Colectarea selectivă a deșeurilor la Câmpina, un dezastru

Actualitate (Categoria articolului)

Colectarea selectivă a deșeurilor nu este o problemă simplă, iar administrația locală câmpineană tot încearcă, de câteva luni bune, să găsească soluții pentru a determina populația să colecteze selectiv. Din păcate, în continuare, lipsește o campanie adevărată de informare a cetățenilor. Nu le spune nimeni oamenilor ce și cum trebuie să procedeze, în sensul unor discuții directe, din ușă în ușă și din poartă în poartă.

Operatorul de salubritate din Câmpina, firma Floricon Salub, a făcut niște investiții, a cumpărat mașini speciale, a realizat un site nou, a postat unele afișe pe ușile blocurilor, a distribuit și distribuie saci colorați pentru fiecare tip de deșeu în parte. Dar nu este suficient. Puțini sunt cei care sunt interesați de colectarea selectivă și chiar o aplică. Sunt stabilite grafice de ridicare a deșeurilor menajere, de ridicare a deșeurilor vegetale și de ridicare a sacilor cu deșeurile colectate selectiv, iar aceste grafice trebuie respectate de toată lumea. Iar gunoiul, indiferent de felul lui, se scoate pe domeniul public în ziua ridicării, nu cu mai multe zile înainte.
Noi am încercat, prin materialele noastre, să încurajăm populația să colecteze selectiv, pentru că această colectare este un lucru benefic pentru comunitate. Și pentru că, mai devreme sau mai târziu, Câmpina va trebui să se alinieze la noua legislație. Poate o mai mare implicare a Primăriei și Consiliului Local, poate chiar organizarea unor întâlniri (fără caracter electoral) în cartiere, de vreme ce oamenii nu vin la dezbaterile de la Primărie, este clar că trebuie făcut ceva pentru această colectare selectivă a deșeurilor. Altfel, vom avea în continuare situații care arată dezastrul colectării selective de la Câmpina – saci distribuiți pentru colectare selectivă, încărcați cu frunze și lăsați pe marginea drumului, saci cu deșeuri vegetale depozitați lângă un transformator care riscă să se supraîncălzească și să ia foc din cauza deșeurilor care aproape că îl acoperă și multe, multe altele. Administrația locală pare depășită de întreaga situație, cele câteva amenzi aplicate de Poliția Locală având efectul unei picături de apă într-un ocean. Până la urmă, nu trebuie inventată apa caldă, ci trebuie aplicată legea.

3453 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dinu Simona 13.11.2019 22:07 Din prima zi de depozitare a containerilor am reclamat la primarie și floricon, ca amplasarea acestora este la 2 m de întrarea în blocul P3, sc A, la ferestrele apartamentelor de la parter, o amplasare din punct de vedere al sănătății neindicata și-am sugerat ca exista amplasare mai buna în spatele fostei centrale, sau în spatele blocului P3. Am întrat pe paginile orașului și-am arătat nemulțumirea proprietarilor blocului P3, scara A, dar reacția primăriei după cum a indicat floriconul a fost O. N-a fost nici reacție nici răspuns la reclamație. Programul e sortit eșecului atâta timp cât relația dintre cetatean și primarier nu este de comun acord ca-i acceptata ca amplasare. Oare aceste instituții nu administrează orașul pentru cetățeni, ci doar pentru interesele proprii, chiar dacă la nivel european se impune o astfel de politica a gunoaielor? Va rog sa verificati dacă cei care au răspuns de acest proiect și-au pus în ușă personala recipientele de gunoi reciclabil. Dacă ei au, ca bănuiesc ca din acest motiv le-au pus și-n ușa noastră, le cerem ca pe ale noastre sa le amplaseze în alta parte decât la ușa blocului, la mai puțin de 2 m!
  • Irina 14.11.2019 11:39 Problema trebuie privita in ansamblu, pe toate planurile. In primul rand trebuie revizuite/reactualizate graficele de colectare ale operatorului de salubritate, o informare clara a cetatenilor cu privire la grafice, o mai buna organizare in teren a colectarii, respectiv a platformelor de gunoi. In primul rand trebuie facuta o inventariere a platformelor existente, stabilirea blocurilor arondate platformelor respective, necesarul de eurocontainere pentru fiecare platform in functie de numarul locuitorilor arondati. Intr-un simplu cuvant: ORGANIZARE!!!!!!!!!
  • Alexandra Popeacu 17.11.2019 14:24 Salut! In Campina lipsesc campaniile de informare, grupurile de voluntariat - de adunat gunoaie, informare, plantare copaci - dar mai ales lipsa de interes. Si din partea cetatenilor, dar mai alea din partea primariei. Sa va spun ca pot enumera strazi intregi din orasul acesta si cartiere in vecinatate FARA nici un cos de gunoi - da, cosurile acelea banale verzi, LIPSESC. Se pot investi miliarde, nimic nu bate educatia. Si nu ma refer la cei 7ani de acasa, ci la educatia cauza-efect. Exact ca-n cazul campaniilor de sterilizare a cainilor si pisicilor:”cum sa-mi castrez cainele?! Lasa sa mearga dupa fetite sa se simta si el bine!” Fara cuvinte...

