Doar trei farmacii din Câmpina, pe lista celor care eliberează pastile cu iodură de potasiu

Social (Categoria articolului)

UPDATE - Ulterior, Ministerul Sănătății a mai adăugat farmacii pe această listă, în Prahova ajungându-se la 58. Din Câmpina, au mai fost incluse pe listă două farmacii Catena - de pe Strada Soarelului și de pe Strada Al. I. Cuza.
Ministerul Sănătății a publicat lista farmaciilor care eliberează pastilele cu iodură de potasiu. La nivelul județului Prahova sunt doar 35 de farmacii pe această listă, iar din Câmpina numai trei.

Este vorba de farmaciile Dr. Max de la adresele - Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 46C, Complex Kaufland; Bulevardul Carol I, nr. 65, bl. 17C, parter; Strada Soarelui, nr. 3, bl. 11A, parter. Celelalte farmacii din județ sunt în Ploiești (24), Blejoi (2) și câte una în Sinaia, Bușteni, Valea Călugărească și Apostolache.
Anunțul ministerului vine în condițiile în care Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a făcut în ultimele zile mai multe apeluri publice la populație să-și procure cât mai repede pastilele cu iodură de potasiu în contextul bombardării centralei nucleare de la Zaporojie, Ucraina, oraș aflat la mai puțin de 800knm de capitala României, București.
Trebuie suliniat că aceste pastile se pot achiziționa numai pe baza unei rețete eliberate de medicul de familie și numai pentru persoanele de până la 40 ani. În plus, pastilele nu trebuie luate preventiv, ci numai în baza unui mesaj transmis de autorități în cazul producerii unui atac nuclear.

(Foto cu caracter ilustrativ)

1938 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2041 vizualizari
27 sept. 2022 13:41

La Câmpina, petrecere caritabilă pe 8 octombrie - #rechizitepentrucopii

Am primit din partea Asociației “Happy Street Brotherhood” din Câmpina următorul comunicat de presă privind organizarea pe 8 octombrie a unei petreceri caritabile - #rechizitepentrucopii. Organizatorii acestui eveniment așteaptă să le fie alături și alți parteneri - asociații și societăți comerciale, astfel încât un număr cât mai mare de copii să poată beneficia la acest început de an școlar de un sprijin din partea comunității.

2410 vizualizari
23 sept. 2022 08:12

O nouă clinică veterinară în Câmpina – ORTHOCARE MEDICAL VET. Cu profesionalism și dragoste față de animale

ORTHOCARE MEDICAL VET este o nouă clinică veterinară deschisă în Câmpina de doar câteva zile. Se află pe Strada Milcovului, la nr. 10. Dar ORTHOCARE este mai mult decât o clinică sau cabinet, cum vreți să-i spuneți. În spatele său se află o poveste frumoasă, despre doi tineri plecați din Câmpina la facultate și specializări și care acum au revenit acasă.

Alte stiri recente

1451 vizualizari
29 sept. 2022 20:01

Accident pe Strada Republicii, din Câmpina. Un pieton a fost lovit de o mașină

UPDATE - Victima accidentului este o femeie de 68 ani, care a fost transportată la spital. Conducătorul autoturismului care a produs accidentul este un bărbat de 32 ani. Atât șoferul, cât și victima au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cursul serii de joi, 29 septembrie, în apropierea orei 20, pe Strada Republicii, din Câmpina, a avut loc un accident rutier.

425 vizualizari
29 sept. 2022 17:58

Liga A Prahova, etapa a 9-a. Programul și delegările

La finalul acestei săptămâni, de vineri după-amiază și până duminică la prânz sunt programate jcurile etapei a 9-a din Liga A Prahova, la fotbal. Iată programul și delegările: