că PNL+PMP dețin majoritatea în CL, iar PSD+ALDE reprezintă opoziția locală.
La finalul ședinței, la "diverse", consilierul Dragomir Enache nu s-a abținut să-l atenționeze pe Daniel Ioniță că este la limita incompatibilității prin mutarea la această comisie, având în vedere că Alexandra Ioniță, soția consilierului Daniel Ioniță, este directorul Casei de Cultură "Geo Bogza", o instituție subordonată direct Consiliului Local. Bine, nu este prima dată când asemenea intervenții au loc după vot și nu înaintea lui. Mai exact, un proiect se votează în unanimitate, iar apoi, la "diverse", apar comentariile care oricum nu-și mai au rostul.
Totuși, sunt două întrebări aici. De ce a dorit Daniel Ioniță să facă parte din Comisia de Cultură, acum, după trei ani de mandat și cu un an înaintea alegerilor locale? Și de ce consilierii PNL și PMP i-au satisfăcut dorința? La prima întrebare un posibil răspuns ar fi acela că respectiva comisie are multă vizibilitate (și ceva bani de împărțit pe la manifestările culturale), iar Daniel Ioniță este un potențial candidat la alegerile locale, la funcția de primar al municipiului, deci ar fi direct interesat să iasă în față la evenimentele "patronate" de Comisia de Cultură. La a doua întrebare, bănuim că este vorba despre un ordin venit de la primarul Horia Tiseanu. Probabil că primarul se gândește că, acceptându-i acum solicitarea lui Daniel Ioniță, îl va determina pe acesta să voteze alături de PNL și PMP la viitoare proiecte. Vom vedea cum decurg lucrurile în continuare și cât de avantajoasă va fi această mutare pentru Daniel Ioniță.


11 Jun 2019 20:23 3354 vizualizari


Comentarii


332 vizualizari 23 Jul 2024 17:57 În Câmpina există o singură toaletă publică! Dar avem la ganguri...

În Câmpina există o singură toaletă publică! Dar avem la ganguri...

Poate părea un fapt mărunt, banal, dar gradul de civilizație al unei comunități se poate măsura și după numărul toaletelor publice. Iar acesta este un capitol la care Câmpina stă extrem de prost.

citeste mai mult
607 vizualizari 23 Jul 2024 14:54 Populație evacuată și trafic blocat după o avarie la rețeaua de gaze din Băicoi

Populație evacuată și trafic blocat după o avarie la rețeaua de gaze din Băicoi

UPDATE - 27 persoane au fost evacuate până acum, 12 proprietăți individuale și patru agenți economici.
Pe timpul unor lucrări de extindere la rețeaua de gaze naturale, în Băicoi, pe Strada Republicii, s-a produs o avarie.

citeste mai mult
2779 vizualizari 23 Jul 2024 12:23 În prima parte a zilei de marți, 23 iulie, aglomerație de nedescris pe Bulevardul Carol I, de la intersecția cu Strada Sondei

În prima parte a zilei de marți, 23 iulie, aglomerație de nedescris pe Bulevardul Carol I, de la intersecția cu Strada Sondei

Lucrările la rețeaua de canalizare de pe Strada Sondei s-au încheiat, iar acum s-a ajuns la realizarea racordurilor din Bulevardul Carol I. Așa se face că intersecția Carol I - Sondei a fost, în prima parte a zilei de marți, 23 iulie, un adevărat calvar.

citeste mai mult
1088 vizualizari 23 Jul 2024 06:11 Primim de la cititori. Trotuar complet blocat de o remorcă

Primim de la cititori. Trotuar complet blocat de o remorcă

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis o imagine pe numărul de whatsapp 0733.388.425, imagine surprinsă în cursul zilei de luni, 22 iulie, pe Strada B.P. Hasdeu, între intersecțiile cu străzile Mihail Kogălniceanu și 1 Mai.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV