Bugetul local al municipiului Câmpina pentru anul 2024 a fost aprobat. Valoarea sa - aproximativ 48 milioane euro

Actualitate (Categoria articolului)

Luni după-amiază, în ședință extraordinară, Consiliul Local Câmpina a aprobat bugetul local pentru acest an, un buget în valoare de 239.530.440 lei, adică aproape 48 milioane euro. Din suma totală, investițiile din fonduri europene reprezintă 119,5 milioane lei; investițiile cu finanțare de la bugetul local înseamnă 34,34 milioane lei; reparațiile curente și întreținerea pe domeniul public se ridică la aproximativ 17 milioane lei; fondul de salarii pentru tot ce înseamnă administrație locală reprezintă 41,68 milioane lei. Bugetul nu include sumele repartizate Câmpinei de Consiliul Județean Prahova.

Discuțiile în cadrul ședinței Consiliului Local au fost dure, cu contre, dar asupra acestui subiect vom reveni. Din păcate, discuțiile au avut conotații atât de politice, încât a lipsit esența, nu s-au discutat lucruri importante din cadrul acestui buget, locul întrebărilor pertinente fiind luat de acuzații simpliste. Și puteau fi adresate multe întrebări legate de acest buget, având în vedere că sunt destule aspecte care ar trebui clarificate. Păcat pentru aleșii locali ai unui oraș care pe vremuri se mândrea cu cel mai mare număr de intelectuali raporat la mia de locuitori.
Bugetul a fost adoptat cu 11 voturi ”pentru” - Roxana Gheorghe (online), Noemi Ionescu, Lorena Iordache, Dan Nica, Florin Marcu, Viorica Vane, Valentin Crețu, Cosmin Raț, Liviu Briciu, Marius Anghelescu, Costel Filip; cinci ”abțineri” - Liviu Dumitrache, Andrei Duran, Liviu Davidescu, Bogdan Ene, Aron Sabo, în condițiile în care Adina Gârbăcică a lipsit, iar Livia Lupu și Horațiu Zăgan nu au participat la dezbaterile și la votul asupra bugetului.
Vom reveni asupra acestei ședințe și asupra bugetului local pentru 2024.

1344 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cojocaru Ion 13.02.2024 15:16 De ce așa de târziu?

Actualitate

614 vizualizari
03 mar. 2024 18:59

Alin Moldoveanu: ”Câmpina nu a pierdut niciun leu din cele 14 milioane, pe care le vehiculează unii”

Prezent într-o emisiune la CâmpinaTV.ro, unde a explicat pe larg bugetul local pentru anul 2024, Alin Moldoveanu a făcut o serie de referiri la una dintre acuzele lansate în ultimele luni de adversarii săi politici - pierderea a 14 milioane lei, fonduri europene, din proiecte care nu au fost finalizate la termenul de 31 decembrie 2023.

791 vizualizari
03 mar. 2024 18:19

Restricțiile de trafic pe mai multe străzi din Câmpina, prelungite până la 31 martie

Primăria municipiului Câmpina a anunțat prelungirea restricțiilor de circulație pe mai multe străzi, pe care se efectuează lucrări de extindere a canalizării menajere.

Alte stiri recente

669 vizualizari
03 mar. 2024 17:13

Gabriel Văcărescu, de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, vicecampion național la haptatlon, categoria sub 18 ani

Sâmbătă și duminică, s-au desfășurat, la București, Campionatele Naționale de probe combinate - heptatlon, pentru seniori, dar și tineret sub 23 ani, sub 20 ani, și juniori sub 18 ani și sub 16 ani.

1602 vizualizari
03 mar. 2024 13:04

Liga A Prahova, etapa a 18-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă, 2 martie, a început returul Ligii A Prahova. Sâmbătă dimineață au avut loc primele două meciuri, alte două după-amiază, iar etapa s-a încheiat duminică dimineață. Iată rezultatele complete, clasamentul la zi și programul etapei viitoare: