Primăria Câmpina a mai pierdut un proces cu Ministerul Dezvoltării și odată cu el a ratat șansa de a recupera cauțiunea de 600.000 lei

Actualitate (Categoria articolului)

După cum v-am informat recent, cel mai important proces al Primăriei Câmpina cu Ministerul Dezvoltării, cel privind corecția financiară de aproape 7 milioane lei (cu tot cu TVA) aplicată pentru schimbarea soluției tehnice la realizarea pasajului Calea Dacia, a fost pierdut de administrația câmpineană și la rejudecare, la Curtea de Apel Ploiești, iar acum urmează recursul la Înalta Curte de Casație și Justiție. Marea problemă din jurul acestui proces este aceea că Ministerul Dezvoltării a decis să blocheze proiectele cu fonduri europene ale administrației câmpinene, adică să nu mai semneze contractele de finanțare pentru proiectele Câmpinei.

Juriștii care s-au ocupat de reprezentarea administrației locale în acest proces au făcut, se pare, o eroare, în sensul că nu au solicitat încă din primul moment suspendarea executării prevederilor procesului-verbal prin care s-a dispus această corecție financiară. Ei au obținut în instanță suspendarea executării silite a bugetului local pentru corecția menționată, însă procesul-verbal a fost contestat abia în decembrie 2019 atunci când, poate vă amintiți, instanța a cerut o cauțiune de 600.000 lei pentru acest nou proces. Un proces pierdut definitiv de Primăria Câmpina, decizia Înaltei Curți fiind pronunțată joi, 25 iunie 2020. Ce înseamnă pierderea acestui proces? Înseamnă că Înalta Curte a dat câștig de cauză Ministerului Dezvoltării și că administrația locală nu mai are nicio șansă să încheie vreun contract de finanțare pentru proiectele cu fonduri europene până nu se finalizează procesul privind corecția de 7 milioane lei. Mai mult, pierzând acest proces de contestare a procesului verbal de stabilire a corecției, Primăria Câmpina nu poate recupera nici cauțiunea de 600.000 lei cerută de instanță. Banii vor intra în contul debitului, adică în contul corecției financiare.
Cât privește procesul de fond referitor la corecția de 7 milioane lei, situația este extrem de delicată. Primăria a pierdut acest proces la Tribunalul Prahova, a pierdut apelul la Curtea de Apel Ploiești, a făcut recurs la Înalta Curte unde instanța a retrimis dosarul spre rejudecare la Curtea de Apel. La rejudecare, s-a pierdut din nou, iar acum s-a ajuns cu recursul la Înalta Curte, unde urmează să primească un prim termen de judecată. Pierderea definitivă a acestui proces ar însemna un dezastru pentru Câmpina, pentru că vor trebui plătiți de la bugetul local cei 7 milioane de lei, o sumă importantă mai ales în contextul în care municipiul are și așa destule probleme financiare.

