Momente emoţionante în memoria lui Johan Cruyff la Barcelona - Real Madrid

Sport (Categoria articolului)

Pe 24 martie 2016 s-a stins din viaţă Johan Cruyff, olandezul care a făcut istorie la Ajax şi CF Barcelona, atât ca jucător, cât şi ca antrenor. Unul dintre cei mai mari jucători de fotbal din toate timpurile, Cruyff a primit de trei ori în cariera sa "Balonul de Aur". Aseară, la "El Clasico", CF Barcelona - Real Madrid, au fost momente emoţionante în memoria marelui fotbalist.

Au fost mai multe momente care au cinstit memoria lui Cruyff. Jucătorii Barcelonei au avut inscripţionat pe tricouri mesajul "Gracies Johan", acelaşi mesaj fiind afişat pe toate bannerele publicitare care înconjoară suprafaţa de joc, în minutele dinaintea fluierului de start. De asemenea, în tribune s-a afişat un tricou purtând numărul 14, cel purtat de Cruyff la Barcelona, şi mesajul "Gracies Johan", iar în minutul 14 al jocului, întreg stadionul s-a ridicat în picioare şi a aplaudat un minut întreg.
Cruyff avea 68 de ani, iar în cariera sa a jucat la mai multe cluburi, dar la două dintre acestea a făcut istorie, la Ajax Amsterdam (1964-1973) şi la CF Barcelona (1973-1978), După retragere, la aceleaşi două cluburi a fost şi antrenor - Ajax (1986-1988) şi CF Barcelona (1988-1996). A câştigat numeroase trofee, atât ca jucător, cât şi ca antrenor, având în palmares inclusiv o finală a Cupei Mondiale, cu Olanda, în faţa Germaniei, în 1974, pierdută cu 1-4.
Aseară, în tribuna oficială a celebrului stadion "Nou Camp" s-a aflat şi fiul lui Cruyff, Jordi, alături de preşedinţii celor două cluburi, iar la această ediţia an a "El Clasico" au fost prezenţi în tribune 99.264 spectatori. Partida de aseară s-a încheiat cu victoria madrilenilor cu scorul de 2-1.

5034 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

3177 vizualizari
19 iun. 2021 21:09

Dorin Iamandeiu, două medalii pentru Lido Câmpina la endurocros

La Moreni a avut loc sâmbătă, 19 iunie, etapa a patra a Campionatului Național de Endurocros, competiție la care a participat și Dorin Iamandeiu, unul dintre sportivii legitimați la Clubul Sportiv Lido Câmpina, condus de Cătălin Duță.

5360 vizualizari
16 iun. 2021 08:02

Alexandra Dobrin, eleva antrenorului Gabriel Cojocaru, este noua campioană națională la natație la 200m mixt și 400m mixt și s-a calificat la Mondiale

Cum poate sportul să aducă atâta bucurie și amărăciune în același timp?! Vestea excelentă pentru sportul câmpinean, după Campionatul Național de Natație, desfășurat în week-end la București, la Bazinul ”Tolea Grințescu” din cadrul Complexului Sportiv Dinamo, este că sportiva Alexandra Dobrin, care se pregătește la Câmpina, sub coordonarea antrenorului Gabriel Cojocaru de la Clubul Barracuda, a devenit campioană națională a României la seniori, în probele de 200m mixt și 400m mixt. Mai mult, Alexandra Dobrin a realizat baremul pentru a participa la Campionatul Mondial de Natație, care va avea loc în Japonia, anul viitor.

Alte stiri recente

1600 vizualizari
20 iun. 2021 19:40

În ultima duminică a fiecărei luni de vară, în centrul Câmpinei va cânta fanfara

Casa de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina a pregătit o serie de evenimente pentru ultimul week-end al fiecărei luni de vară. Sâmbăta sunt organizate diverse spectacole în aer liber, despre care am scris pe larg aici, iar a doua zi, duminica, de la ora 11.00, este pregătită o altă surpriză.

1254 vizualizari
20 iun. 2021 19:23

O săptămână până la alegerile pentru funcția de primar al comunei Șotrile. Bogdan Davidescu, din nou pe lista candidaților

În ultimii ani, singurele referiri despre comuna prahoveană Șotrile în presa națională sunt cele legate de isprăvile lui Bogdan Davidescu, fostul primar, condamnat în anul 2019 pentru pornografie infantilă. O condamnare cu suspendare, în urma căreia Davidescu și-a pierdut mandatul de primar. A fost exclus din PSD, așa, de fațadă, pentru că partidul nu a desemnat un alt candidat la Primărie, la alegerile locale din septembrie 2020. Bogdan Davidescu a candidat din nou, independent, și a câștigat cu 41,22%, față 34,94% cât a obținut principalul său contracandidat, liberalul Gabriel Broșteanu.