Școala Centrală Câmpina și Liceul Energetic, în continuare fără autorizație de la ISU pentru securitate la incendii

Actualitate (Categoria articolului)

Mai sunt trei săptămâni până la începerea noului an școlar, iar 74 de unități de învățământ din Prahova nu au autorizație ISU pentru securitate la incendii. Printre acestea se numără și două instituții din Câmpina, cele cunoscute deja din anii precedenți că au o problemă legată de autorizația ISU - Școala Centrală și Liceul Tehnologic Energetic (corpurile A și B).

În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc astăzi, la Ploiești, inspectorul șef al ISU Prahova, lt.col. Mihai Drăgan, a prezentat o statistică a controalelor efectuate la unitățile de învățământ din județ, a activităţilor de îndrumare şi control pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor. Potrivit șefului ISU, pe timpul verificărilor au fost depistate 337 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul Inspecţiei de prevenire a aplicat 337 de sancţiuni, cuprinzând 329 avertismente şi 8 amenzi în cuantum de 60.500 lei. (video)
În prezent, la nivelul judeţului Prahova, funcţionează fără a deţine autorizaţie de securitate la incendiu un număr de 80 clădiri ale unităților de învățământ, după specificul acestora fiind structurate astfel: 35 grădiniţe, 39 şcoli, 4 săli de sport ale unor școli, un internat și un atelier școală. În perioada 13 septembrie 2017 – 1 august 2018 au fost înregistrate 32 solicitări de emitere a avizului de securitate la incendiu și 62 solicitări de emitere a autorizației de securitate la incendiu. Totodată au fost emise 29 avize și autorizații, 24 au fost respinse, 17 documentații au fost incomplete, 4 nu s-au încadrat, iar 20 se află în lucru.
În privința celor două unități de învățământ din Câmpina, după cum se știe, problema este mai veche. La Școala Centrală s-au făcut mai multe demersuri pentru obținerea autorizației ISU, în anii trecuți, dar de fiecare dată dosarul a fost respins din diferite motive. La Liceul Energetic, până acum se știa că doar Corpul B, ultimul construit, nu are autorizație ISU, dar iată că anul acesta apare și corpul A - clădirea principală a liceului.

5167 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Alte stiri recente

143 vizualizari
26 feb. 2024 10:01

Cinci victorii și o remiză în jocurile amicale susținute de echipa de fotbal a CS Câmpina în această iarnă

La finalul săptămânii viitoare începe returul Ligii A Prahova, la fotbal, astfel încât am considerat momentul oportun pentru o scurtă retrospectivă a jocurilor amicale disputate în această iarnă de formația pregătită de Claudiu Dumitrescu și Mugurel Dedu.

2097 vizualizari
25 feb. 2024 16:06

Argint pentru Eduard Unguroaica, la săritura în lungime, în etapa a doua a Campionatului Național de Atletism

După o primă zi cu patru clasări pe podium pentru sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, duminică, 25 februarie, Campionatul Național de Atletism în Sală pentru sportivi sub 16 și sub 18 ani, etapa a doua, a continuat, atleții câmpineni fiind înscriși în alte câteva probe.