Astăzi, 26 august, marele fotbalist român Nicolae Dobrin ar fi împlinit 71 de ani. "Prinţul din Trivale" s-a stins din viaţă acum 11 ani, dar cei mai în vârstă microbişti câmpineni îşi amintesc că l-au văzut jucând pe marele Dobrin chiar pe stadionul "Poiana". Se întâmpla în sezonul 1980-1981, jocul contând pentru Divizia B, echivalentul de astăzi al Ligii a doua.
Nicolae Dobrin a fost legitimat un singur sezon la CS Târgovişte, pentru care a jucat în 1980-1981 un număr de 13 jocuri, antrenorul echipei dâmboviţene fiind în acea perioadă un alt nume mare al fotbalului românesc - Ştefan Coidum. Unul dintre aceste jocuri a avut loc pe stadionul "Poiana", tribunele fiind arhipline. Pentru că aşa era în acele vremuri în fotbalul câmpinean... Partida disputată în primăvara anului 1981 s-a încheiat cu victoria târgoviştenilor cu scorul de 2-1, prin "dubla" lui Dobrin, golul de onoare al câmpinenilor fiind marcat de Paul Preda. La finalul acelui sezon, CS Târgovişte a promovat în primul eşalon, pe locurile următoare în clasament aflându-se Petrolul Ploieşti şi Rapid Bucureşti. Poiana Câmpina a încheiat acel sezon pe locul 16 şi a retrogradat în Divizia C.
Fotografiile de colecţie ne-au fost puse la dispoziţie de Mircea Scorţeanu, căruia îi mulţumim şi pe această cale.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.