Probleme grave la stația de epurare a Câmpinei. Unul dintre bazinele noi, construite cu fonduri europene, s-a dislocat și fisurat

Actualitate (Categoria articolului)

Modernizarea stației de epurare de la Câmpina este o investiție cu fonduri europene, în cadrul proiectului "Reabilitarea și modernizarea sistemelor de apă și canalizare din județul Prahova", derulat prin HidroPrahova. O investiție importantă, de aproape 8 milioane euro. Iar la această investiție au apărut probleme mari. Apele freatice au ridicat cu mai bine de un metru unul dintre bazinele noi, construite anul trecut, dislocare ce a dus la fisurarea bazinului. Structura de rezistență a bazinului este, practic, compromisă. Cel mai probabil, acest lucru s-a întâmplat din cauza unor erori grave de proiectare și execuție.

Conducerea HidroPrahova ne-a confirmat problemele apărute la stația de epurare de la Câmpina. "În urma inspecției efectuate pe șantierul unde se construiește stația de epurare, a fost constatată o deplasare pe verticală a bazinului biologic. Pentru remedierea situației, antreprenorul a luat măsuri imediate și, totodată, va întocmi un plan de măsuri pe termen lung, ce va permite eliminarea riscului repetării acestui fenomen. De asemenea, Inspectoratul Județean de Construcții Prahova a fost informat în legătură cu această situație", este răspunsul HidroPrahova la întrebarea noastră legată de problemele de la stația de epurare. 

Construcția stației de epurare a început în primăvara anului trecut, la aproape doi ani de la semnarea contractului de execuție cu asocierea de firme care a câștigat licitația - Passavant Roediger GMbH din Germania și SC Griro SA București. Termenul de finalizare era 20 august 2015, dar lucrările sunt mult întârziate. Stația de epurare este realizată într-un procent de doar 40%. 

6168 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Erwin 10.02.2016 13:29 Chiar toată lucrările astea cu fonduri europene au probleme? Înseamnă ca cei care le implementează ori sunt foarte prosti, ori foarte hoți!
  • Ion Dandoaselea 11.02.2016 01:53 Erwin, te rog sa ma scuzi ca te contrazic: nu sunt nici una nici alta. Adevarul e ca sunt niste hoti prosti!
  • Mihai Robu 11.02.2016 07:29 Canalizarea se duce în statia de epurare. Dacă statia nu este funcțională nici canalizarea nu va fi funcțională. Timp, bani, nervi consumati degeaba. Noi, cei din Voila, *vă mulțumim*.

Actualitate

4416 vizualizari
28 feb. 2020 17:59

Tânăra din Câmpina NU este infectată cu coronavirus. Rezultatul testelor este negativ

Infecția cu coronavirus nu se confirmă la cele două persoane din județul Prahova internate la Spitalul de Boli Contagioase din Ploiești: tânăra de 19 ani, din Câmpina și bărbatul de 33 de ani, din Bărcănești. În ambele cazuri, rezultatele testelor efectuate la Institutul Național "Matei Balș" este negativ. Informația a fost furnizată de directorul Direcției de Sănătate Publică Prahova, Dan Ioniță.

2289 vizualizari
28 feb. 2020 10:35

Campioana olimpică de tineret, Georgeta Popescu, a primit titlul de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina"

Ședința de joi, 28 februarie 2020, a Consiliului Local a început cu un moment festiv - acordarea tilului de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina" campioanei olimpice de tineret la monobob Georgeta Popescu. Tânăra sportivă a fost invitată în fața Consiliului Local pentru a primi diploma de "Cetățean de onoare", precum și un premiu de 10.000 lei din partea administrației câmpinene.

Alte stiri recente

1749 vizualizari
28 feb. 2020 11:50

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 28 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2132 vizualizari
27 feb. 2020 13:54

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 27 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.