A fost inaugurat noul depozit de carote al Institutului de la Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Peste 150.000 de cutii cu probe de carote geologice vor fi mutate în depozitul de pe Strada Plevnei. Cea mai veche carotă are 540 milioane ani și provine dintr-o formațiune ce corespunde erei Precambrian. Investiția de la Câmpina, de 4,6 milioane euro, a fost realizată cu fonduri europene și cu fonduri proprii ale OMV Petrom.

Este primul proiect tehnic derulat de companie cu fonduri europene și a inclus, pe lângă construirea noului depozit, și achiziționarea unor echipamente moderne de analiză pentru laboratoarele Institutului. De altfel, ICPT Câmpina este singurul centru de cercetare științifică pentru industria petrolieră din România. La conferința de finalizare a proiectului și inaugurarea depozitului de carote au participat Gabriel Selischi - membru al Directoratului OMV Petrom, Ionuț Drăgoi - directorul ICPT Câmpina, primarul Horia Tiseanu și mai multe oficialități locale.

7598 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Grx Bv 28.11.2015 19:14 Frumos... Oare... Stati un pic... sincer, mi-ar placea sa stiu si eu, asa... promit... doar pentru mine...secretele de stat (strict secrete de importanta deosebita si strict secrete referitoare la bogatiile tarii noastre, ale subsolului, desigur) pe care, printre altele, le-a descoperit si detinut Institutul prin cercetatorii care au lucrat aici de peste 80 de ani, unde sunt depozitate? Cumva au ajuns in Austricia? Deh, stiu asta (si, sincer NU MI-E RUSINE), despre marile zacaminte subterane de cand faceam vizite ca pionier si UTC-ist si de cand invatam la geografie cand se spunea ca exista dar locatiile sunt strict secrete... Din pacate, acum, tinerii elevi din zilele noastre nici nu stiu de Institutul din Campina... Poate invata elevii din Austria despre Institut... "Traiasca" toata clasa politica din ultimii 25 de ani pentru aceasta situatie... Da, ne mandrim doar cu aceste ...carote si cu cea mai urata cladire din judetul Prahova, care, de fapt, nu mai sunt ale noastre...

Eveniment

2160 vizualizari
24 nov. 2022 23:42

Tituș Constantin și ”Celesta” au deschis a XVI-a ediție a Festivalului Tineretului, de la Câmpina

Festivalul Tineretului, organizat de Fundația Zamolxes din Câmpina, a ajuns la a XVI-a ediție. Spectacolul a avut o primă reprezentație joi, 24 noiembrie 2022, în sala Casei Tineretului. Evenimentul s-a bucurat de sprijinul financiar al autorităților locale, fiind finanțat prin Legea 350/2005.

3073 vizualizari
12 nov. 2022 23:36

Recital Emeric Imre și o frumoasă surpriză locală, la Salonul literar ”Geo Bogza” de la Câmpina

Emeric Imre a fost surpriza frumoasă oferită de Casa de Cultură din Câmpina tuturor celor care au participat la Salonul literar ”Geo Bogza”.

Alte stiri recente

94 vizualizari
28 nov. 2022 19:55

Anunț public privind decizia etapei de încadrare pentru proiectul "Reabilitare, modernizare, extindere sistem de iluminat public în municipiul Câmpina"

Municipiul Câmpina, titular al proiectuluiREABILITARE, MODERNIZARE, EXTINDERE SISTEM DE ILUMINAT PUBLIC ÎN MUNICIPIUL CÂMPINA”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, nu se supune evaluării adecvate și nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului*), pentru proiectul: REABILITARE, MODERNIZARE, EXTINDERE SISTEM DE ILUMINAT PUBLIC ÎN MUNICIPIUL CÂMPINA.

200 vizualizari
28 nov. 2022 19:12

Reprezentativa României de Spochan, cu un câmpinean în componență, zece medalii la Mondialele din Japonia

1 comentarii

Duminică, 27 noiembrie, la Yokohama, în Japonia a avut loc ediția a 46-a a Cupei Mondiale la Spochan (Sports Chanbara), la care a participat și o echipă reprezentativă a României, în componența căreia se află și un câmpinean - Matei Harapu, de numai 12 ani,.