Probleme grave la stația de epurare a Câmpinei. Unul dintre bazinele noi, construite cu fonduri europene, s-a dislocat și fisurat

Actualitate (Categoria articolului)

Modernizarea stației de epurare de la Câmpina este o investiție cu fonduri europene, în cadrul proiectului "Reabilitarea și modernizarea sistemelor de apă și canalizare din județul Prahova", derulat prin HidroPrahova. O investiție importantă, de aproape 8 milioane euro. Iar la această investiție au apărut probleme mari. Apele freatice au ridicat cu mai bine de un metru unul dintre bazinele noi, construite anul trecut, dislocare ce a dus la fisurarea bazinului. Structura de rezistență a bazinului este, practic, compromisă. Cel mai probabil, acest lucru s-a întâmplat din cauza unor erori grave de proiectare și execuție.

Conducerea HidroPrahova ne-a confirmat problemele apărute la stația de epurare de la Câmpina. "În urma inspecției efectuate pe șantierul unde se construiește stația de epurare, a fost constatată o deplasare pe verticală a bazinului biologic. Pentru remedierea situației, antreprenorul a luat măsuri imediate și, totodată, va întocmi un plan de măsuri pe termen lung, ce va permite eliminarea riscului repetării acestui fenomen. De asemenea, Inspectoratul Județean de Construcții Prahova a fost informat în legătură cu această situație", este răspunsul HidroPrahova la întrebarea noastră legată de problemele de la stația de epurare. 

Construcția stației de epurare a început în primăvara anului trecut, la aproape doi ani de la semnarea contractului de execuție cu asocierea de firme care a câștigat licitația - Passavant Roediger GMbH din Germania și SC Griro SA București. Termenul de finalizare era 20 august 2015, dar lucrările sunt mult întârziate. Stația de epurare este realizată într-un procent de doar 40%. 

6583 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Erwin 10.02.2016 13:29 Chiar toată lucrările astea cu fonduri europene au probleme? Înseamnă ca cei care le implementează ori sunt foarte prosti, ori foarte hoți!
  • Ion Dandoaselea 11.02.2016 01:53 Erwin, te rog sa ma scuzi ca te contrazic: nu sunt nici una nici alta. Adevarul e ca sunt niste hoti prosti!
  • Mihai Robu 11.02.2016 07:29 Canalizarea se duce în statia de epurare. Dacă statia nu este funcțională nici canalizarea nu va fi funcțională. Timp, bani, nervi consumati degeaba. Noi, cei din Voila, *vă mulțumim*.

Actualitate

1186 vizualizari
26 ian. 2021 20:33

Câmpinenii au golit farmaciile veterinare de Ivermectină, după ce au auzit la televizor că previne infectarea cu SARS-CoV-2

Isteria "Ivermectinei" a cuprins și Câmpina. Farmaciile veterinare și-au epuizat, efectiv, stocurile, iar solicitări sunt în continuare din partea câmpinenilor. Se întâmplă acest lucru după ce un medic american de origine română a vorbit la un post național de televiziune despre faptul că își tratează cu Ivermectină pacienții bolnavi de COVID-19, iar altora le administrează acest medicament pentru a preveni îmbolnăvirea. De asemenea, pe internet au apărut numeroase informații legate de acest tratament aplicat în unele clinici din SUA, dar, atenție, Ivermectina de la americani are substanțe aprobate pentru consumul uman, nu este Ivermectina veterinară care se găsește în România.

2998 vizualizari
24 ian. 2021 12:11

Mesajul prefectului județului Prahova cu ocazia Zilei Unirii Principatelor

24 Ianuarie semnifică Ziua Unirii Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Din păcate, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, acțiuni de marcare a acestui eveniment nu sunt permise decât în orașele reședință de județ și fără tradiționala Horă a Unirii.

Alte stiri recente

1411 vizualizari
26 ian. 2021 19:31

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 26 ianuarie 2021

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

1570 vizualizari
26 ian. 2021 10:49

Problemele tehnice continuă. Proba teoretică a examenului auto, suspendată și pe 26 ianuarie 2021

Din cauza unor probleme tehnice apărute la serverul central, proba scrisă și proba practică pentru obținerea permisului de conducere au fost suspendate luni, 25 ianuarie 2021, candidații fiind nevoiți să se reprogrameze. Ei bine, problemele tehnice nu au fost rezolvate, proba de sală a examenului fiind suspendată și marți, 26 ianuarie, după cum anunță Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule din cadrul Instituției Prefectului Prahova.