CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Prototipul unei case modulare este aproape de finalizare, la o societate din Câmpina

- Social -

Prototipul unei case modulare este aproape de finalizare, la o societate din Câmpina

Realizarea unor locuințe practice și relativ ieftine a reprezentat întotdeauna o temă, o provocare pentru cei care doresc să vină cu ceva nou în acest domeniu. Se întâmplă și la Câmpina, unde arhitectul Alexandru Anghel finalizează în aceste zile prototipul unei case modulare, care ar putea avea mare succes pe piața imobiliară.

Nu este prima dată când Grinseg Construct, firma pe care o conduce Alexandru Anghel, se implică într-un asemenea proiect. În 2014, a participat la realizarea unui alt prototip, cel al aşa-numitei „case-evantai” proiectată de un colectiv de profesori de la Universitatea “Gheorghe Asachi” din Iaşi, coordonat de Alexandru Stănilă. 
Acum, Alexandru Anghel a decis să realizeze pe cont propriu un alt prototip, transformând un container de 14,7 mp într-o locuinţă sau chiar într-un spaţiu comercial de aproximativ 40 mp. „În februarie anul trecut, atunci când în România se discuta intens despre refugiați, m-am gândit că aceştia vor avea nevoie de locuinţe. Aşa am ajuns la acest prototip care, pe măsură ce lucrurile au evoluat, poate fi folosit atât ca locuinţă de vacanţă, de necesitate, locuință socială, cât şi ca spaţiu comercial. De altfel, imediat ce prototipul va fi gata, împreună cu un partener, vom amplasa acest container pe DN1, la intrarea în comuna Băneşti, unde va funcţiona un spaţiu comercial şi de alimentaţie. Spaţiul are dimensiunea standard a unui container 2,5 m x 6  m şi se desface în module telescopice, ajungând la o suprafaţă utilă totală de aproximativ 40 mp, cu living, bucătărie, dormitor şi baie, dar şi o mică terasă exterioară. Spaţiul este hidro şi termoizolat, se poate conecta foarte uşor la toate utilităţile necesare şi, în funcţie de cerinţe, poate fi îmbunătăţit. Un model standard costă undeva în jurul a 14.000 euro”, ne-a declarat Alexandru Anghel. (video)


13 Feb 2017 11:55 16147 vizualizari



Comentarii






  • 18.02.2018 19:16 Popovici Transportați casele de locuit la terenul de proprietate? Eu am teren în Iași.... Daca nu, nu vad nici un mod de transport...
858 vizualizari 17 Apr 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

citeste mai mult
2931 vizualizari 12 Apr 2024 21:29

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

citeste mai mult
1792 vizualizari 07 Apr 2024 22:10

Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Mare bucurie pentru credincioșii romano-catolici, care au fost prezenți duminică, 7 aprilie, în a doua duminică a Paștelui catolic, la Biserica romano-catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina.

citeste mai mult
1912 vizualizari 07 Apr 2024 08:16

Propunere pentru o troiță în zona bisericii de la Spitalul Municipal Câmpina, dedicată victimelor COVID-19

Nimeni nu știe cu exactitate numărul persoanelor care au murit la Câmpina în pandemia de COVID-19, izbucnită în primăvara anului 2020. Au fost și femei și bărbați, și tineri și bătrâni, chiar și medici de la Spitalul Municipal Câmpina, care a fost unitate suport COVID în anii pandemiei.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV