Probleme grave la stația de epurare a Câmpinei. Unul dintre bazinele noi, construite cu fonduri europene, s-a dislocat și fisurat

Actualitate (Categoria articolului)

Modernizarea stației de epurare de la Câmpina este o investiție cu fonduri europene, în cadrul proiectului "Reabilitarea și modernizarea sistemelor de apă și canalizare din județul Prahova", derulat prin HidroPrahova. O investiție importantă, de aproape 8 milioane euro. Iar la această investiție au apărut probleme mari. Apele freatice au ridicat cu mai bine de un metru unul dintre bazinele noi, construite anul trecut, dislocare ce a dus la fisurarea bazinului. Structura de rezistență a bazinului este, practic, compromisă. Cel mai probabil, acest lucru s-a întâmplat din cauza unor erori grave de proiectare și execuție.

Conducerea HidroPrahova ne-a confirmat problemele apărute la stația de epurare de la Câmpina. "În urma inspecției efectuate pe șantierul unde se construiește stația de epurare, a fost constatată o deplasare pe verticală a bazinului biologic. Pentru remedierea situației, antreprenorul a luat măsuri imediate și, totodată, va întocmi un plan de măsuri pe termen lung, ce va permite eliminarea riscului repetării acestui fenomen. De asemenea, Inspectoratul Județean de Construcții Prahova a fost informat în legătură cu această situație", este răspunsul HidroPrahova la întrebarea noastră legată de problemele de la stația de epurare. 

Construcția stației de epurare a început în primăvara anului trecut, la aproape doi ani de la semnarea contractului de execuție cu asocierea de firme care a câștigat licitația - Passavant Roediger GMbH din Germania și SC Griro SA București. Termenul de finalizare era 20 august 2015, dar lucrările sunt mult întârziate. Stația de epurare este realizată într-un procent de doar 40%. 

6377 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Erwin 10.02.2016 13:29 Chiar toată lucrările astea cu fonduri europene au probleme? Înseamnă ca cei care le implementează ori sunt foarte prosti, ori foarte hoți!
  • Ion Dandoaselea 11.02.2016 01:53 Erwin, te rog sa ma scuzi ca te contrazic: nu sunt nici una nici alta. Adevarul e ca sunt niste hoti prosti!
  • Mihai Robu 11.02.2016 07:29 Canalizarea se duce în statia de epurare. Dacă statia nu este funcțională nici canalizarea nu va fi funcțională. Timp, bani, nervi consumati degeaba. Noi, cei din Voila, *vă mulțumim*.

Actualitate

4551 vizualizari
12 aug. 2020 19:15

Valea Doftanei a primit din Fondul de Intervenție al Guvernului peste 21 milioane lei pentru combaterea alunecărilor de teren

2 comentarii

21.393.000 lei este suma pe care comuna Valea Doftanei a primit-o de la Guvernul României, din Fondul de Intervenție, pentru combaterea efectelor calamităților naturale, o sumă uriașă pentru comunitatea de aici, cu mult peste orice alte fonduri obținute pe acest segment de la nivel guvernamental în toată istoria localității, o sumă care este de trei ori mai mare decât bugetul total al comunei Valea Doftanei din acest an.

5043 vizualizari
11 aug. 2020 19:55

La Valea Doftanei, camparea cu corturi și rulote este strict interzisă

1 comentarii

Valea Doftanei este una dintre puținele zone ale județului care reușește să păstreze un cadru natural de o frumusețe rară, numărul turiștilor fiind destul de limitat, ceea ce contribuie la mai multă liniște, un aer mai curat, un mediu mai sănătos. Mai mult, administrația locală din Valea Doftanei a decis interzicerea campării (corturi, rulote) pe teritoriul comunei, iar primarul Lucian Vileford Costea ne explică de ce s-a luat această măsură.

Alte stiri recente

975 vizualizari
14 aug. 2020 21:12

Dosarul candidatului independent Alin Moldoveanu, înregistrat astăzi la Biroul Electoral Câmpina

Candidatul independent la funcția de primar al municipiului Câmpina, Ioan Alin Moldoveanu, și-a depus astăzi dosarul la Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina. Alin Moldoveanu a venit singur la Biroul Electoral, dar foarte sigur pe el și foarte optimist în privința rezultatelor alegerilor locale din 27 septembrie.

2061 vizualizari
14 aug. 2020 17:11

Alianța PNL-USR-PLUS a depus la BEC dosarele candidaților. "Suntem o forță și vom câștiga alegerile pentru Primăria și Consiliul Local Câmpina!"

La Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina au depus astăzi dosarele cu candidaturile pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020 reprezentanții Alianței PNL-USR-PLUS. Alături de Cătălin Florescu, candidatul pentru Primăria Câmpina, s-au aflat președintele PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu - candidat la președinția Consiliului Județean, președintele USR Prahova - Mihai Polițeanu, Andrei Lupu - membru în Biroul Național al PLUS, deputatul PNL Răzvan Prișcă, primarul Horia Tiseanu, o parte din candidații la Consiliul Local Câmpina.