3455 vizualizari
8

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • The Mask 28.06.2020 10:26 Asta se intampla cand acest oras a fost condus de Pnl si pesede 30 de ani.Am avut parte de o administratie publica (primari,consilieri locali si aparat administrativ)lipsiti de viziune si competenta profesionala.Ii indemn pe campineni sa caute pe youtube reportajele cu localitatea Ciugud din Alba si sa vada ce inseamna un primar interesat de comunitate ,cu echipa tanara cum au reusit sa dezvolte o comuna care atentie,in 2000 avea bugetul de 15000 euro.Oameni aceia in 2000 habar nu aveau ce inseamna administratie publica dar au avut vointa ,putere de munca si INTEGRITATE.Sper sa reusim in Campina sa-i schimbam pe toti politicienii astia care au condus orasul atatia ani.Inca mai astept un independent.
  • Cornelia 28.06.2020 11:12 E de râsu` plânsu`! Mulțumim domnilor Tiseanu și Pițigoi pentru că ne băgați în sapă de lemn, nu doar fiindcă trebuie să plătim corecții financiare și alte minuni, ci pentru că ne privați de investițiile pe care le merităm și de care orașul are atâta nevoie! Domnilor, vin alegerile, mai târziu, dar vin! Încă puțină răbdare mai avem! ``Mulțumim`` că ne dați vești d-astea, știm ce avem de făcut!
  • Aurel P. 28.06.2020 11:22 Să plătească ei, din buzunarul propriu! Și corecții și tot ce mai e de plată! De atâta sunt buni: de lucrări prost făcute și întârziate și refăcute și rebugetate!!! Lucrări de mântuială cu firme precum Șirna, de pe urma cărora și-au umplut ei buzunarele! Acum să plătească! Obrazul e gros și, din păcate, atât Tiseanu, cât și Pițigoi vor veni, cu o falsă smerenie, să ceară iar votul câmpinenilor! Sper să deschidem ochii de data asta!
  • Pantera Neagră 28.06.2020 12:35 Între timp, dacă ați observat, pasajul începe să se degradeze nepermis de curând și într-un ritm accelerat! Mă refer aici la partea betonata, și deasupra dar și pe dedesubt, care pur și simplu se fărâmă continuu. Este total inadmisibil, sa se întâmple așa ceva și abia acum înțelegem cu adevărat, de ce această lucrare se află în proces cu DNA! Cine poate accepta așa ceva, îl rog să mă conteste și apoi ne vom bate cu stampila de vot! Iar cine nu poate fi de acord cu situația, invit la un boicot total de încredere, împotriva echipei de administrare a orașului nostru!
  • ARR 28.06.2020 13:08 Pentru Pantera Neagra...Trebuie sa facem un boicot total impotriva tuturor politicienilor de la toate partidele pentru ca au condus orasul asta 30 de ani si rezultatele se vad.Pnl si pesedeu sunt in aceeasi masura responsabile pentru ca au STAPANIT acest oras sub diverse forme de administrare.Nu este sanatos pentru democratie si pentru oras ca acesti oameni sa stea la nesfarsit pe scaunele administratiei locale.E prea mult si cand nu ai bunul simt de a te retrage inseamna ca sunt lucruri de ascuns.Oameni cu caracter si integri trebuie sa se organizeze independent pentru a scoate un om capabil si o echipa tanara si profesionista pentru a prelua administrarea acestui oras.Oameni fara dosare penale ,oameni care nu am membri de familie condamnati pentru fapte penale sau fapte de coruptie.Personal cred ca partidele politice din Campina si-au aratat limita in ceea ce priveste administrarea orasului.Dragi campineni haideti sa ne trezim odata sa incercam sa venim cu un om responsabil ,capabil si INTEGRU ,INDEPENDENT pentru a nu merge in continuare cu ei inca patru ani.
  • Rosu Dan. 28.06.2020 13:13 Lipsa de viziune,multa prostie si tupeu.Asta e administratia Tiseanu Pitigoi.Propun ca primul sa traga pe dreapta ,al doilea sa se intoarca la butelii.Ei nu vad ca toti ii ia la misto.In curand nu mai au bani nici de hartie igienica si sapun...dau bani la avocati si prin tribunale.Eu zic sa ii dea si cetatenii de pe Calea Doftanei,Voila,Orizontului etc in judecata,sa continue sa pompeze bani la avocati si pe nimicuri.Daca se va ajunge la conturi blocate,medicii,profesorii vor protesta in fata Primariei.Nu mai e mult pana departe
  • Adriana 29.06.2020 07:07 Sunt unii care comenteaza pe aici doar sa se afle in treaba. Probabil ca sunt postacii de serviciu ai PSD, dar care habar nu au despre ce e vorba. De exemplu, ce treaba are Pitigoi cu Calea Dacia? Nici nu era atuinci in Primarie, nu a fost implicat in niciuna dintre smecheriile lui Tiseanu cu Anghel legate de acest pasaj.
  • Marian 29.06.2020 07:10 De ce il amestecati pe Pitigoi in povestea cu pasajul Calea Dacia, unde nu a avut nicio implicare? Pitigoi e viceprimar din 2016. Mai bine il intrebati pe Dragomir, fostul viceprimar, care a fost si presedintele Comisiei de licitatie, cum sta treaba. Si prin jurul lui si al lui Tiseanu vedeti adevaratii vinovati pentru cel mai mare tun dat in ultimii 30 de ani in Campina.

Actualitate

0 vizualizari
09 iul. 2020 13:48

Acuzat de consilierii PSD că promovează proiecte în Consiliul Local Câmpina doar în scopuri electorale, Horia Tiseanu a răspuns prin... tăcere

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Câmpina din 25 iunie s-au aflat și mai multe proiecte cu un vădit caracter electoral, mai ales că marea majoriotate a acestora au fost ”uitate” multe luni sau chiar ani întregi. Mai mult, primarul Horia Tiseanu a adus în fața consilierilor locali alte două proiecte, de asemenea cu o vădită tentă electorală.

366 vizualizari
09 iul. 2020 11:57

Multe semne de întrebare în jurul deciziei pe care CCR o va lua pe 14 iulie privind impozitarea pensiilor speciale

Curtea Constituțională a României va discuta marți, 14 iulie, sesizările Avocatului Poporului și Înaltei Curți de Casație și Justiție în legătură cu legea privind noul sistem de impozitare a pensiilor speciale, care poate ajunge până la 85% conform legii votate în Parlamentul României.

Alte stiri recente

719 vizualizari
09 iul. 2020 10:18

Poiana Câmpina a obținut grantul de 15.000 euro pentru instalarea de internet gratuit în spații publice

Administrația locală din comuna Poiana Câmpina s-a înscris încă din toamna anului 2018 în cursa pentru obținerea grantului de 15.000 euro pentru instalaea de internet gratuit în spațiile publice, în cadrul proiectului european intitulat WIFI4EU.

1102 vizualizari
09 iul. 2020 08:03

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 9 iulie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.