A fost inaugurat noul depozit de carote al Institutului de la Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Peste 150.000 de cutii cu probe de carote geologice vor fi mutate în depozitul de pe Strada Plevnei. Cea mai veche carotă are 540 milioane ani și provine dintr-o formațiune ce corespunde erei Precambrian. Investiția de la Câmpina, de 4,6 milioane euro, a fost realizată cu fonduri europene și cu fonduri proprii ale OMV Petrom.

Este primul proiect tehnic derulat de companie cu fonduri europene și a inclus, pe lângă construirea noului depozit, și achiziționarea unor echipamente moderne de analiză pentru laboratoarele Institutului. De altfel, ICPT Câmpina este singurul centru de cercetare științifică pentru industria petrolieră din România. La conferința de finalizare a proiectului și inaugurarea depozitului de carote au participat Gabriel Selischi - membru al Directoratului OMV Petrom, Ionuț Drăgoi - directorul ICPT Câmpina, primarul Horia Tiseanu și mai multe oficialități locale.

6985 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Grx Bv 28.11.2015 19:14 Frumos... Oare... Stati un pic... sincer, mi-ar placea sa stiu si eu, asa... promit... doar pentru mine...secretele de stat (strict secrete de importanta deosebita si strict secrete referitoare la bogatiile tarii noastre, ale subsolului, desigur) pe care, printre altele, le-a descoperit si detinut Institutul prin cercetatorii care au lucrat aici de peste 80 de ani, unde sunt depozitate? Cumva au ajuns in Austricia? Deh, stiu asta (si, sincer NU MI-E RUSINE), despre marile zacaminte subterane de cand faceam vizite ca pionier si UTC-ist si de cand invatam la geografie cand se spunea ca exista dar locatiile sunt strict secrete... Din pacate, acum, tinerii elevi din zilele noastre nici nu stiu de Institutul din Campina... Poate invata elevii din Austria despre Institut... "Traiasca" toata clasa politica din ultimii 25 de ani pentru aceasta situatie... Da, ne mandrim doar cu aceste ...carote si cu cea mai urata cladire din judetul Prahova, care, de fapt, nu mai sunt ale noastre...

Eveniment

1853 vizualizari
19 mai 2022 07:13

Superbă întâlnire muzicală, în cadrul proiectului ”Muzica+”, la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina

O nouă întâlnire muzicală în cadrul proiectului ”Muzica+”, inițiat de pianista câmpineancă Diana Ionescu și inclus în programul cultural ”CâmpinArtelor”, a avut loc miercuri, 18 mai 2022, la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”. A fost un adevărat festin cultural, cu două recitaluri extraordinare oferite de doi tineri - soprana Adelina Maria Cociobanu, 23 ani, din Iași, studentă la Universitatea de Muzică în anul IV și clarinetistul Emanuel Rupa, 19 ani, din Ploiești, în primul an la Universitatea de Muzică din București.

2030 vizualizari
16 mai 2022 12:08

Jurnal din Himalaya. O expoziție-poveste cu fotografii din expediția ghidului montan câmpinean Cristi Minculescu

1 comentarii

La Casa de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina va avea loc joi, 26 mai 2022, de la ora 18.00, vernisajul expoziției din cadrul proiectului “Jurnal din Himalaya”. O expoziție de fotografie, prin intermediul căreia ghidul montan Cristi Minculescu spune povestea expediției pe care a făcut-o în Himalaya luna trecută. O experiență extraordinară într-una dintre cele mai fascinante zone ale continentului asiatic – centura Himalaya din Nepal.

Alte stiri recente

714 vizualizari
19 mai 2022 22:32

Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a fost prezent la Bursa de Valori Educaționale 2022, de la Ploiești

Timp de trei zile, 17-19 mai 2022, la Palatul Culturii din Ploiești a avut loc ediția a XII-a a Bursei de Valori Educaționale. S-au înscris la acest eveniment 25 de colegii și licee din Ploiești și din alte localități ale județului Prahova, inclusiv Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina.

1056 vizualizari
19 mai 2022 18:53

Ploieștean băut, prins la volan în Câmpina, înainte de 7 dimineața!

Iresponsabilitate incredibilă din partea unui ploieștean în vârstă de 57 de ani, oprit de polițiștii câmpineni în dimineața zilei de 18 mai, la ora 6.45, pe Bulevardul Carol I, pentru un control de rutină.