”Relaxare” totală. S-au urcat la volan și băuți și fără permis

Actualitate (Categoria articolului)

Week-end-ul trecut a adus relaxarea măsurilor restrictive după ieșirea din situația de urgență, iar pentru trei bărbați localități din jurul Câmpinei aceasta s-a tradus prin consum de alcool la volan. Mai mult, doi dintre ei nu aveau nici măcar permis de conducere, astfel că polițiștii au avut de întocmit mai multe dosare penale.

Astfel, în noaptea de 16/17 mai, în jurul orei 3.45, polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Câmpina au observat pe DJ 102 I, în comuna Valea Doftanei, un autoturism al cărui conducător auto, la vederea echipajului de poliție, a mărit viteza de deplasare. S-a procedat la urmărirea acestuia, iar după circa 100 de metri, bărbatul aflat la volan a oprit pe partea dreaptă a carosabilului și a făcut schimb de locuri cu pasagerul aflat pe locul din dreapta. Cei doi au fost identificați, în urma verificărilor stabilindu-se că autoturismul a fost condus de un tânăr de 19 ani, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie și, mai mult, avea o alcoolemie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis și conducere sub influența băuturilor alcoolice.
Duminică, în jurul orei 2.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Câmpina au oprit pentru control un autoturism condus de bărbat din comuna Telega, care se deplasa pe raza municipiului. La testarea cu aparatul etilotest a fost înregistrată o valoare de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma verificărilor s-a stabilit și faptul că bărbatul nu deține permis de conducere. În cauză a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului și conducere fără permis.
Un alt conducător auto care s-a urcat la volan deși consumase alcool a fost depistat duminică, în jurul orei 20.30, conducând un autoturism pe raza comunei Secăria. La testarea cu aparatul etilotest, acesta a înregistrat o valoare de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și în acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

(Foto cu caracter ilustrativ)

2992 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

994 vizualizari
28 mai 2020 14:18

Primăria Câmpina a mai pierdut un proces cu Ministerul Dezvoltării pentru Calea Dacia, pentru o corecție de 104.678 lei. Sentința este definitivă

Pe 27 mai, la Înalta Curte de Justiție a avut loc ultimul termen în procesul dintre Primăria Câmpina și Ministerul Dezvoltării pentru o corecție de 104.678 lei. Instanța a dat câștig de cauză Ministerului Dezvoltării, astfel că Primăria Câmpina este, din nou, bună de plată.

1246 vizualizari
28 mai 2020 11:57

Termenul de finalizare a lucrărilor de canalizare din Câmpina, prelungit până în aprilie 2021. În prezent, se lucrează în mai multe zone

Peste 50 de străzi și alei din Câmpina sunt cuprinse în graficul lucrărilor de canalizare finanțate din fonduri europene, prin intermediul HidroPrahova. Sunt zone unde trebuie reabilitată rețeaua de canalizare, zone unde trebuie introdusă canalizarea și zone unde trebuie finalizate lucrările începute în 2014-2015, atunci când s-a derulat prima parte a acestui proiect blocat ulterior pentru mai multă vreme din cauza litigiului dintre firma executantă și operatorul de apă și canal. Înainte de blocarea apărută în toamna lui 2015, procentul de realizare a lucrărilor incluse în proiect era de 45%.

Alte stiri recente

1545 vizualizari
28 mai 2020 10:13

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 28 mai

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2515 vizualizari
27 mai 2020 17:02

Reacție extrem de dură a PSD Câmpina la acuzele aduse de PNL și PMP în legătură cu proiectul privind locuințele sociale pentru romi

5 comentarii

Organizațiile locale ale PNL și PMP au transmis presei, marți, un comunicat comun prin care îi acuză pe consilierii PSD Câmpina de boicot, având în vedere absența acestora de la ședința extraordinară a Consiliului Local din data de 18 mai 2020. Pe ordinea de zi a ședinței respective se afla un proiect privind un teren de pe Strada Petrolistului, acolo unde Primăria dorește să construiască, după accesarea unor fonduri europene, un bloc pentru familiile de romi din zonele considerate marginalizate. Detalii - Cum a ajuns proiectul privind blocurile pentru romi o miză politică atât de mare, încât să scoată PNL și PMP Câmpina din "izolare"