CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Colectarea selectivă a deșeurilor la Câmpina, un dezastru

- Actualitate -

Colectarea selectivă a deșeurilor la Câmpina, un dezastru

Colectarea selectivă a deșeurilor nu este o problemă simplă, iar administrația locală câmpineană tot încearcă, de câteva luni bune, să găsească soluții pentru a determina populația să colecteze selectiv. Din păcate, în continuare, lipsește o campanie adevărată de informare a cetățenilor. Nu le spune nimeni oamenilor ce și cum trebuie să procedeze, în sensul unor discuții directe, din ușă în ușă și din poartă în poartă.

Operatorul de salubritate din Câmpina, firma Floricon Salub, a făcut niște investiții, a cumpărat mașini speciale, a realizat un site nou, a postat unele afișe pe ușile blocurilor, a distribuit și distribuie saci colorați pentru fiecare tip de deșeu în parte. Dar nu este suficient. Puțini sunt cei care sunt interesați de colectarea selectivă și chiar o aplică. Sunt stabilite grafice de ridicare a deșeurilor menajere, de ridicare a deșeurilor vegetale și de ridicare a sacilor cu deșeurile colectate selectiv, iar aceste grafice trebuie respectate de toată lumea. Iar gunoiul, indiferent de felul lui, se scoate pe domeniul public în ziua ridicării, nu cu mai multe zile înainte.
Noi am încercat, prin materialele noastre, să încurajăm populația să colecteze selectiv, pentru că această colectare este un lucru benefic pentru comunitate. Și pentru că, mai devreme sau mai târziu, Câmpina va trebui să se alinieze la noua legislație. Poate o mai mare implicare a Primăriei și Consiliului Local, poate chiar organizarea unor întâlniri (fără caracter electoral) în cartiere, de vreme ce oamenii nu vin la dezbaterile de la Primărie, este clar că trebuie făcut ceva pentru această colectare selectivă a deșeurilor. Altfel, vom avea în continuare situații care arată dezastrul colectării selective de la Câmpina – saci distribuiți pentru colectare selectivă, încărcați cu frunze și lăsați pe marginea drumului, saci cu deșeuri vegetale depozitați lângă un transformator care riscă să se supraîncălzească și să ia foc din cauza deșeurilor care aproape că îl acoperă și multe, multe altele. Administrația locală pare depășită de întreaga situație, cele câteva amenzi aplicate de Poliția Locală având efectul unei picături de apă într-un ocean. Până la urmă, nu trebuie inventată apa caldă, ci trebuie aplicată legea.


13 Nov 2019 21:22 4975 vizualizari



Comentarii






  • 25.07.2020 16:15 Un grup de persoane Astăzi nu sa luat sticla până diseară sper că o luați!!
  • 25.07.2020 16:12 Strada henri coandă Nu s-a luat sticla astăzi vă rugăm insistent să nu se m-ai întâmple nu suntem la prima sesizare !! Pe strada henri coandă!!
  • 17.11.2019 14:24 Alexandra Popeacu Salut! In Campina lipsesc campaniile de informare, grupurile de voluntariat - de adunat gunoaie, informare, plantare copaci - dar mai ales lipsa de interes. Si din partea cetatenilor, dar mai alea din partea primariei. Sa va spun ca pot enumera strazi intregi din orasul acesta si cartiere in vecinatate FARA nici un cos de gunoi - da, cosurile acelea banale verzi, LIPSESC. Se pot investi miliarde, nimic nu bate educatia. Si nu ma refer la cei 7ani de acasa, ci la educatia cauza-efect. Exact ca-n cazul campaniilor de sterilizare a cainilor si pisicilor:”cum sa-mi castrez cainele?! Lasa sa mearga dupa fetite sa se simta si el bine!” Fara cuvinte...
  • 14.11.2019 11:39 Irina Problema trebuie privita in ansamblu, pe toate planurile. In primul rand trebuie revizuite/reactualizate graficele de colectare ale operatorului de salubritate, o informare clara a cetatenilor cu privire la grafice, o mai buna organizare in teren a colectarii, respectiv a platformelor de gunoi. In primul rand trebuie facuta o inventariere a platformelor existente, stabilirea blocurilor arondate platformelor respective, necesarul de eurocontainere pentru fiecare platform in functie de numarul locuitorilor arondati. Intr-un simplu cuvant: ORGANIZARE!!!!!!!!!
  • 13.11.2019 22:07 Dinu Simona Din prima zi de depozitare a containerilor am reclamat la primarie și floricon, ca amplasarea acestora este la 2 m de întrarea în blocul P3, sc A, la ferestrele apartamentelor de la parter, o amplasare din punct de vedere al sănătății neindicata și-am sugerat ca exista amplasare mai buna în spatele fostei centrale, sau în spatele blocului P3. Am întrat pe paginile orașului și-am arătat nemulțumirea proprietarilor blocului P3, scara A, dar reacția primăriei după cum a indicat floriconul a fost O. N-a fost nici reacție nici răspuns la reclamație. Programul e sortit eșecului atâta timp cât relația dintre cetatean și primarier nu este de comun acord ca-i acceptata ca amplasare. Oare aceste instituții nu administrează orașul pentru cetățeni, ci doar pentru interesele proprii, chiar dacă la nivel european se impune o astfel de politica a gunoaielor? Va rog sa verificati dacă cei care au răspuns de acest proiect și-au pus în ușă personala recipientele de gunoi reciclabil. Dacă ei au, ca bănuiesc ca din acest motiv le-au pus și-n ușa noastră, le cerem ca pe ale noastre sa le amplaseze în alta parte decât la ușa blocului, la mai puțin de 2 m!
2538 vizualizari 24 Apr 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1396 vizualizari 24 Apr 2024 12:11

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
5101 vizualizari 24 Apr 2024 09:02

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

citeste mai mult
1126 vizualizari 19 Apr 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV