Modificări în componența comisiilor de specialitate ale Consiliului Local Câmpina. Daniel Ioniță (ALDE) a trecut la Cultură, susținut de PNL și PMP

Actualitate (Categoria articolului)

În cadrul ședinței Consiliului Local de la finalul lunii mai a fost aprobat un proiect care părea banal, dar în spatele căruia stau unele discuții foarte interesante. Este vorba despre proiectul privind modificarea componenței unor comisii de specialitate ale CL Câmpina, inițiat de primarul Horia Tiseanu.

Practic, era vorba despre înlocuirea, în Comisia de Cultură, a consilierului Gabriel Dima, al cărui mandat de consilier local a încetat după excluderea din ALDE, cu Mihail Cojocaru, noul consilier validat la o ședință precedentă a CL. O simplă formalitate, care a fost completată de o propunere venită din partea consilierului Daniel Ioniță, președintele ALDE Câmpina. Acesta a dorit să facă rocada cu colegul său de partid, să treacă el în Comisia de Cultură, iar Mihail Cojocaru în locul său, în Comisia Juridică. Iar Consiliul Local a aprobat în unanimitate proiectul, lucru extrem de interesant având în vedere faptul că PNL+PMP dețin majoritatea în CL, iar PSD+ALDE reprezintă opoziția locală.
La finalul ședinței, la "diverse", consilierul Dragomir Enache nu s-a abținut să-l atenționeze pe Daniel Ioniță că este la limita incompatibilității prin mutarea la această comisie, având în vedere că Alexandra Ioniță, soția consilierului Daniel Ioniță, este directorul Casei de Cultură "Geo Bogza", o instituție subordonată direct Consiliului Local. Bine, nu este prima dată când asemenea intervenții au loc după vot și nu înaintea lui. Mai exact, un proiect se votează în unanimitate, iar apoi, la "diverse", apar comentariile care oricum nu-și mai au rostul.
Totuși, sunt două întrebări aici. De ce a dorit Daniel Ioniță să facă parte din Comisia de Cultură, acum, după trei ani de mandat și cu un an înaintea alegerilor locale? Și de ce consilierii PNL și PMP i-au satisfăcut dorința? La prima întrebare un posibil răspuns ar fi acela că respectiva comisie are multă vizibilitate (și ceva bani de împărțit pe la manifestările culturale), iar Daniel Ioniță este un potențial candidat la alegerile locale, la funcția de primar al municipiului, deci ar fi direct interesat să iasă în față la evenimentele "patronate" de Comisia de Cultură. La a doua întrebare, bănuim că este vorba despre un ordin venit de la primarul Horia Tiseanu. Probabil că primarul se gândește că, acceptându-i acum solicitarea lui Daniel Ioniță, îl va determina pe acesta să voteze alături de PNL și PMP la viitoare proiecte. Vom vedea cum decurg lucrurile în continuare și cât de avantajoasă va fi această mutare pentru Daniel Ioniță.

2450 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2010 vizualizari
24 aug. 2019 13:45

Slăbire și întinerire, la Fabrica de Frumusețe din Câmpina, cu o tehnologie revoluționară

Încă din primul moment ale existenței sale, Fabrica de Frumusețe din Câmpina și-a propus să fie mai mult decât un simplu salon de înfrumusețare. A fost gândit și creat ca un loc în care visele să devină realitate și s-a reușit acest lucru datorită echipei de profesioniști, produselor de top și aparaturii de ultimă generație. Iar Fabrica de Frumusețe nu încetează să ne surprindă. Din 22 august 2019, aici se oferă servicii de remodelare corporală și rejuvenare facială, adică slăbire și întinerire cu o tehnologie revoluționară.

2310 vizualizari
24 aug. 2019 10:48

Dezbaterea publică pe tema tarifelor la gunoi a lămurit parțial problema colectării selective în Câmpina

Cu o săptămână înaintea ședinței Consiliului Local, Primăria Câmpina a organizat o dezbatere publică asupra proiectului de hotărâre privind modificarea tarifelor utilizatorului de salubrizare, Floricon Salub. Din partea societății civile au participat doar Simona și Marius Stoica, reprezentând Asociația ”Câmpina Civică”, în vreme ce administrația locală a fost reprezentată de primarul Horia Tiseanu, viceprimarul Adrian Pițigoi, administratorul public Remus Bădulescu, secretarul Elena Moldoveanu, directorul Direcției Economice - Alice Tudorache și consilierii locali Monica Clinciu, Constantin Cândea și Florin Frățilă. De asemenea, a fost prezent Florin Constantinescu, administratorul operatorului de salubritate din Câmpina.

Alte stiri recente

2511 vizualizari
24 aug. 2019 19:52

Liga A Prahova, etapa a 2-a. Rezultate și clasament

Vineri după-amiază a început etapa a doua din Liga A, cu partida dintre Petrolul 95 Ploiești și AFC Brebu. Sâmbătă dimineață a avut loc un al doilea joc, la Văleni, după-amiază având loc alte trei jocuri ale acestei etape, care se va încheia duminică. Iată rezultatele de până acum și clasamentul actualizat:

2171 vizualizari
23 aug. 2019 19:05

23 August. Cum era sărbătorită, la Câmpina, ziua națională din perioada comunistă

1 comentarii

23 August 2019. Astăzi se împlinesc 30 de ani de la ultima zi națională a României din perioada comunistă - 23 August, ziua eliberării de sub jugul fascist, cum se spunea în vremea respectivă. Tot astăzi se împlinesc 38 de ani de la ultima defilare de... 23 August, organizată la Câmpina (în 1981, foto). În ultimii ani ai regimului comunist, defilările aveau loc doar în reședințele de județ, acolo unde erau trimise detașamente muncitorești și brigăzi artistice din majoritatea localităților. Au trecut câteva decenii de atunci, o perioadă lungă pentru o viață de om, dar scurtă, chiar foarte scurtă, la scara istoriei.