Primarul Alin Moldoveanu, despre problemele legate de infrastructura rutieră a Câmpinei

Actualitate (Categoria articolului)

Una dintre principalele probleme ale municipiului Câmpina - infrastructura rutieră a fost subiectul emisiunii la care l-am avut ca invitat pe primarul Alin Moldoveanu. Discuțiile au pornit, evident, de la Calea Doftanei, acolo unde se desfășoară mai multe tipuri de lucrări – de canalizare, apă, reabilitare carosabil și trotuare. Vă reamintim că lucrările de canalizare și cele de schimbare a conductelor de apă sunt realizate cu fonduri europene, prin HidroPrahova, iar reabilitarea străzii este o lucrare a Primăriei Câmpina.

Vestea bună dată de primarul Alin Moldoveanu este aceea că s-a finalizat lucrarea de introducere a conductei de canalizare pe toată Calea Doftanei, până dincolo de intersecția cu Strada Dealului, punctul terminus al investiției. La canalizare mai trebuie realizate branșamentele la proprietățile cetățenilor pe ultimul tronson, de la intersecția cu Strada Voila până la intersecția cu Strada Dealului.
Lucrarea la rețeaua de apă (schimbare conducte și realizare branșamente) a ajuns până la intersecția cu Strada Voila. La lucrarea de reabilitare a drumului se pregătește terasamentul pentru asfaltare între intersecția cu Strada Târgu Mureș și intersecția cu Strada Târnava Mare.  
Vestea mai puțin bună este aceea că lucrările vor mai dura aproape două luni, asta în cel mai fericit caz, dacă vremea va permite și dacă nu apar alte probleme.
Știm cu toții că anul trecut nu s-a lucrat o parte din primăvară și toată vara și s-a ajuns la o întârziere de mai bine de trei luni. În ultima perioadă s-a recuperat mult. Eu sunt conștient de disconfortul creat celor care locuiesc în zonă, societăților comerciale care își desfășoară activitatea în zonă, dar și celor aflați în tranzit spre localitățile învecinate. Îi înțeleg pe oameni, dar în același timp îi rog să mai aibă puțină răbdare pentru că lucrurile se mișcă din ce în ce mai bine. Nu cred că la finalul lunii august vor fi gata aceste lucrări, dar la finalul lunii septembrie trebuie obligatoriu să fie gata! Vreau, totuși, să le reamintesc cetățenilor că am reușit să convingem HidroPrahova să reabilităm și rețeaua de apă, dacă tot se lucra la canalizare. Altfel, anul viitor, în toamnă, trebuia să spargem iar strada ca să schimbăm conductele de apă, a afirmat primarul Alin Moldoveanu. (video)

În Câmpina există și alte străzi cu probleme, multe străzi, în special cele afectate de devierea traficului în perioada în care Calea Doftanei este blocată. Dar nu numai acestea. La ultima ședință a Consiliului Local, la rectificarea bugetară, am alocat 600.000 lei din veniturile noastre proprii pentru repararea străzilor cu covoare asfaltice. Prioritare vor fi străzile afectate de devierea traficului pentru această investiție – Calea Doftanei, pe care am preluat-o cu mare cântec! Avem acești bani, urmează procedura de licitație, a spus primarul Alin Moldoveanu. (video)
Referitor tot la infrastructura Câmpinei, Alin Moldoveanu a menționat faptul că din proiectul vechi al HidroPrahova cu fonduri europene (cel întrerupt în 2015 și reluat la finalul lui 2019, după fazarea proiectului) mai sunt 23 de străzi pe care trebuie introdusă rețeaua de canalizare. Iar în privința celui de-al doilea proiect - ”Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Prahova” – Câmpina figurează cu reabilitarea rețelei de apă pe 179 de străzi și reabilitarea rețelei de canalizare pe 27 de străzi (care nu au fost incluse în primul proiect). Valoarea totală a proiectului este de 350 milioane euro, din care 24,4 milioane euro este suma pentru lucrările de la Câmpina. Implementarea acestui proiect ar putea începe în toamna anului viitor.

7429 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cornelia 30.07.2021 18:14 Am văzut de dimineață un reportaj din India . Indienii au făcut un pasaj subteran pt circulația pietonilor, peste care trecea calea ferată, în cinci ORE !!!! Ați auzit ??? În CINCI ORE !!!
  • Răducu Fanuta 31.07.2021 10:27 Pe str. Câmpului unde locuiesc, s-a făcut o trecere de pietoni la mijlocul străzii:nu era mai cinstit și mai normal să se facă și la intersecții unde sunt niște magazine?Asta nu este numai părerea mea,este părerea mai multor locuitori de pe această stradă;Mulțumesc!
  • Dragos 31.07.2021 10:27 Aveți idee care este raportul între populația Campinei și populația Indiei? Sau dintre Campina și Delhi, de exemplu?

Actualitate

2035 vizualizari
11 aug. 2022 21:55

Împușcături în cartierul Voila, din Câmpina. Un urs a dat atacul într-o gospodărie

Panică în cartierul Voila, din Câmpina, joi seară, când s-au auzit mai multe focuri de armă, undeva înaintea orei 21. Ce s-a întâmplat?

1491 vizualizari
11 aug. 2022 16:12

Bărbat de 42 ani, din Câmpina, prins băut la volan, la Telega

1 comentarii

Noaptea trecută, la puțin timp după miezul nopții, polițiștii au oprit pentru control un autoturism pe DJ 100E, în localitatea Telega, pe drumul care asigură legătura cu municipiul Câmpina.

Alte stiri recente

289 vizualizari
11 aug. 2022 21:13

Mircea Baniciu cântă la Câmpina, în Parcul Regele Mihai I, sâmbătă, 13 august 2022

Mircea Baniciu susține cel de-al treilea concert din cadrul evenimentului "Câmpina Summer Park Music" organizat de Casa de Cultură "Geo Bogza". Primul spectacol a avut loc pe 25 iunie, protagonist fiind Kempes (Ovidiu Ioncu), apoi al doilea concert, pe 23 iulie, a fost susținut de formația Semnal M. Mircea Baniciu va cânta sâmbătă, 13 august, de la ora 20.00, pe esplanada din Parcul Regele Mihai I. 

216 vizualizari
11 aug. 2022 20:24

PMP anunță că nu va vota proiectul de aprobare a PUZ-ului ce include și pasajul subteran

Partidul Mișcarea Populară Câmpina ne-a transmis un comunicat de presă, având ca subiect votul consilierilor acestei formațiuni politice pe cel mai discutat și disputat subiect - aprobarea PUZ-ului ce include și pasajul subteran. Iată comunicatul: