Festivalul Dulceții - Brebu 2017, un eveniment cu invitați din patru țări și un spectacol de folclor autentic românesc

Eveniment (Categoria articolului)

Cea de-a VI-a ediție a Festivalului Dulceții, care va avea loc la Brebu în perioada 26-27 august, va fi una specială. Alături de oficialitățile locale și județene, în acest an vor fi prezenți și oaspeți din străinătate, mai exact din Germania, Polonia, Ungaria și Republica Moldova. Sunt reprezentanți ai administrațiilor publice din localitățile cu care comuna Brebu este înfrățită.

Sâmbătă, în cursul dimineții, invitații vor participa la o slujbă religioasă oficiată de preoții localității la Mănăstirea Brebu, apoi vor vizita întregul complex arhitectural și Muzeul Matei Basarab. După aceea, într-un cadru festiv, de la ora 10.00, administrația locală va acorda titlul de "Cetățean de onoare al comunei Brebu" lui Antoni Karlaka - primarul localității Jablonka din Polonia și lui Ovidiu Dranga - ambasadorul României în Polonia. 
La ora 11.00 va avea loc deschiderea oficială a Festivalului Dulceții, când se vor rosti discursuri și invitații vor vizita standurile de pe platoul de lângă sediul Primăriei. Tot sâmbătă, de la ora 17.00 va începe spectacolul, iar pe scenă vor urca Florin Vasilică și Grupul "Teleormanul", Daniel Trifu și "Taraful de Odinioară". De asemenea, va cânta pentru cei prezenți corul angajaților Primăriei Brebu și va dansa Ansamblul Folcloric "Brebenelul".
Festivalul Dulceții este un eveniment tradițional, organizat de Primăria și Consiliul Local Brebu. În fiecare an, zeci de firme de profil și producători individuali expun și vând aici dulcețuri, siropuri, șerbeturi, miere și produse apicole, dar și vinuri și prăjituri de casă.

6079 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3941 vizualizari
07 nov. 2021 19:32

Triumf românesc la Festivalul Mondial al Modei - Dubai 2021. Delia Lazăr, Lidia Ellersdorfer și Irina Fensi au obținut trei dintre trofeele festivalului

În anul 2018, designerul câmpinean Delia Lazăr obținea premiul pentru "Cea mai bună/frumoasă rochie" la Festivalul Mondial al Modei de la Dubai, Emiratele Arabe Unite. Anul acesta, la a patra ediție a festivalului, Delia Lazăr a fost invitată să facă parte din staff, ca director artistic al evenimentului. Un eveniment care s-a desfășurat la finalul lunii octombrie, pe parcursul a trei zile și a însemnat un adevărat maraton al modei mondiale.

5261 vizualizari
25 oct. 2021 19:32

De Ziua Armatei și la Centenarul Regelui Mihai I, la Breaza a fost dezvelit ”Monumentul celor Trei Regi”

La Breaza a fost luni, 25 Octombrie 2021, o sărbătoare cu totul și cu totul specială, fiind dezvelit ”Monumentul celor Trei Regi”, dedicat Centenarului Regelui Mihai I. Este vorba despre un monument restaurat, care a fost realizat în anul 1934 de sculptorul Ion T. Aldea, dar ”ascuns” după cel de-al doilea război mondial, odată cu instaurarea regimului comunist în România. Acum, monumentul a fost restaurat cu sprijinul sculptorilor Elena Surdu Stănescu, Elena Boby Dumitrescu și Cosma Dumitru și cu contribuția Primăriei orașului Breaza.

Alte stiri recente

37 vizualizari
27 nov. 2021 14:54

Liga A Prahova, etapa a 17-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă dimineață au avut loc primele partide din ultima etapă a turului Ligii A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi:

480 vizualizari
27 nov. 2021 13:19

1,16 - alcoolemia unui bărbat care a intrat cu mașina într-un șanț la Telega

1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost alcoolemia stabilită de apartul etilotest pentru un bărbat care a intrat cu mașina într-un șanț.