Școala Centrală Câmpina și Liceul Energetic, în continuare fără autorizație de la ISU pentru securitate la incendii

Actualitate (Categoria articolului)

Mai sunt trei săptămâni până la începerea noului an școlar, iar 74 de unități de învățământ din Prahova nu au autorizație ISU pentru securitate la incendii. Printre acestea se numără și două instituții din Câmpina, cele cunoscute deja din anii precedenți că au o problemă legată de autorizația ISU - Școala Centrală și Liceul Tehnologic Energetic (corpurile A și B).

În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc astăzi, la Ploiești, inspectorul șef al ISU Prahova, lt.col. Mihai Drăgan, a prezentat o statistică a controalelor efectuate la unitățile de învățământ din județ, a activităţilor de îndrumare şi control pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor. Potrivit șefului ISU, pe timpul verificărilor au fost depistate 337 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul Inspecţiei de prevenire a aplicat 337 de sancţiuni, cuprinzând 329 avertismente şi 8 amenzi în cuantum de 60.500 lei. (video)
În prezent, la nivelul judeţului Prahova, funcţionează fără a deţine autorizaţie de securitate la incendiu un număr de 80 clădiri ale unităților de învățământ, după specificul acestora fiind structurate astfel: 35 grădiniţe, 39 şcoli, 4 săli de sport ale unor școli, un internat și un atelier școală. În perioada 13 septembrie 2017 – 1 august 2018 au fost înregistrate 32 solicitări de emitere a avizului de securitate la incendiu și 62 solicitări de emitere a autorizației de securitate la incendiu. Totodată au fost emise 29 avize și autorizații, 24 au fost respinse, 17 documentații au fost incomplete, 4 nu s-au încadrat, iar 20 se află în lucru.
În privința celor două unități de învățământ din Câmpina, după cum se știe, problema este mai veche. La Școala Centrală s-au făcut mai multe demersuri pentru obținerea autorizației ISU, în anii trecuți, dar de fiecare dată dosarul a fost respins din diferite motive. La Liceul Energetic, până acum se știa că doar Corpul B, ultimul construit, nu are autorizație ISU, dar iată că anul acesta apare și corpul A - clădirea principală a liceului.

5184 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

398 vizualizari
28 mar. 2024 17:08

Reacție fără precedent a societății Neptun Câmpina, ca răspuns la acuzațiile primarului Alin Moldoveanu privind microhidrocentrala de la Fântâna cu Cireși

Un grup de salariați ai societății Neptun Câmpina ne-au transmis o Scrisoare deschisă adresată primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu. Este o scrisoare șocantă, pe care o puteți citi în continuare, apoi o să încercăm să explicăm ce a stat la baza acestei reacții fără precedent.

552 vizualizari
27 mar. 2024 17:56

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

1 comentarii

Asociația Câmpina Curată demarează o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului comunității. Printr-o declarație de presă care a avut loc miercuri, 27 martie 2024, reprezentanții asociației au spus că doresc să descurajeze această practică folosită destul de des în procesul electoral din România, existând bănuieli că inclusiv la Câmpina s-a procedat în acest mod, la alegerile din 2020. Asociația Câmpina Curată va oferi recompense de 3.000 lei celor care denunță tentativele de mită electorală la alegerile din 2024.

Alte stiri recente

380 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

445 vizualizari
27 mar. 2024 07:57

Sportivii de la Barracuda Câmpina au participat cu rezultate bune la competiția ”Ivanofeia”, la Salonic

Salonic este oraș care te îndeamnă să te plimbi în fiecare moment. În acest superb oraș cu o moștenire multietnică destul de mare, influențată de diferitele civilizații care și-au pus amprenta asupra Salonicului, sportivii noștri, împreună cu cei de la Palatul Copiilor Constanța, au participat la Competiția Internațională de înot "Ivanofeia", desfășurată week-end-ul trecut, a fost un concurs la care au fost prezenți peste 700 de înotători din Grecia, Macedonia, Moldova, Cipru și, nu în ultimul rând, din România.