Cătălin Paraschiv, actorul care a renunțat la o carieră deosebită și a ales Câmpina

Social (Categoria articolului)

Cătălin Paraschiv este un actor cu o carieră interesantă, plină de lucruri memorabile, de roluri chiar provocatoare, alături de mari actori români și de nume "grele" din cinematografia internațională. Cu toate acestea, la un moment dat a spus "stop", a renunțat la cariera sa, s-a stabilit la Câmpina, iar de la începutul acestui an organizează cursuri de actorie pentru toți cei interesați. Și s-a demonstrat că sunt mulți cei interesați. Este încântat de Câmpina: "Priviți cerul într-o zi senină! Este de un albastru cum nu am mai văzut în altă parte, nici în România, nici în Europa!”

Cătălin Paraschiv a fost invitatul nostru la o emisiune despre teatru și film, despre mari actori, despre cursurile de actorie pe care le predă, despre Câmpina. L-am rugat pe Cătălin Paraschiv să ne vorbească despre cariera lui și a fost o adevărată provocare, pentru că este extrem de modest și nu-i place să vorbească despre reușitele sale profesionale, deși ar avea cu ce să se laude. Urmărind emisiunea cu Cătălin Paraschiv veți afla ce l-a determinat să se facă actor, cum a intrat primul la Universitatea Națională de Teatru și Artă Cinematografică ”Ion Luca Caragiale” din București, în fața unui juriu în care se aflau Sanda Manu, Olga Tudorache, Dem Rădulescu și Mircea Albulescu, în ce piese a jucat, cum a făcut trecerea de la teatru la film, detalii dintr-o lume în care spectatorii de rând nu au acces. De asemenea, veți afla cum a ajuns să facă parte din distribuția unor filme internaționale, cu vedete precum Jean Claude Van Damme, Steven Segal, Wesley Snipes.
Cătălin Paraschiv ne-a vorbit cu plăcere și despre serialul ”La Urgențe”, produs pentru TVR, în care a jucat alături de Victor Rebengiuc și Florin Piersic Jr. 
A renunțat la o carieră care se anunța promițătoare, dar ”microbul” actoriei i-a rămas ”și pentru că în Câmpina am văzut că lipsește acest gen de petrecere a timpului liber, am zis să încerc să organizez niște cursuri de actorie. Nu am avut așteptări prea mari, dar au fost foarte bine primite și acum deja mă gândesc că vom organiza un spectacol de absolvire a acestor cursuri, un spectacol de teatru adevărat”. La cursurile lui Cătălin Paraschiv s-au înscris aproape 40 de persoane cu vârste cuprinse între 6 și... 64 de ani. O experiență incredibilă, atât pentru elevi, cât și pentru profesor.
O emisiune de urmărit, vă asigurăm!

5308 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2053 vizualizari
22 ian. 2022 12:42

Fabuloasele povești ale unor câmpineni (poate) mai puțin cunoscuți - dirijorul și compozitorul Gheorghe Danga

V-am prezentat de-a lungul acestui serial povești - unele, extraordinare - ale unor câmpineni mai puțin cunoscuți. Și am inclus în categoria ”câmpineni” atât oameni care s-au născut aici, cât și oameni de prin alte părți, pe care viața i-a adus la Câmpina și care și-au lăsat o amprentă puternică asupra acestor locuri. În această din urmă categorie se încadrează și unul dintre cei mai mari dirijori și compozitori români din prima jumătate a secolului trecut - Gheorghe Danga.

3499 vizualizari
21 ian. 2022 12:32

Lecție de istorie locală, predată elevilor de profesorii de la Liceul Tehnologic "Constantin Istrati" din Câmpina

1 comentarii

O idee frumoasă și benefică pentru elevii Liceului Tehnologic "Constantin Istrati" din Câmpina - o lecție de istorie locală, predată de două cadre didactice, nu la clasă, ci chiar pe teren, în două locații care merită cunoscute. Nu există manuale de istorie locală, iar inițiativa profesorilor Ofelia Negoiță și Nicolae Geantă este de lăudat și de urmat, cu atât mai mult cu cât Câmpina are o istorie bogată și interesantă.

Alte stiri recente

175 vizualizari
23 ian. 2022 22:16

Societatea Sofprest Protect Security angajează agenți de securitate pentru Câmpina

Societatea Sofprest Proiect Security SRL din Câmpina anunță că angajează agenți de securitate pentru Câmpina.

1274 vizualizari
23 ian. 2022 21:14

Prima competiție din 2022 a adus primele medalii pentru atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina

În acest week-end s-a desfășurat la București primul concurs de atletism din sezonul de iarnă 2022, Cupa ”Romanian Masters Athletics", concurs destinat categoriilor de sportivi sub 20 de ani, sub 18 ani și sub 16 ani. CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de profesor Mihaela Marin, a participat cu opt sportivi, cu care au obținut trei locuri I, patru locuri II, un loc III, două locuri 4 și un loc 5. Toți sportivii și-au realizat recorduri personale ca urmare a pregătirii de iarnă intense.