CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Câmpina, sărbătorită printr-un simpozion aproape lipsit de orice emoție

- Eveniment -

Câmpina, sărbătorită printr-un simpozion aproape lipsit de orice emoție

Câmpina a împlinit, ieri, 8 ianuarie, 514 ani de la prima atestare documentară, motiv pentru care, astăzi, administrația locală a organizat un simpozion pentru a marca acest eveniment. Probabil că mulți se vor supăra pe noi dacă vom spune că nu ne-a plăcut acțiunea, aproape că nu am simțit nicio emoție, că am fi vrut să fie ceva mai dinamică și mai interesantă. Sau măcar discursurile să fi fost corect prezentate (ori citite de pe hârtie). Dar ce să înțelegem noi dintr-o acțiunea culturală de o asemenea... anvergură?!

Știm, vom fi considerați răutăcioși sau chiar invidioși, dar vă asigurăm că nu e chiar așa. Pur și simplu, nu putem accepta ca directorul Casei de Cultură "Geo Bogza", indiferent cine ar fi el, să spună "Wilhelm doi, împăratul Germaniei care a vizitat Câmpina în 1917", când corect este Wilhelm al II-lea. Și nici să citească apăsat, pe litere, "D.B. Ştirbey", vorbind despre ditamai prințul Dimitrie Barbu Ştirbey, proprietarul moșiei Câmpina. 
Chiar și din partea primarului Horia Tiseanu, după atâția ani de administrație locală, ne-am fi dorit un discurs mai sincer și mai... scurt, nu unul în care să enumere toate realizările sale, cu toate parcurile și lacurile, chiar și cu Calea Dacia, Policlinica Municipală și Centrul Turistic, despre care știm cu toții cum au fost făcute și ce fonduri europene s-au pierdut. Nu a fost uitat nici blocul de necesitate, cel finalizat, dar care nu are utilități. Vă redăm (video) o parte din discursul primarului Câmpinei și vă recomandăm să-l urmăriți cu atenție și răbdare. În definitiv, vorbește omul care conduce Câmpina de aproape 13 ani.
La eveniment au fost invitați și cetățenii de onoare ai municipiului Câmpina, dar au fost premiați doar unii dintre ei (video). Mai exact, cei care în 2016 au împlinit o vârstă rotundă, aceasta a fost explicația organizatorilor. Ceilalți, a căror vârstă nu e rotundă, au stat și s-au uitat. Ca și cum Câmpina ar avea foarte mulți cetățeni de onoare și bugetul nu ar fi permis premierea tuturor.
Mergem mai departe și ne întrebăm a cui a fost oare ideea privind expoziția organizată la Casa de Cultură de Ziua Câmpinei? Cu tot respectul față de doamna Daniela Rândașu, autoarea picturilor, dar în neștiința noastră nu înțelegem sub nicio formă legătura acelor chipuri din tablourile expuse cu Câmpina, cu aniversarea Câmpinei. Dar noi nu suntem oameni de cultură și nu înțelegem fenomenul, da.

Au fost și lucruri interesante, totuși, la Ziua Câmpinei. Am aflat că localitatea are un patron spiritual sau cel puțin așa ar putea fi considerat Sfântul Calinic de la Cernica, subiect despre care vom scrie separat. Am mai aflat că rămânem orașul cu un patrimoniul cultural uriaș și care se îmbogățește permanent grație numărului mare de cărți lansate pe plan local. Și am mai aflat că primarul Horia Tiseanu are un nou consilier personal, asta fără legătură cu aniversarea localității. Subiect despre care, de asemenea, vom scrie separat. 
Înțelegem că este iarnă și frig, că Ziua Câmpinei vine foarte repede după Sărbătorile de Iarnă, că avem Festivalul "Serbările Toamnei" prin care marcăm tot un fel de sărbătoare a municipiului. Totuși, nu poate nimeni organiza o aniversare frumoasă și la început de ianuarie pentru acest oraș pe care, de altfel, susținem că îl iubim cu toții? Îl iubim atât de mult încât pentru Ziua Câmpinei alocăm 1.000 lei de la bugetul local, iar pentru Ziua Romilor, de exemplu, dăm 6.000 lei pentru că... aduce voturi.


09 Jan 2017 21:53 5231 vizualizari


Comentarii


  • 19.01.2017 10:33 hah fara emotii dar cu un sentiment de greata
  • 11.01.2017 10:37 Radoi Alex Emotii vor fi cat de curand, dar la DNA aici e doar asa ca la biserica fiecare cu credinta si intelegerea lui.
  • 10.01.2017 10:18 Madalin CINE a spus ceva de Sf. Calinic ca patron spiritual ? Tocmai ca as fi asteptat sa se ridice problema asta, dat fiind ca a fost o prelegere despre el, dar nu am auzit nimic rostit public. De la cine ati auzit ideea ? (pe care dealtfel as sustine-o din toata inima, pt ca am cercetat si stiu foarte bine cat bine a facut acest om, in mod dezinteresat, pentru orasul nostru)
  • 10.01.2017 08:54 Dan Câmpina are nevoie de un singur lucru: sânge proaspăt în instalație!
  • 09.01.2017 23:31 Dumitru Laurențiu Costin Păi cum să avem o manifestare culturală organizată de oameni care nu au nimic de a face cu acest domeniu. Directorul Casei de cultură este angajat pe alte criterii, șeful comisiei de cultură a Consiliului Local este străin de acest domeniu, iar domnul primar semnează actele cu "titlul" de "ing.". Așa că ce așteptări putem avea de la niste persoane care poate au alte carisme, dar în niciun fel pe aceasta.
170 vizualizari 18 Jul 2024 07:20 La 1 septembrie 2024, la Câmpina are loc a V-a ediție a competiției de ciclism ROYAL RACE

La 1 septembrie 2024, la Câmpina are loc a V-a ediție a competiției de ciclism ROYAL RACE

Competiția de ciclism montan Royal Race a ajuns la ediția a V-a, programată anul acesta la 1 septembrie, pe dealul Muscel și în împrejurimile Câmpinei, cu plecarea de pe Strada Prutului, de lângă Parcul Soceram.

citeste mai mult
295 vizualizari 17 Jul 2024 20:08 Miercuri, 24 iulie, petrecere ca-n Hawaii la Premium Tenis Club Câmpina

Miercuri, 24 iulie, petrecere ca-n Hawaii la Premium Tenis Club Câmpina

Hawaii Vibes este denumirea evenimentului care va avea loc miercuri, 24 iulie, cu începere de la ora 21.30, la Premium Tenis Club din Câmpina.

citeste mai mult
19744 vizualizari 15 Jul 2024 21:39 Trei dintre șefii de promoție ai Universității Politehnice București sunt absolvenți ai Colegiului “Grigorescu” din Câmpina

Trei dintre șefii de promoție ai Universității Politehnice București sunt absolvenți ai Colegiului “Grigorescu” din Câmpina

La Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București au avut loc festivitățile de absolvire la fiecare facultate în parte. Un lucru frumos și îmbucurător pentru comunitatea câmpineană este acela că, dintre cei peste 100 de șefi de promoție de la facultățile Politehnicii, trei sunt absolvenți ai Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" Câmpina, promoția 2020, așa-numita "promoție a pandemiei".

citeste mai mult
738 vizualizari 13 Jul 2024 16:40 Emoții și cuvinte frumoase la festivitatea de absolvire a claselor de asistent medical generalist de la Școala Postliceală ”Louis Pasteur” Câmpina

Emoții și cuvinte frumoase la festivitatea de absolvire a claselor de asistent medical generalist de la Școala Postliceală ”Louis Pasteur” Câmpina

A devenit o frumoasă tradiție a ”Familiei AMUS” ca la final de an școlar, festivitatea de absolvire a claselor de asistent medical generalist să se desfășoare la Terasa ”Muntenia”, din centrul Câmpinei, și să fie un prilej de sărbătoare pentru elevii și profesorii Școlii Postliceale ”Louis Pasteur”, instituție coordonată de Fundația AMUS France-Roumanie.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV