A fost inaugurat noul depozit de carote al Institutului de la Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Peste 150.000 de cutii cu probe de carote geologice vor fi mutate în depozitul de pe Strada Plevnei. Cea mai veche carotă are 540 milioane ani și provine dintr-o formațiune ce corespunde erei Precambrian. Investiția de la Câmpina, de 4,6 milioane euro, a fost realizată cu fonduri europene și cu fonduri proprii ale OMV Petrom.

Este primul proiect tehnic derulat de companie cu fonduri europene și a inclus, pe lângă construirea noului depozit, și achiziționarea unor echipamente moderne de analiză pentru laboratoarele Institutului. De altfel, ICPT Câmpina este singurul centru de cercetare științifică pentru industria petrolieră din România. La conferința de finalizare a proiectului și inaugurarea depozitului de carote au participat Gabriel Selischi - membru al Directoratului OMV Petrom, Ionuț Drăgoi - directorul ICPT Câmpina, primarul Horia Tiseanu și mai multe oficialități locale.

5114 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Grx Bv 28.11.2015 19:14 Frumos... Oare... Stati un pic... sincer, mi-ar placea sa stiu si eu, asa... promit... doar pentru mine...secretele de stat (strict secrete de importanta deosebita si strict secrete referitoare la bogatiile tarii noastre, ale subsolului, desigur) pe care, printre altele, le-a descoperit si detinut Institutul prin cercetatorii care au lucrat aici de peste 80 de ani, unde sunt depozitate? Cumva au ajuns in Austricia? Deh, stiu asta (si, sincer NU MI-E RUSINE), despre marile zacaminte subterane de cand faceam vizite ca pionier si UTC-ist si de cand invatam la geografie cand se spunea ca exista dar locatiile sunt strict secrete... Din pacate, acum, tinerii elevi din zilele noastre nici nu stiu de Institutul din Campina... Poate invata elevii din Austria despre Institut... "Traiasca" toata clasa politica din ultimii 25 de ani pentru aceasta situatie... Da, ne mandrim doar cu aceste ...carote si cu cea mai urata cladire din judetul Prahova, care, de fapt, nu mai sunt ale noastre...

Eveniment

2504 vizualizari
05 aug. 2020 21:35

A 15-a ediție a Festivalului IDEO IDEIS a ajuns și la Câmpina

Miercuri, 5 august 2020, a început cea de-a 15-a ediție a Festivalului de Teatru Tânăr IDEO IDEIS, în Câmpina și încă 8 localități din țară – Alexandria, București, Buzău, Baia Mare, Botoșani, Roman, Sibiu și Timișoara. Este pentru prima dată când acest festival de artă și teatru pentru tineret ajunge la Câmpina, chiar dacă este vorba despre un format inedit, impus de restricțiile stabilite la nivel național din cauza pandemiei de coronavirus.

3360 vizualizari
13 iul. 2020 22:07

Emoții la festivitatea de absolvire pentru a VIII-a promoție de asistenți de farmacie de la Școala ”Louis Pasteur” Câmpina

”Generația zâmbetului învingător” este denumirea oficială acordată de Roxana Veliche, dirigintele clasei de farmacie de la Școala Sanitară Postliceală ”Louis Pasteur”, la festivitatea de absolvire, care a avut loc zilele trecute, într-un cadru mai restrâns decât de obicei, cadru impus și de măsurile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. A fost festivitatea de absolvire a celei de-a opta promoții de asistenți de farmacie.

Alte stiri recente

1025 vizualizari
14 aug. 2020 21:12

Dosarul candidatului independent Alin Moldoveanu, înregistrat astăzi la Biroul Electoral Câmpina

Candidatul independent la funcția de primar al municipiului Câmpina, Ioan Alin Moldoveanu, și-a depus astăzi dosarul la Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina. Alin Moldoveanu a venit singur la Biroul Electoral, dar foarte sigur pe el și foarte optimist în privința rezultatelor alegerilor locale din 27 septembrie.

2131 vizualizari
14 aug. 2020 17:11

Alianța PNL-USR-PLUS a depus la BEC dosarele candidaților. "Suntem o forță și vom câștiga alegerile pentru Primăria și Consiliul Local Câmpina!"

La Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina au depus astăzi dosarele cu candidaturile pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020 reprezentanții Alianței PNL-USR-PLUS. Alături de Cătălin Florescu, candidatul pentru Primăria Câmpina, s-au aflat președintele PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu - candidat la președinția Consiliului Județean, președintele USR Prahova - Mihai Polițeanu, Andrei Lupu - membru în Biroul Național al PLUS, deputatul PNL Răzvan Prișcă, primarul Horia Tiseanu, o parte din candidații la Consiliul Local Câmpina.