Mai mulți deținuți din Penitenciarul Galați au înșelat, prin metoda "accidentul", 15 persoane din Câmpina și Ploiești

Social (Categoria articolului)

Se vorbește de atâta vreme despre acest tip de înșelăciune, se fac atâtea campanii în rândul populației, dar cu toate acestea încă mai sunt cetățeni care cad victime escrocilor. Zece deținuți din Penitenciarul Galați au înșelat prin telefon 15 persoane din Câmpina și Ploiești, prejudicul în acest caz fiind de aproximativ 71.600 lei.

Deținuții primeau telefoanele mobile de la rude și prieteni și sunau victimele dându-se drept rude ale acestora. Le spuneau că au provocat un accident rutier și au nevoie de bani fie pentru o intervenție chirurgicală, fie pentru avocat, fie pentru a despăgubi partea vătămată. Cazul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, iar cei zece deținuți au fost trimiși în judecată pentru înșelăciune și complicitate la înșelăciune.
"În perioada octombrie 2016 - februarie 2017 inculpaţii au indus în eroare 15 persoane de pe raza municipiilor Ploiești și Câmpina prin metoda cunoscută în practica judiciară sub denumirea de accidentul’, cauzând un prejudiciu de aproximativ 71.600 lei. Inculpații implicaţi în activitatea infracţională, fiind deținuți în Penitenciarul Galați, au gândit şi elaborat un amplu sistem infracţional ce a avut ca scop inducerea în eroare a unui număr cât mai mare de persoane pentru obținerea de importante foloase materiale. 
În concret, deţinuţii contactau telefonic persoanele vătămate prezentându-se drept rude ale acestora, ocazie cu care le comunicau că din culpa lor au provocat accidente rutiere în urma cărora ar fi rezultat vătămarea corporală gravă a unor persoane, în special copii, pe trecerea de pietoni. Cu aceste ocazii, autorii pretindeau sume de bani necesare pentru achitarea contravalorii intervenţiilor chirurgicale şi/sau înlăturarea răspunderii penale. Persoanele private de libertate au beneficiat de complicitatea unor inculpați aflați în libertate, care s-au deplasat la domiciliile persoanelor vătămate și au ridicat sumele de bani obținute în mod ilicit. În cauză  a fost propusă instanței de judecată menținerea măsurilor preventive față de toți inculpații și luarea măsurii asigurătorii asupra sumelor de bani identificate cu ocazia perchezițiilor domiciliare", se menționează în rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești.

(Foto cu caracter ilustrativ)

4528 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

152 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

1110 vizualizari
23 mar. 2024 10:47

Contribuția lunară de întreținere pentru persoanele de la Centrul rezidențial de la Voila se mărește de la aproximativ 3.500 lei la peste 4.000 lei/lunar

Miercuri, 27 martie 2024, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina, pe ordinea de zi se află și un proiect privind majorarea contribuției lunare de întreținere a persoanelor beneficiare ale serviciilor sociale de la Centrul rezidențial de asistență și reintegrare socială a persoanelor fără adăpost de la Voila.

Alte stiri recente

587 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

2624 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.