CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

CNAIR, pe DN1 continuă să moară oameni! În lipsa unei autostrăzi, n-ar trebui să i se acorde mai multă atenție acestui drum național?

- Actualitate -

CNAIR, pe DN1 continuă să moară oameni! În lipsa unei autostrăzi, n-ar trebui să i se acorde mai multă atenție acestui drum național?

Tragicul accident produs duminică pe DN1, la km 94, pe raza localității Cornu, a avut drept cauză pătrunderea pe contrasens, după cum informează Inspectoratul Județean de Poliție Prahova. Vă reamintim că trei autoturisme au fost implicate în acest accident, în aceste mașini aflându-se în total, 12 persoane, dintre care două au murit (doi cetățeni olandezi), iar șase au fost grav rănite și transportate la UPU Ploiești. Patru persoane au scăpat nevătămate. Un accident cumplit, la care intervenția a reprezentat o adevărată desfășurare de forțe.

Mobilizarea extraordinară a forțelor de intervenție, în special a celor de la ISU Prahova, a făcut ca în acest caz să nu fie nevoie de activarea Planului Roșu de Intervenție. 26 de pompieri militari cu trei autospeciale pentru descarcerare, cu una pentru transport persoane și victime multiple, o autospecială cu apă și spumă; trei ambulanțe Smurd și o ambulanță TIM (terapie intensivă mobilă) cu echipajele medicale aferente; cinci ambulanțe de la Serviciul Județean de Ambulanță Prahova, cu 12 cadre medicale (medici și asistente); echipajele de poliție care au efectuat cercetările și echipajele care au asigurat devierea și dirijarea traficului prin comuna Cornu, DN1 fiind blocat complet aproape două ore și jumătate - aceasta a fost desfășurarea de forțe despre care spuneam în ceea ce privește intervenția de duminică, 7 octombrie 2018.
Revenind puțin la cauza producerii acestui tragic accident, vă reamintim că un autoturism Nubira (în care se aflau cinci persoane, dintre care patru cetățeni olandezi) a intrat pe contrasens, probabil din neatenția conducătorului auto, după cum spun polițiștii, a acroșat un Volkswagen Passat și a ricoșat apoi într-un Opel, care circula, de asemenea, din sens opus. Nubira și Opelul au fost făcute praf.
Vorbim despre DN1, cel mai circulat drum din România și vorbim despre un accident care a avut loc într-o zonă în care nu există separatoare de sens. Pentru că, dacă ar fi existat, această tragedie nu s-ar fi produs. Și revenim la vechea noastră problemă privind administrarea DN1 de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). În lipsa unei autostrăzi spre Brașov și cu un DN1 extrem, extrem de circulat, nu ar trebui ca acestui drum național să i se acorde mai multă atenție?! Montarea separatoarelor de sens a fost sistată deși mai era nevoie de 9.174 ml de parapete din beton pentru a se acoperi întregul sector al DN1 pe raza județului Prahova, deci inclusiv porțiunea de la Cornu, unde s-au făcut marcajele necesare, dar nu au mai fost montate și separatoarele din beton. La doi pași de această zonă, la km 98, există o altă mare problemă - surparea taluzului dintre DN1 și râul Prahova pe o distanță de 35 m. De doi ani această zonă este restricționată, se circulă pe o singură bandă pe sensul de mers spre Ploiești, dar până acum nu s-a realizat nicio intervenție aici. Zona a fost semnalizată și atât! Așteptăm să se rupă DN1 pentru a lua măsuri? S-o fi gândit administratorul drumului ce ar însemna o asemenea catastrofă?! O altă problemă - intrarea spre Câmpina și Cornu din DN1, o zonă unde se produc multe accidente rutiere. Sunt ani de când se tot vorbește despre realizarea unui sens giratoriu în această zonă, dar au rămas doar vorbele. Se mai face, nu se mai face?
Toate aceste întrebări le-am adresat în scris și CNAIR, Ministerului Transporturilor, Ministerului Afacerilor Interne, Prefecturii Prahova, instituții care ar trebui să fie direct interesate de infrastructura rutieră, de asigurarea condițiilor minime de siguranță, de prevenție. În momentul în care vom primi răspuns, îl vom publica.

Accident grav pe DN1, în zona Cornu. Două persoane au decedat, iar alte șase sunt rănite grav și au fost transportate la spital


08 Oct 2018 19:36 6644 vizualizari


Comentarii


  • 09.10.2018 20:14 Motoroiu Mihai Păi nu trebuia să se facă și la Floresti și nimica decît vorbe la Banesti tot vorbe.
358 vizualizari 20 Jul 2024 07:11 Ansamblul ”Ghiocelul” din Câmpina a fost invitat la un festival internațional de folclor în Grecia

Ansamblul ”Ghiocelul” din Câmpina a fost invitat la un festival internațional de folclor în Grecia

Ansamblul Folcloric ”Ghiocelul” al Casei de Cultură ”Geo Bogza”, condus de instructorul Cristian Colezea, ține de peste două decenii steagul sus pentru Câmpina, pentru Prahova, chiar pentru România. De-a lungul anilor, ”Ghiocelul” a participat la numeroase festivaluri în țară și peste hotare, unde a avut întotdeauna succes.

citeste mai mult
587 vizualizari 19 Jul 2024 20:55 Primim de la cititori. E mai ușor de pus un semn de circulație decât de reparat?!

Primim de la cititori. E mai ușor de pus un semn de circulație decât de reparat?!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine de pe Strada Izvoarelor, din cartierul câmpinean Slobozia.

citeste mai mult
753 vizualizari 19 Jul 2024 08:01 Au fost scoase lanțurile din fața Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina

Au fost scoase lanțurile din fața Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina

Ceea ce era o problemă constantă pentru autorități - ruperea sau stricarea stâlpișorilor și lanțurilor din fața Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, nu mai este... o problemă. Deci, lucrurile s-au rezolvat.

citeste mai mult
3189 vizualizari 18 Jul 2024 20:19 Primăria Câmpina a scos la licitație concesionarea ștrandului și a terenului de minifotbal din apropierea Casei Tineretului. Din nou...

Primăria Câmpina a scos la licitație concesionarea ștrandului și a terenului de minifotbal din apropierea Casei Tineretului. Din nou...

Nici nu se mai știe exact pentru a câta oară, Primăria Câmpina a scos la licitație concesionarea ștrandului și a terenului de minifotbal, situate pe bulevardul Nicolae Bălcescu, între Casa Tineretului și stadionul Rafinăriei.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV