CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Reprezentanții Poliției Municipale Câmpina în mijlocul elevilor, în "Săptămâna prevenirii criminalității"

- Social -

Reprezentanții Poliției Municipale Câmpina în mijlocul elevilor, în

Astăzi a început cea de-a 13-a ediție a campaniei "Săptămâna prevenirii criminalității", derulată de Poliția Română la nivel național. Prima zi a acestei campanii a avut ca temă prevenirea delicvenței juvenile, motiv pentru care polițiștii s-au aflat în mijlocul elevilor. Asta s-a întâmplat și la Câmpina, prima unitate de învățământ vizitată de reprezentanții Poliției Municipale fiind Colegiul Tehnic "Constantin Istrati".

Despre prevenirea delicvenței juvenile le-a vorbit elevilor agent șef principal Gabriel Bercaru, din cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliției Câmpina, Compartimentul Poliției de Proximitate. Elevilor le-a fost prezentat un material video realizat de Ministerul de Interne într-un penitenciar de minori, printre interviurile cu minori care au încălcat legea fiind intercalate declarații și povești de succes ale unor mari campioni ai României, cum ar fi Andreea Răducan sau Lucian Bute. Mesajul materialului video a fost "Cheia e la tine", anii de liceu fiind o perioadă minunată a vieții, anii în care practic tinerii își decid viitorul, dar în același timp este și perioada în care începe răspunderea penală pentru faptele reprobabile. Au fost date aceste exemple extreme (minori în penitenciar și tineri de succes) tocmai pentru că elevii să înțeleagă că sunt responsabili pentru faptele lor, că greșelile îi pot costa foarte mult.
Tema de mâine din cadrul "Săptămânii prevenirii criminalității" se adresează tot copiilor și tinerilor, fiind vorba despre prevenirea victimizării minorilor, cu accent pe riscurile asociate utilizării excesive a internetului.
După cum spuneam, este cea de-a 13-a ediție a campaniei "Săptămâna prevenirii criminalității" desfășurată de Poliția Română. Având în vedere impactul deosebit în rândul comunităților locale, s-a luat decizia ca în acest an campania să aibă loc de două ori, în aprilie și acum, la început de octombrie. În acțiunile din cadrul campaniei sunt implicați și elevii Școli de Agenți de Poliției "Vasile Lascăr".


02 Oct 2017 19:30 5509 vizualizari



Comentarii






860 vizualizari 17 Apr 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

citeste mai mult
2932 vizualizari 12 Apr 2024 21:29

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

citeste mai mult
1793 vizualizari 07 Apr 2024 22:10

Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Mare bucurie pentru credincioșii romano-catolici, care au fost prezenți duminică, 7 aprilie, în a doua duminică a Paștelui catolic, la Biserica romano-catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina.

citeste mai mult
1913 vizualizari 07 Apr 2024 08:16

Propunere pentru o troiță în zona bisericii de la Spitalul Municipal Câmpina, dedicată victimelor COVID-19

Nimeni nu știe cu exactitate numărul persoanelor care au murit la Câmpina în pandemia de COVID-19, izbucnită în primăvara anului 2020. Au fost și femei și bărbați, și tineri și bătrâni, chiar și medici de la Spitalul Municipal Câmpina, care a fost unitate suport COVID în anii pandemiei.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV