Vernisajul Salonului Internațional de Fotografie ONYX - Câmpina 2018

Eveniment (Categoria articolului)

La Casa de Cultură din Câmpina a avut loc astăzi vernisajul celei de-a II-a ediții a Salonului Internațional de Artă Fotografică ONYX, eveniment organizat de tânărul câmpinean Răzvan Băleanu și desfășurat sub înaltul patronaj al Societății Americane de Fotografie, Uniunii Globale a Fotografiei și Image Colleague Society International. 463 de artiști fotografi din 59 de țări de pe toate continentele au trimis 6.328 lucrări la această ediție a Salonului ONYX.

În cadrul vernisajului, fotografiile premiate au fost prezentate într-o proiecție video ilustrată muzical, dar a fost realizată și o expoziție a celor mai bune fotografii. "Noi organizăm două Saloane de fotografie anual - Câmpina și ONYX - și ne bucurăm de o participare numeroasă la aceste evenimente în sensul că ne sunt trimise foarte multe lucrări de la artiști fotografi de pe toate continentele. Am avut peste 6.300 de fotografii primite la această ediție a Salonului ONYX, foarte multe din India, din Statele Unite, din China, iar ceea ce ne bucură foarte mult este că am primit multe lucrări și din România, inclusiv din Câmpina. Multe premii au fost câștigate la această ediție de fotografi români. Pentru că valoarea lucrărilor a fost ridicată, am mărit și numărul premiilor totale acordate la 128. De altfel Societatea Americană de Fotografie ne-a acordat calificativ maxim pentru că avem o procedură foarte clară și corectă de la primirea fotografiilor, jurizare și până la acordarea premiilor", ne-a declarat Răzvan Băleanu. (video)
Câștigătorii marelui premiu la cele cinci secțiuni ale Salonului ONYX (color open, color people, monochrome open, travel, nature) sunt din Ucraina, Stalele Unite ale Americii, Singapore, India și Hong Kong. Printre fotografii români care au participat la această ediție a Salonului ONYX se numără și un câmpinean, Mircea Scorțeanu, cu o fotografie extrem de sensibilă, intitulată "Prietenie".
Expoziția din sala mică a Casei de Cultură rămâne deschisă până pe 28 mai.

4816 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

4073 vizualizari
16 oct. 2021 11:10

Momente emoționante la trecerea Ștafetei Veteranilor prin Câmpina

În drumul spre Carei, acolo unde pe 25 Octombrie 2021 vor sărbători Ziua Armatei Române, voluntarii din cadrul Asociației Invictus au trecut cu Ștafeta Veteranilor prin Câmpina, cel de-al doilea municipiu al județului fiind inclus pe traseul galben al ștafetei. În ciuda vremii neprielnice, mai mulți reprezentanți ai Asociației ”Cultul Eroilor” Câmpina (asociație al cărei președinte este col. Marian Dulă), rezerviști militari, elevi, precum și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, au fost prezenți la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire (soldatul) din Parcul Trandafirilor, acolo unde a poposit Ștafeta Veteranilor.

2630 vizualizari
14 oct. 2021 12:20

O "Seară americană", la Casa de Cultură din Câmpina. Un spectacol al Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian"

"Seara americană" este un spectacol care include melodii de pe coloana sonoră a unor filme și musicaluri celebre, în interpretarea soliștilor vocali, corului și orchestrei Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian", sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore. Un spectacol vibrant, destinat publicului de toate vârstele.

Alte stiri recente

29 vizualizari
18 oct. 2021 12:28

A încetat din viață Paul Bărbulescu, cel care a fost arhitect șef al Câmpinei timp de 25 de ani

Arhitectul câmpinean Paul Bărbulescu a încetat din viață. Avea 78 de ani și timp de un sfert de secol, în perioada 1968-1993, a lucrat în cadrul Primăriei Câmpina, fiind arhitectul șef al orașului. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

1012 vizualizari
17 oct. 2021 20:17

Primele două victorii în meciuri oficiale pentru handbalistele de la CS Câmpina

Echipa de handbal feminin a CS Câmpina, antrenată de Daniel Vasile, înființată de ceva vreme, a participat doar la competiții cu caracter de verificare. Din acest sezon, echipa a fost înscrisă în Campionatul Municipal București, la junioare IV.