CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Primarul Alin Moldoveanu, despre problemele legate de infrastructura rutieră a Câmpinei

- Actualitate -

Una dintre principalele probleme ale municipiului Câmpina - infrastructura rutieră a fost subiectul emisiunii la care l-am avut ca invitat pe primarul Alin Moldoveanu. Discuțiile au pornit, evident, de la Calea Doftanei, acolo unde se desfășoară mai multe tipuri de lucrări – de canalizare, apă, reabilitare carosabil și trotuare. Vă reamintim că lucrările de canalizare și cele de schimbare a conductelor de apă sunt realizate cu fonduri europene, prin HidroPrahova, iar reabilitarea străzii este o lucrare a Primăriei Câmpina.

Vestea bună dată de primarul Alin Moldoveanu este aceea că s-a finalizat lucrarea de introducere a conductei de canalizare pe toată Calea Doftanei, până dincolo de intersecția cu Strada Dealului, punctul terminus al investiției. La canalizare mai trebuie realizate branșamentele la proprietățile cetățenilor pe ultimul tronson, de la intersecția cu Strada Voila până la intersecția cu Strada Dealului.
Lucrarea la rețeaua de apă (schimbare conducte și realizare branșamente) a ajuns până la intersecția cu Strada Voila. La lucrarea de reabilitare a drumului se pregătește terasamentul pentru asfaltare între intersecția cu Strada Târgu Mureș și intersecția cu Strada Târnava Mare.  
Vestea mai puțin bună este aceea că lucrările vor mai dura aproape două luni, asta în cel mai fericit caz, dacă vremea va permite și dacă nu apar alte probleme.
Știm cu toții că anul trecut nu s-a lucrat o parte din primăvară și toată vara și s-a ajuns la o întârziere de mai bine de trei luni. În ultima perioadă s-a recuperat mult. Eu sunt conștient de disconfortul creat celor care locuiesc în zonă, societăților comerciale care își desfășoară activitatea în zonă, dar și celor aflați în tranzit spre localitățile învecinate. Îi înțeleg pe oameni, dar în același timp îi rog să mai aibă puțină răbdare pentru că lucrurile se mișcă din ce în ce mai bine. Nu cred că la finalul lunii august vor fi gata aceste lucrări, dar la finalul lunii septembrie trebuie obligatoriu să fie gata! Vreau, totuși, să le reamintesc cetățenilor că am reușit să convingem HidroPrahova să reabilităm și rețeaua de apă, dacă tot se lucra la canalizare. Altfel, anul viitor, în toamnă, trebuia să spargem iar strada ca să schimbăm conductele de apă, a afirmat primarul Alin Moldoveanu. (video)

În Câmpina există și alte străzi cu probleme, multe străzi, în special cele afectate de devierea traficului în perioada în care Calea Doftanei este blocată. Dar nu numai acestea. La ultima ședință a Consiliului Local, la rectificarea bugetară, am alocat 600.000 lei din veniturile noastre proprii pentru repararea străzilor cu covoare asfaltice. Prioritare vor fi străzile afectate de devierea traficului pentru această investiție – Calea Doftanei, pe care am preluat-o cu mare cântec! Avem acești bani, urmează procedura de licitație, a spus primarul Alin Moldoveanu. (video)
Referitor tot la infrastructura Câmpinei, Alin Moldoveanu a menționat faptul că din proiectul vechi al HidroPrahova cu fonduri europene (cel întrerupt în 2015 și reluat la finalul lui 2019, după fazarea proiectului) mai sunt 23 de străzi pe care trebuie introdusă rețeaua de canalizare. Iar în privința celui de-al doilea proiect - ”Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Prahova” – Câmpina figurează cu reabilitarea rețelei de apă pe 179 de străzi și reabilitarea rețelei de canalizare pe 27 de străzi (care nu au fost incluse în primul proiect). Valoarea totală a proiectului este de 350 milioane euro, din care 24,4 milioane euro este suma pentru lucrările de la Câmpina. Implementarea acestui proiect ar putea începe în toamna anului viitor.


29 Jul 2021 11:46 7853 vizualizari



Comentarii






  • 31.07.2021 10:27 Dragos Aveți idee care este raportul între populația Campinei și populația Indiei? Sau dintre Campina și Delhi, de exemplu?
  • 31.07.2021 10:27 Răducu Fanuta Pe str. Câmpului unde locuiesc, s-a făcut o trecere de pietoni la mijlocul străzii:nu era mai cinstit și mai normal să se facă și la intersecții unde sunt niște magazine?Asta nu este numai părerea mea,este părerea mai multor locuitori de pe această stradă;Mulțumesc!
  • 30.07.2021 18:14 Cornelia Am văzut de dimineață un reportaj din India . Indienii au făcut un pasaj subteran pt circulația pietonilor, peste care trecea calea ferată, în cinci ORE !!!! Ați auzit ??? În CINCI ORE !!!
2465 vizualizari 24 Apr 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1351 vizualizari 24 Apr 2024 12:11

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
4857 vizualizari 24 Apr 2024 09:02

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

citeste mai mult
1122 vizualizari 19 Apr 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV