Vernisajul Salonului Internațional de Fotografie ONYX - Câmpina 2018

Eveniment (Categoria articolului)

La Casa de Cultură din Câmpina a avut loc astăzi vernisajul celei de-a II-a ediții a Salonului Internațional de Artă Fotografică ONYX, eveniment organizat de tânărul câmpinean Răzvan Băleanu și desfășurat sub înaltul patronaj al Societății Americane de Fotografie, Uniunii Globale a Fotografiei și Image Colleague Society International. 463 de artiști fotografi din 59 de țări de pe toate continentele au trimis 6.328 lucrări la această ediție a Salonului ONYX.

În cadrul vernisajului, fotografiile premiate au fost prezentate într-o proiecție video ilustrată muzical, dar a fost realizată și o expoziție a celor mai bune fotografii. "Noi organizăm două Saloane de fotografie anual - Câmpina și ONYX - și ne bucurăm de o participare numeroasă la aceste evenimente în sensul că ne sunt trimise foarte multe lucrări de la artiști fotografi de pe toate continentele. Am avut peste 6.300 de fotografii primite la această ediție a Salonului ONYX, foarte multe din India, din Statele Unite, din China, iar ceea ce ne bucură foarte mult este că am primit multe lucrări și din România, inclusiv din Câmpina. Multe premii au fost câștigate la această ediție de fotografi români. Pentru că valoarea lucrărilor a fost ridicată, am mărit și numărul premiilor totale acordate la 128. De altfel Societatea Americană de Fotografie ne-a acordat calificativ maxim pentru că avem o procedură foarte clară și corectă de la primirea fotografiilor, jurizare și până la acordarea premiilor", ne-a declarat Răzvan Băleanu. (video)
Câștigătorii marelui premiu la cele cinci secțiuni ale Salonului ONYX (color open, color people, monochrome open, travel, nature) sunt din Ucraina, Stalele Unite ale Americii, Singapore, India și Hong Kong. Printre fotografii români care au participat la această ediție a Salonului ONYX se numără și un câmpinean, Mircea Scorțeanu, cu o fotografie extrem de sensibilă, intitulată "Prietenie".
Expoziția din sala mică a Casei de Cultură rămâne deschisă până pe 28 mai.

5187 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3398 vizualizari
24 ian. 2023 18:55

Hora Unirii, dansată în centrul Câmpinei, la împlinirea a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române

Ziua Unirii Principatelor Române a fost marcată la Câmpina printr-un eveniment desfășurat în Parcul ”Regele Mihai I” din centrul municipiului. Publicul nu a fost foarte numeros, poate din cauza frigului și umezelii pătrunzătoare, poate din alte motive, dar cei prezenți au apreciat momentele artistice frumoase oferite de copiii și tinerii Câmpinei.

2033 vizualizari
20 ian. 2023 14:44

Câmpinenii sunt invitați pe 24 Ianuarie la ”Hora Unirii”, în Parcul ”Regele Mihai I”

Marți, 24 Ianuarie 2023, Ziua Unirii Principatelor Române va fi sărbătorită la Câmpina printr-o acțiune care va avea loc în Parcul ”Regele Mihai I”, de la ora 11.00.

Alte stiri recente

963 vizualizari
06 feb. 2023 21:17

Scurt și la... subiect, cu profesor Roxana Stan, directorul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Emisiunea se desfășoară în format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și... la subiect. Vor fi întrebări atât în legătură cu cariera profesională a invitaților noștri, dar și din viața lor particulară.

1540 vizualizari
06 feb. 2023 17:39

Un autoturism s-a răsturnat pe DN1, între Câmpina și Ploiești. Doi tineri au ajuns la spital

Pe DN1, în zona Paralela 45, pe sensul de mers Ploiești - Câmpina, a avut loc luni după-amiază un accvident rutier, în urma căruia un autoturism s-a răstunat în afara părții carosabile.