La începutul lunii august am scris despre investiția de 380.685 lei (fără TVA) din Cartierul Voila. Lucrările de asfaltare a Aleei Arinului erau atunci în plină desfășurare. Acum sunt gata. Indiferent unde ați locui în Câmpina, aveți de ce să fiți invidioși. Priviți cum arată o alee pe care sunt doar patru case, iar în rest grădini.
Aleea Arinului a fost asfaltată integral. Ba chiar și lărgită pe o porțiune. S-au realizat ziduri de sprijin și un podeț peste pârâul din zonă. A fost chiar și marcată de la un capăt la altul, inclusiv acolo, în zona în care nu locuiește nimeni. Treabă făcută ca la carte. Pentru cine? Pentru binele și promovarea Câmpinei. Pentru a se da un exemplu că atunci când se vrea, chiar se poate. Important e să se vrea, desigur. Problema este alta. Până ajungeți pe Arinului, în plimbare, să spunem, s-ar putea să vă rupeți mașina pe Calea Doftanei și Voila. În rest, totul e perfect. Arinului, o alee dintr-un cartier făcut praf și pulbere, arată impecabil. Are canalizare, asfalt, podeț, marcaje. Nu are locuitori, dar asta nu e important. Va avea, la un moment dat. Până una-alta, bucurați-vă de această investiție, pentru că ați plătit-o. Este realizată din bani de la bugetul local.
La începutul lui august, cand am scris că se asfaltează o alee care duce pe coclauri, unele persoane din administrația locală s-au supărat. Au pus întrebări de genul: ce am căutat noi acolo, de unde am aflat, de ce am fost lăsați să pozăm și să filmăm? Am aflat de la oameni, de la câmpineni. Am fost acolo să vedem cum stau lucrurile și apoi să informăm cititorii. Am fotografiat și filmat o lucrare care se desfășura cu bani de la bugetul local, pe domeniul public. Este foarte simplu. După ce au citit articolul nostru, câțiva consilieri locali au mers pe Arinului să vadă cu ochii lor 'minunea'. Interesant este faptul că au mers, au văzut, apoi au tăcut. La ultima ședință a Consiliului Local Câmpina nu au scos niciun cuvânt despre acest subiect. Despre aleea dintre grădini, modernizată cu aproape 4 miliarde lei vechi, fără TVA.
Citiți și Pentru cine se modernizează Strada Arinului, într-o zonă în care nu locuiește nimeni?
Primăria municipiului Câmpina a încheiat de curând un contract cu o firmă specializată în alpinism utilitar, scopul fiind acela de a tăia copaci care reprezintă un pericol major pentru populație, dar și pentru bunuri.
Dacă mergeți pe străzile din Câmpina și vedeți luminile aprinse la stâlpii de iluminat public, nu trebuie să vă faceți griji... Nu s-a dereglat programul, ci se efectuează reparații la rețeaua de iluminat public.
Ceea ce puțini credeau s-au întâmplat astăzi, vineri, 18 iulie - Băile Minerale Telega s-au redeschis publicului.
Pe DN1, pe raza comunei Cornu, în apropiere de Câmpina, a avut loc un accident rutier grav.