A fost inaugurat noul depozit de carote al Institutului de la Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Peste 150.000 de cutii cu probe de carote geologice vor fi mutate în depozitul de pe Strada Plevnei. Cea mai veche carotă are 540 milioane ani și provine dintr-o formațiune ce corespunde erei Precambrian. Investiția de la Câmpina, de 4,6 milioane euro, a fost realizată cu fonduri europene și cu fonduri proprii ale OMV Petrom.

Este primul proiect tehnic derulat de companie cu fonduri europene și a inclus, pe lângă construirea noului depozit, și achiziționarea unor echipamente moderne de analiză pentru laboratoarele Institutului. De altfel, ICPT Câmpina este singurul centru de cercetare științifică pentru industria petrolieră din România. La conferința de finalizare a proiectului și inaugurarea depozitului de carote au participat Gabriel Selischi - membru al Directoratului OMV Petrom, Ionuț Drăgoi - directorul ICPT Câmpina, primarul Horia Tiseanu și mai multe oficialități locale.

8663 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Grx Bv 28.11.2015 19:14 Frumos... Oare... Stati un pic... sincer, mi-ar placea sa stiu si eu, asa... promit... doar pentru mine...secretele de stat (strict secrete de importanta deosebita si strict secrete referitoare la bogatiile tarii noastre, ale subsolului, desigur) pe care, printre altele, le-a descoperit si detinut Institutul prin cercetatorii care au lucrat aici de peste 80 de ani, unde sunt depozitate? Cumva au ajuns in Austricia? Deh, stiu asta (si, sincer NU MI-E RUSINE), despre marile zacaminte subterane de cand faceam vizite ca pionier si UTC-ist si de cand invatam la geografie cand se spunea ca exista dar locatiile sunt strict secrete... Din pacate, acum, tinerii elevi din zilele noastre nici nu stiu de Institutul din Campina... Poate invata elevii din Austria despre Institut... "Traiasca" toata clasa politica din ultimii 25 de ani pentru aceasta situatie... Da, ne mandrim doar cu aceste ...carote si cu cea mai urata cladire din judetul Prahova, care, de fapt, nu mai sunt ale noastre...

Eveniment

1263 vizualizari
17 mar. 2024 11:53

Gala folk ”Om bun”, în perioada 27-29 martie 2024, la Breaza

Primăria și Consiliul Local Breaza, Centrul Cultural ”Ion Manolescu” Breaza, în parteneriat cu Asociația Culturală ”Tatiana Stepa”, organizează în ultima săptămână a lunii martie, la Breaza, Gala folk ”Om bun”, în memoria lui Victor Socaciu, eveniment ajuns la a patra ediție.

9110 vizualizari
15 mar. 2024 22:16

Încă o promoție a Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina a depus jurământul

Sub un cer mohorât, bacovian, pentru aproape 1.240 elevi ai promoției februarie - decembrie 2024 ai Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, ziua de vineri, 15 martie 2024, va fi una dintre cele mai frumoase amintiri din viața lor - ziua depunerii jurământului militar de credință față de țară.

Alte stiri recente

118 vizualizari
19 mar. 2024 10:20

DN1 s-a mutat prin Câmpina. Aglomerație, dar în limite acceptabile

După cum știți, circulația rutieră pe DN1 este oprită marți și miercuri, pentru demolarea podului feroviar peste râul Prahova, demolare care a început de la miezul nopții de luni spre marți.

1642 vizualizari
19 mar. 2024 09:37

Podul CFR dintre Câmpina și Poiana Câmpina, de peste DN1 și râul Prahova, devine amintire

În noaptea de luni spre marți a început demolarea podului feroviar dintre municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina, pod situat peste râul Prahova și peste DN1. Lucrările vor dura până miercuri, la ora 24.00, perioadă în care traficul sub 3,5 tone este deviat prin Câmpina.