Actualitate

2247 vizualizari
05 dec. 2019 21:40

Julia Jianu și formația Talisman cântă la Câmpina, în noaptea de Revelion

Spectacolul de Revelion, de la Câmpina, va începe la ora 21.30 cu un mixaj muzical realizat de un DJ. La ora 22.15, pe scenă va urca Julia Jianu, fostă componentă a trupelor Exotic și Sexxy, care de mai mulți ani a ales o carieră solo. Apoi, de la ora 23.00, vor cânta Alin Oprea și formația Talisman, iar la miezul nopții, vom păși în 2020 în jocuri de lumini și lasere.

3524 vizualizari
05 dec. 2019 20:12

Dosarele X sau dosare de... DNA? Cum a ajuns la o persoană privată un teren pentru care Primăria Câmpina negocia cu proprietarul

1 comentarii

O întrebare aparent banală a consilierului Adrian Dochia, la ”Diverse”, în cadrul ședinței Consiliului Local Câmpina din 28 noiembrie, a provocat dispute aprinse și a ridicat multe întrebări rămase fără răspuns, deocamdată. O situație parcă desprinsă din serialul ”Dosarele X”, dar care ar putea constitui obiectul unui dosar la DNA. Este vorba despre terenul pe care s-a aflat Grădina de Vară, pe Bulevardul Culturii, lângă sediul Primăriei Câmpina, un teren retrocedat foștilor proprietari în urmă cu câțiva ani, în baza Legii 10/2001. După ce au intrat în posesia terenului, proprietarii au anunțat administrația locală că sunt dispuși să-l vândă Primăriei, s-a negociat achiziționarea lui, dar, deodată, terenul a fost cumpărat de o persoană privată. O persoană despre care se spune că ar fi, de fapt, un intermediar al unui angajat din Primărie.

Alte stiri recente

5398 vizualizari
06 dec. 2019 21:35

Accident în Câmpina, la intersecția străzilor Maramureș și Ana Ipătescu. Una dintre mașinile implicate s-a răsturnat

Un nou accident rutier s-a produs vineri seară în municipiul Câmpina, la intersecția Străzii Maramureș cu Strada Ana Ipătescu, o intersecție unde au loc frecvent astfel de evenimente rutiere, pe fondul neacordării de prioritate.

1891 vizualizari
06 dec. 2019 20:31

Virgil Guran a fost numit consilier de stat pentru ordine publică și siguranța cetățeanului la Cancelaria premierului Orban

Moș Nicolae a fost extrem de darnic cu fostul președinte al PNL Câmpina, Virgil Guran, în prezent președintele Organizației Județene Dâmbovița a PNL. I-a adus funcția de consilier de stat pe probleme de ordine publică și siguranța cetățeanului la Cancelaria premierului Ludovic Orban. Decizia de numire a fost publicată în Monitorul Oficial 982/5 decembrie 2019.