Doar trei farmacii din Câmpina, pe lista celor care eliberează pastile cu iodură de potasiu

Social (Categoria articolului)

UPDATE - Ulterior, Ministerul Sănătății a mai adăugat farmacii pe această listă, în Prahova ajungându-se la 58. Din Câmpina, au mai fost incluse pe listă două farmacii Catena - de pe Strada Soarelului și de pe Strada Al. I. Cuza.
Ministerul Sănătății a publicat lista farmaciilor care eliberează pastilele cu iodură de potasiu. La nivelul județului Prahova sunt doar 35 de farmacii pe această listă, iar din Câmpina numai trei.

Este vorba de farmaciile Dr. Max de la adresele - Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 46C, Complex Kaufland; Bulevardul Carol I, nr. 65, bl. 17C, parter; Strada Soarelui, nr. 3, bl. 11A, parter. Celelalte farmacii din județ sunt în Ploiești (24), Blejoi (2) și câte una în Sinaia, Bușteni, Valea Călugărească și Apostolache.
Anunțul ministerului vine în condițiile în care Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a făcut în ultimele zile mai multe apeluri publice la populație să-și procure cât mai repede pastilele cu iodură de potasiu în contextul bombardării centralei nucleare de la Zaporojie, Ucraina, oraș aflat la mai puțin de 800knm de capitala României, București.
Trebuie suliniat că aceste pastile se pot achiziționa numai pe baza unei rețete eliberate de medicul de familie și numai pentru persoanele de până la 40 ani. În plus, pastilele nu trebuie luate preventiv, ci numai în baza unui mesaj transmis de autorități în cazul producerii unui atac nuclear.

(Foto cu caracter ilustrativ)

2376 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1631 vizualizari
28 mai 2023 08:46

Echipa Școlii Centrale Câmpina a participat la faza județeană a concursului ”Educație rutieră - Educație pentru viață”

Sâmbătă, 27 mai, în Parcul Memorial Constantin Stere, din comuna Bucov, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au organizat faza județeană a concursului național ”Educație rutieră- Educație pentru viață". În competiție, au participat șase echipe a câte patru elevi din ciclurile primare și gimnaziale din unități de învățământ din Câmpina (Școala Gimnazială Centrală) și din orașele Comarnic, Mizil,  Sinaia, Plopeni și Vălenii de Munte. 

1664 vizualizari
27 mai 2023 11:25

SING, proiect Erasmus al Fundației Zamolxes, la Câmpina

Fundația Zamolxes continuă șirul schimburilor internaționale organizate în Câmpina, cu un nou proiect ce va reuni peste 40 de tineri participanți cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani din Polonia, Bulgaria, Spania și Slovacia.

Alte stiri recente

189 vizualizari
31 mai 2023 22:55

Sărbătoarea copilăriei, la Poiana Câmpina, cu multă veselie, cadouri și 1 IUNIE "scris" din copii cu șepcuțe colorate

La Poiana Câmpina, Ziua Internațională a Copilului a fost sărbătorită astăzi, pentru ca mâine, 1 Iunie 2023, elevii să poată participa la un eveniment devenit tradiție - "Ultimul clopoțel", la Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din localitate. Evenimentul de astăzi s-a desfășurat mai întâi în Parcul Triumf, apoi pe stadionul de la Poiana, aflat chiar lângă parc.

453 vizualizari
31 mai 2023 20:49

Cupa României, faza județeană, sferturi de finală. Rezultate

Miercuri după-amiază au avut loc partidele contând pentru sferturile de finală din cadrul fazei județene a Cupei României.