Ministerul Finanțelor modifică noul Cod Fiscal pentru a îndrepta eroarea de la impozitul pe terenuri

Actualitate (Categoria articolului)

Codul Fiscal care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2016 are o prevedere cel puțin ciudată legată de impozitarea terenurilor intravilane. Indiferent de categoria acestora (curți, grădini, fânețe, livezi) și de suprafața lor, pentru o bucată de 400 mp din fiecare teren se va plăti un impozit mai mare, ca pentru teren destinat construcțiilor. O anomalie pe care Ministerul Finanțelor Publice încearcă acum să o îndrepte.

Prin intermediul unui comunicat de presă, MFP anunță că Art. 465 din Codul Fiscal va fi modificat în sensul că, în cazul unui contribuabil care deține mai multe terenuri intravilane, situate în aceeași localitate, nu se va mai plăti diferențiat impozitul pentru 400 mp la fiecare teren în parte, ci se va plăti o singură dată. Din totalul suprafețelor intravilane deținute, indiferent de categoria lor de folosință, se scad o singură dată 400 mp pentru care se va achita impozit ca pentru teren destinat construcțiilor. 
"În consecință, exemplele de calcul la impozitul pe terenuri, prevăzute în Normele Metodologice de aplicare a Codului Fiscal, nu vor mai fi luate în considerare de autoritățile locale. La Ministerul Finanțelor Publice este în curs de elaborare un proiect de modificare a Normelor Metodologice în care sunt prezentate exemplele de calcul a impozitului pe terenurile intravilane conform modificării legislative menționate", se precizează în comunicatul Ministerului Finanțelor.

6134 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Madalin 15.02.2016 10:18 Ce babilonie! Deh, avem guvern de tehnocrați! Vai de capul nostru!

Actualitate

4554 vizualizari
12 aug. 2020 19:15

Valea Doftanei a primit din Fondul de Intervenție al Guvernului peste 21 milioane lei pentru combaterea alunecărilor de teren

2 comentarii

21.393.000 lei este suma pe care comuna Valea Doftanei a primit-o de la Guvernul României, din Fondul de Intervenție, pentru combaterea efectelor calamităților naturale, o sumă uriașă pentru comunitatea de aici, cu mult peste orice alte fonduri obținute pe acest segment de la nivel guvernamental în toată istoria localității, o sumă care este de trei ori mai mare decât bugetul total al comunei Valea Doftanei din acest an.

5047 vizualizari
11 aug. 2020 19:55

La Valea Doftanei, camparea cu corturi și rulote este strict interzisă

1 comentarii

Valea Doftanei este una dintre puținele zone ale județului care reușește să păstreze un cadru natural de o frumusețe rară, numărul turiștilor fiind destul de limitat, ceea ce contribuie la mai multă liniște, un aer mai curat, un mediu mai sănătos. Mai mult, administrația locală din Valea Doftanei a decis interzicerea campării (corturi, rulote) pe teritoriul comunei, iar primarul Lucian Vileford Costea ne explică de ce s-a luat această măsură.

Alte stiri recente

992 vizualizari
14 aug. 2020 21:12

Dosarul candidatului independent Alin Moldoveanu, înregistrat astăzi la Biroul Electoral Câmpina

Candidatul independent la funcția de primar al municipiului Câmpina, Ioan Alin Moldoveanu, și-a depus astăzi dosarul la Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina. Alin Moldoveanu a venit singur la Biroul Electoral, dar foarte sigur pe el și foarte optimist în privința rezultatelor alegerilor locale din 27 septembrie.

2087 vizualizari
14 aug. 2020 17:11

Alianța PNL-USR-PLUS a depus la BEC dosarele candidaților. "Suntem o forță și vom câștiga alegerile pentru Primăria și Consiliul Local Câmpina!"

La Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina au depus astăzi dosarele cu candidaturile pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020 reprezentanții Alianței PNL-USR-PLUS. Alături de Cătălin Florescu, candidatul pentru Primăria Câmpina, s-au aflat președintele PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu - candidat la președinția Consiliului Județean, președintele USR Prahova - Mihai Polițeanu, Andrei Lupu - membru în Biroul Național al PLUS, deputatul PNL Răzvan Prișcă, primarul Horia Tiseanu, o parte din candidații la Consiliul Local Câmpina.