Primarul Alin Moldoveanu, despre problemele legate de infrastructura rutieră a Câmpinei

Actualitate (Categoria articolului)

Una dintre principalele probleme ale municipiului Câmpina - infrastructura rutieră a fost subiectul emisiunii la care l-am avut ca invitat pe primarul Alin Moldoveanu. Discuțiile au pornit, evident, de la Calea Doftanei, acolo unde se desfășoară mai multe tipuri de lucrări – de canalizare, apă, reabilitare carosabil și trotuare. Vă reamintim că lucrările de canalizare și cele de schimbare a conductelor de apă sunt realizate cu fonduri europene, prin HidroPrahova, iar reabilitarea străzii este o lucrare a Primăriei Câmpina.

Vestea bună dată de primarul Alin Moldoveanu este aceea că s-a finalizat lucrarea de introducere a conductei de canalizare pe toată Calea Doftanei, până dincolo de intersecția cu Strada Dealului, punctul terminus al investiției. La canalizare mai trebuie realizate branșamentele la proprietățile cetățenilor pe ultimul tronson, de la intersecția cu Strada Voila până la intersecția cu Strada Dealului.
Lucrarea la rețeaua de apă (schimbare conducte și realizare branșamente) a ajuns până la intersecția cu Strada Voila. La lucrarea de reabilitare a drumului se pregătește terasamentul pentru asfaltare între intersecția cu Strada Târgu Mureș și intersecția cu Strada Târnava Mare.  
Vestea mai puțin bună este aceea că lucrările vor mai dura aproape două luni, asta în cel mai fericit caz, dacă vremea va permite și dacă nu apar alte probleme.
Știm cu toții că anul trecut nu s-a lucrat o parte din primăvară și toată vara și s-a ajuns la o întârziere de mai bine de trei luni. În ultima perioadă s-a recuperat mult. Eu sunt conștient de disconfortul creat celor care locuiesc în zonă, societăților comerciale care își desfășoară activitatea în zonă, dar și celor aflați în tranzit spre localitățile învecinate. Îi înțeleg pe oameni, dar în același timp îi rog să mai aibă puțină răbdare pentru că lucrurile se mișcă din ce în ce mai bine. Nu cred că la finalul lunii august vor fi gata aceste lucrări, dar la finalul lunii septembrie trebuie obligatoriu să fie gata! Vreau, totuși, să le reamintesc cetățenilor că am reușit să convingem HidroPrahova să reabilităm și rețeaua de apă, dacă tot se lucra la canalizare. Altfel, anul viitor, în toamnă, trebuia să spargem iar strada ca să schimbăm conductele de apă, a afirmat primarul Alin Moldoveanu. (video)

În Câmpina există și alte străzi cu probleme, multe străzi, în special cele afectate de devierea traficului în perioada în care Calea Doftanei este blocată. Dar nu numai acestea. La ultima ședință a Consiliului Local, la rectificarea bugetară, am alocat 600.000 lei din veniturile noastre proprii pentru repararea străzilor cu covoare asfaltice. Prioritare vor fi străzile afectate de devierea traficului pentru această investiție – Calea Doftanei, pe care am preluat-o cu mare cântec! Avem acești bani, urmează procedura de licitație, a spus primarul Alin Moldoveanu. (video)
Referitor tot la infrastructura Câmpinei, Alin Moldoveanu a menționat faptul că din proiectul vechi al HidroPrahova cu fonduri europene (cel întrerupt în 2015 și reluat la finalul lui 2019, după fazarea proiectului) mai sunt 23 de străzi pe care trebuie introdusă rețeaua de canalizare. Iar în privința celui de-al doilea proiect - ”Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Prahova” – Câmpina figurează cu reabilitarea rețelei de apă pe 179 de străzi și reabilitarea rețelei de canalizare pe 27 de străzi (care nu au fost incluse în primul proiect). Valoarea totală a proiectului este de 350 milioane euro, din care 24,4 milioane euro este suma pentru lucrările de la Câmpina. Implementarea acestui proiect ar putea începe în toamna anului viitor.

6945 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cornelia 30.07.2021 18:14 Am văzut de dimineață un reportaj din India . Indienii au făcut un pasaj subteran pt circulația pietonilor, peste care trecea calea ferată, în cinci ORE !!!! Ați auzit ??? În CINCI ORE !!!
  • Răducu Fanuta 31.07.2021 10:27 Pe str. Câmpului unde locuiesc, s-a făcut o trecere de pietoni la mijlocul străzii:nu era mai cinstit și mai normal să se facă și la intersecții unde sunt niște magazine?Asta nu este numai părerea mea,este părerea mai multor locuitori de pe această stradă;Mulțumesc!
  • Dragos 31.07.2021 10:27 Aveți idee care este raportul între populația Campinei și populația Indiei? Sau dintre Campina și Delhi, de exemplu?

Actualitate

2790 vizualizari
16 sept. 2021 20:32

Rectificare cu emoții. Vot la limită pentru asigurarea finanțării în vederea pregătirii mai multor proiecte cu fonduri europene

Primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a convocat pentru joi, 16 septembrie 2021, o ședință extraordinară a Consiliului Local, principalul punct pe ordinea de zi fiind o rectificare a bugetului local. Ședința Consilului Local Câmpina a început cu un moment de reculegere în memoria fostului director al Poliției Locale, Romeo Văsii, care a încetat din viață săptămâna trecută.

2419 vizualizari
16 sept. 2021 10:24

Accident pe DN1, la Nistorești. O mașină a ajuns în albia râului Prahova

Pe DN1, la Nistorești, a avut loc în această dimineață un accident de circulație în urma căruia un autoturism în care se aflau două persoane a părăsit carosabilul și a ajuns în albia râului Prahova.

Alte stiri recente

15 vizualizari
18 sept. 2021 10:12

Anunț licitații publice pentru vânzarea activelor Emon Electric Câmpina, societate aflată în faliment

Lichidatorul judiciar Mușat&Asociații anunță organizarea unor licitații publice cu strigare pentru vânzarea mai multor active ale societății Emon Electric Câmpina, aflată în faliment.

1137 vizualizari
18 sept. 2021 08:06

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 18 septembrie 2021

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.