Prototipul unei case modulare este aproape de finalizare, la o societate din Câmpina

Social (Categoria articolului)

Realizarea unor locuințe practice și relativ ieftine a reprezentat întotdeauna o temă, o provocare pentru cei care doresc să vină cu ceva nou în acest domeniu. Se întâmplă și la Câmpina, unde arhitectul Alexandru Anghel finalizează în aceste zile prototipul unei case modulare, care ar putea avea mare succes pe piața imobiliară.

Nu este prima dată când Grinseg Construct, firma pe care o conduce Alexandru Anghel, se implică într-un asemenea proiect. În 2014, a participat la realizarea unui alt prototip, cel al aşa-numitei „case-evantai” proiectată de un colectiv de profesori de la Universitatea “Gheorghe Asachi” din Iaşi, coordonat de Alexandru Stănilă. 
Acum, Alexandru Anghel a decis să realizeze pe cont propriu un alt prototip, transformând un container de 14,7 mp într-o locuinţă sau chiar într-un spaţiu comercial de aproximativ 40 mp. „În februarie anul trecut, atunci când în România se discuta intens despre refugiați, m-am gândit că aceştia vor avea nevoie de locuinţe. Aşa am ajuns la acest prototip care, pe măsură ce lucrurile au evoluat, poate fi folosit atât ca locuinţă de vacanţă, de necesitate, locuință socială, cât şi ca spaţiu comercial. De altfel, imediat ce prototipul va fi gata, împreună cu un partener, vom amplasa acest container pe DN1, la intrarea în comuna Băneşti, unde va funcţiona un spaţiu comercial şi de alimentaţie. Spaţiul are dimensiunea standard a unui container 2,5 m x 6  m şi se desface în module telescopice, ajungând la o suprafaţă utilă totală de aproximativ 40 mp, cu living, bucătărie, dormitor şi baie, dar şi o mică terasă exterioară. Spaţiul este hidro şi termoizolat, se poate conecta foarte uşor la toate utilităţile necesare şi, în funcţie de cerinţe, poate fi îmbunătăţit. Un model standard costă undeva în jurul a 14.000 euro”, ne-a declarat Alexandru Anghel. (video)

14237 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Popovici 18.02.2018 19:16 Transportați casele de locuit la terenul de proprietate? Eu am teren în Iași.... Daca nu, nu vad nici un mod de transport...

Social

719 vizualizari
09 iul. 2020 10:18

Poiana Câmpina a obținut grantul de 15.000 euro pentru instalarea de internet gratuit în spații publice

Administrația locală din comuna Poiana Câmpina s-a înscris încă din toamna anului 2018 în cursa pentru obținerea grantului de 15.000 euro pentru instalaea de internet gratuit în spațiile publice, în cadrul proiectului european intitulat WIFI4EU.

1102 vizualizari
09 iul. 2020 08:03

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 9 iulie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

0 vizualizari
09 iul. 2020 13:48

Acuzat de consilierii PSD că promovează proiecte în Consiliul Local Câmpina doar în scopuri electorale, Horia Tiseanu a răspuns prin... tăcere

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Câmpina din 25 iunie s-au aflat și mai multe proiecte cu un vădit caracter electoral, mai ales că marea majoriotate a acestora au fost ”uitate” multe luni sau chiar ani întregi. Mai mult, primarul Horia Tiseanu a adus în fața consilierilor locali alte două proiecte, de asemenea cu o vădită tentă electorală.

366 vizualizari
09 iul. 2020 11:57

Multe semne de întrebare în jurul deciziei pe care CCR o va lua pe 14 iulie privind impozitarea pensiilor speciale

Curtea Constituțională a României va discuta marți, 14 iulie, sesizările Avocatului Poporului și Înaltei Curți de Casație și Justiție în legătură cu legea privind noul sistem de impozitare a pensiilor speciale, care poate ajunge până la 85% conform legii votate în Parlamentul României.