Primăria Ploiești a lansat un sondaj de opinie privind demolarea "Blocului 7 etaje" din centrul municipiului reședință de județ

Actualitate (Categoria articolului)

Locuitorii municipiului Ploiești sunt invitați ca până la 28 ianuarie 2022 să-și exprime opinia cu privire la demolarea blocului denumit "7 etaje" din centrul localității pe pagina de facebook și pe site-ul Primăriei. Inițiativa are ca scop consultarea opiniei publice cu privire la amenajarea, în zonă, a unei esplanade pietonale, menită să repună în valoare cele trei monumente istorice-simbol ale Ploieștiului: Palatul Culturii, Catedrala “Sf. Ioan Botezătorul” și Halele Centrale, așa cum au fost ele gândite și proiectate de celebrul arhitect Toma T. Socolescu. 

"Prin repunerea în legătură a acestor monumente, într-un cadru arhitectural și peisagistic unic, Ploieștiul va putea fi adus, din nou, pe harta orașelor atractive din punct de vedere turistic. Consultarea ploieștenilor este necesară având în vedere construcția bugetului pentru anul 2022. În funcție de votul majorității se vor putea aloca fonduri necesare în bugetul de investiții pe acest an pentru demararea studiului de fezabilitate", se precizează într-un comunicat al Primăriei Ploiești.
Subiectul nu este nou la nivelul municipiului reședință de județ, dar este pentru prima dată când un primar este dispus să-și asume un astfel de proiect. Este un bloc despre care se spune că a fost construit pentru a "ascunde" cumva Catedrala "Sf. Ioan Botezătorul" și pentru a o salva de la demolare, într-o perioadă în care multe lăcașuri de cult au fost puse la pământ de comuniști. În prezent, blocul este într-un stadiu avansat de degradare, iar până la acest moment Primăria nu a făcut nicio precizare referitoare la o eventuală soluție pentru mutarea locatarilor de aici în cazul în care se va decide dărâmarea blocului.
(Sursă foto - Ziarul Prahova)

3093 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Micu Catalin 05.01.2022 19:05 Da
  • Micu Catalin 05.01.2022 19:06 De accord cu demolarea.
  • Catalin 05.01.2022 21:30 In blocul acela nu locuiesc oameni? Nu sunt proprietăți private? Ce fel de primar e acela care face astfel de propuneri? Eu sa propune sa se facă un sondaj daca in curtea lui sa se amenajeze un sanatoriu de boli mintale...

Actualitate

2454 vizualizari
04 iul. 2022 12:24

Adevărul din spatele proiectului privind înființarea Bibliotecii Municipale Câmpina. Sau cum să înființezi ceva ce deja există

4 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local din 30 iunie 2022 s-a aflat și proiectul privind înființarea Bibliotecii Municipale, instituție de drept public, cu personalitate juridică, în subordinea Consiliului Local, proiect inițiat de consilierii PSD Horațiu Zăgan, Livia Lupu și Andrei Duran și ProRomânia - Liviu Davidescu.

1892 vizualizari
03 iul. 2022 11:54

5-7 iulie, o nouă acțiune de dezinsecție în parcurile și spațiile verzi din Câmpina

Primăria municipiului Câmpina anunță programul stabilit împreună cu operatorul Floricon Salub pentru etapa a doua de dezinsecție în parcurile și spațiile verzi din Câmpina. Precedentaa campanie de dezinsecție a avut loc în perioada 24-27 mai.

Alte stiri recente

700 vizualizari
05 iul. 2022 23:01

Emoții și o premieră la festivitatea de absolvire pentru a 21-a promoție a Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina

Elevii celor două clase de asistenți de medicină generală ale Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina, promoția 2022, au trăit emoții deosebit de intense la festivitatea de absolvire, care a avut loc marți seară, la Terasa ”Muntenia”. Au absolvit 45 de elevi ai celor două clase, la care diriginți au fost Nicoleta Manta și Alina Brătulescu. Festivitatea s-a bucurat de o premieră - primul elev din afara granițelor României care devine absolvent al acestei școli: Valeria Dicusar, din Republica Moldova, din orașul Cahul, înfrățit cu Câmpina.

664 vizualizari
04 iul. 2022 20:32

Anunț public privind decizia etapei de încadrare

Municipiul Câmpina, titular al proiectului ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, a nu se supune evaluării adecvate și a nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, propus a fi amplsat în Câmpina, Strada Alexandru Vlahuță.