Colectarea selectivă a deșeurilor la Câmpina, un dezastru

Actualitate (Categoria articolului)

Colectarea selectivă a deșeurilor nu este o problemă simplă, iar administrația locală câmpineană tot încearcă, de câteva luni bune, să găsească soluții pentru a determina populația să colecteze selectiv. Din păcate, în continuare, lipsește o campanie adevărată de informare a cetățenilor. Nu le spune nimeni oamenilor ce și cum trebuie să procedeze, în sensul unor discuții directe, din ușă în ușă și din poartă în poartă.

Operatorul de salubritate din Câmpina, firma Floricon Salub, a făcut niște investiții, a cumpărat mașini speciale, a realizat un site nou, a postat unele afișe pe ușile blocurilor, a distribuit și distribuie saci colorați pentru fiecare tip de deșeu în parte. Dar nu este suficient. Puțini sunt cei care sunt interesați de colectarea selectivă și chiar o aplică. Sunt stabilite grafice de ridicare a deșeurilor menajere, de ridicare a deșeurilor vegetale și de ridicare a sacilor cu deșeurile colectate selectiv, iar aceste grafice trebuie respectate de toată lumea. Iar gunoiul, indiferent de felul lui, se scoate pe domeniul public în ziua ridicării, nu cu mai multe zile înainte.
Noi am încercat, prin materialele noastre, să încurajăm populația să colecteze selectiv, pentru că această colectare este un lucru benefic pentru comunitate. Și pentru că, mai devreme sau mai târziu, Câmpina va trebui să se alinieze la noua legislație. Poate o mai mare implicare a Primăriei și Consiliului Local, poate chiar organizarea unor întâlniri (fără caracter electoral) în cartiere, de vreme ce oamenii nu vin la dezbaterile de la Primărie, este clar că trebuie făcut ceva pentru această colectare selectivă a deșeurilor. Altfel, vom avea în continuare situații care arată dezastrul colectării selective de la Câmpina – saci distribuiți pentru colectare selectivă, încărcați cu frunze și lăsați pe marginea drumului, saci cu deșeuri vegetale depozitați lângă un transformator care riscă să se supraîncălzească și să ia foc din cauza deșeurilor care aproape că îl acoperă și multe, multe altele. Administrația locală pare depășită de întreaga situație, cele câteva amenzi aplicate de Poliția Locală având efectul unei picături de apă într-un ocean. Până la urmă, nu trebuie inventată apa caldă, ci trebuie aplicată legea.

3945 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dinu Simona 13.11.2019 22:07 Din prima zi de depozitare a containerilor am reclamat la primarie și floricon, ca amplasarea acestora este la 2 m de întrarea în blocul P3, sc A, la ferestrele apartamentelor de la parter, o amplasare din punct de vedere al sănătății neindicata și-am sugerat ca exista amplasare mai buna în spatele fostei centrale, sau în spatele blocului P3. Am întrat pe paginile orașului și-am arătat nemulțumirea proprietarilor blocului P3, scara A, dar reacția primăriei după cum a indicat floriconul a fost O. N-a fost nici reacție nici răspuns la reclamație. Programul e sortit eșecului atâta timp cât relația dintre cetatean și primarier nu este de comun acord ca-i acceptata ca amplasare. Oare aceste instituții nu administrează orașul pentru cetățeni, ci doar pentru interesele proprii, chiar dacă la nivel european se impune o astfel de politica a gunoaielor? Va rog sa verificati dacă cei care au răspuns de acest proiect și-au pus în ușă personala recipientele de gunoi reciclabil. Dacă ei au, ca bănuiesc ca din acest motiv le-au pus și-n ușa noastră, le cerem ca pe ale noastre sa le amplaseze în alta parte decât la ușa blocului, la mai puțin de 2 m!
  • Irina 14.11.2019 11:39 Problema trebuie privita in ansamblu, pe toate planurile. In primul rand trebuie revizuite/reactualizate graficele de colectare ale operatorului de salubritate, o informare clara a cetatenilor cu privire la grafice, o mai buna organizare in teren a colectarii, respectiv a platformelor de gunoi. In primul rand trebuie facuta o inventariere a platformelor existente, stabilirea blocurilor arondate platformelor respective, necesarul de eurocontainere pentru fiecare platform in functie de numarul locuitorilor arondati. Intr-un simplu cuvant: ORGANIZARE!!!!!!!!!
  • Alexandra Popeacu 17.11.2019 14:24 Salut! In Campina lipsesc campaniile de informare, grupurile de voluntariat - de adunat gunoaie, informare, plantare copaci - dar mai ales lipsa de interes. Si din partea cetatenilor, dar mai alea din partea primariei. Sa va spun ca pot enumera strazi intregi din orasul acesta si cartiere in vecinatate FARA nici un cos de gunoi - da, cosurile acelea banale verzi, LIPSESC. Se pot investi miliarde, nimic nu bate educatia. Si nu ma refer la cei 7ani de acasa, ci la educatia cauza-efect. Exact ca-n cazul campaniilor de sterilizare a cainilor si pisicilor:”cum sa-mi castrez cainele?! Lasa sa mearga dupa fetite sa se simta si el bine!” Fara cuvinte...

Actualitate

1783 vizualizari
30 mai 2020 13:32

Cu mască și fără mască. Orban și miniștrii săi, la o "petrecere de birou" în sediul Guvernului

UPDATE - Premierul Ludovic Orban a achitat două amenzi în valoare totală de 3.000 lei pentru fumat și pentru nepurtarea măștii de protecție în spații închise, se menționează într-un comunicat de presă al Guvernului. Premierul a achitat amenda prin intermediul platformei www.ghiseul.ro.

De mai puțin de 24 de ore se ”rostogolește” în spațiul virtual o fotografie ”scăpată” din biroul premierului Ludovic Orban. Imaginea a fost recunoscută de premier ca fiind de luni, 25 mai, de la ziua sa de naștere, atunci când la sfârșitul programului a fost vizitat de câțiva colegi din Guvern, care i-au urat ”La mulți ani”, iar Orban i-a ”cinstit” cu o gustare și o băutură alcoolică. În imagine apar premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul de Externe - Bogdan Aurescu, ministrul Economiei - Virgil Popescu și ministrul Transporturilor - Lucian Bode.

4840 vizualizari
30 mai 2020 11:15

Accident pe DN1, la Bănești. Un bărbat care schimba un cauciuc a fost lovit de un autoturism

UPDATE - Traficul a revenit la normal, în jurul orei 12.15.
Sâmbătă, în jurul orei 11.00, pe DN1, pe raza comunei Bănești, a avut loc un accident de circulație mai puțin obișnuit. Un autoturism era tras pe partea dreaptă a sensului de mers Ploiești - Câmpina, iar un bărbat schimba un cauciuc al mașinii, după ce avusese pană.

Alte stiri recente

2155 vizualizari
30 mai 2020 10:06

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 30 mai

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1996 vizualizari
29 mai 2020 10:20

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 29 mai

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.