Administrația locală dă asigurări că nu se pune problema ca municipiul Câmpina să rămână fără transport public

Actualitate (Categoria articolului)

Transportul public local pare să dea destule bătăi de cap administrației câmpinene. La cea mai recentă licitație pentru atribuirea contractului pentru asigurarea serviciului de transport public de călători în Câmpina nu s-a prezentat nimeni.

Povestea este destul de întortocheată. După o licitație cu destule semne de întrebare, în aprilie 2015 se încheia contractul cu societatea Eliro, care s-a dovedit o soluție extrem de proastă. De altfel, scăderea dramatică a numărului de câmpineni care utilizează transportul public - 5%, conform unui recent studiu de trafic - este, în opinia noastră, în strânsă legătură cu calitatea extrem de modestă a serviciilor oferite de această firmă. Contractul inițial a fost prelungit cu doi ani și jumătate în aprilie 2020, iar în octombrie anul trecut cu încă jumătate de an. În momentul de față, actualul contract expiră pe 30 aprilie 2023.
Ce urmează, în condițiile în care la noua procedură de atribuire nu s-a prezentat nimeni? Deocamdată, opiniile din punct de vedere juridic sunt împărțite. Unii susțin că la momentul prelungirii din octombrie anul trecut, contractul putea fi prelungit cu doi ani. S-a ales varianta prelungirii cu numai șase luni, astfel încât, s-ar mai putea prelungi contractul cu maxim un an și jumătate, adică până la 31 octombrie 2024. Alții susțin că actualul contract nu mai poate fi prelungit sub nicio formă, astfel că cea mai la îndemână soluție legală este negocierea directă în condițiile noului serviciu public de transport local de persoane, a cărei înființare a fost aprobată de Consiliul Local în noiembrie anul trecut.
Ar mai fi o discuție de făcut. În cadrul unei emisiuni la CâmpinaTV.ro, în noiembrie 2022, consilierul Cosmin Raț a vorbit despre incertitudinea oricărui viitor ofertant cauzată de faptul că nimeni nu poate spune cu exactitate când vor veni autobuzele ecologice prin proiectul cu fonduri europene aprobat deja. În fața acestei incertitudini, Cosmin Raț propusese un soi de preemțiune pentru societatea care va câștiga viitorul contract în a continua acest contract și după aducerea autobuzelor electrice. Nu s-a găsit formula juridică pentru această propunere, astfel că, poate și din acest motiv, la recenta licitație nu s-a prezentat nimeni.
Indiferent de varianta care va fi aleasă, reprezentanții administrației locale dau asigurări că nu se va pune problema ca municipiul Câmpina să rămână fără transport public local.

2464 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ion 22.02.2023 07:43 Până vin mașinile ecologice, până se vor monta stațiile electrice, va trece un an de zile. Propun licitație pentru această perioadă. Firma sa dețină autobuze/ microbuze corespunzătoare, decente. Fără rable, fără mașini neconforme. Și cu tarife mai mici. Tariful actual este exagerat de mare.
  • stefan 22.02.2023 16:47 Pana acum toata lumea spunea ca vrea sa scape de Eliro. Acum aveau posibilitatea pentru ca a fost o licitatie. Oare de ce nu a participat nimeni? Pentru ca traseele sunt extraordinar de profitabile? Pentru ca strazile sunt foarte bune? Pentru ca firmele de transport detin masini de care nu le pasa si vor sa le distruga in Campina?Oameni buni nu va mai imbatati cu apa rece, nu va veni nici o firma la oricate licitatii se vor organiza! Este posibil ca orasul sa ramana fara transport, asta e foarte clar.Autobuzele electrice sunt deocamdata un vis frumos! Sa vedeti ce o sa mai plangeti dupa actuala firma, cand o sa mergeti pe jos! Nu degeaba se spune:”ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa se implineasca”.. Ati vrut fara Eliro, luati de aici mersul pe jos! Care face piciorul frumos!

Actualitate

477 vizualizari
27 mar. 2024 17:56

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

Asociația Câmpina Curată demarează o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului comunității. Printr-o declarație de presă care a avut loc miercuri, 27 martie 2024, reprezentanții asociației au spus că doresc să descurajeze această practică folosită destul de des în procesul electoral din România, existând bănuieli că inclusiv la Câmpina s-a procedat în acest mod, la alegerile din 2020. Asociația Câmpina Curată va oferi recompense de 3.000 lei celor care denunță tentativele de mită electorală la alegerile din 2024.

2104 vizualizari
27 mar. 2024 11:44

Cătălin Paraschiv, singurul candidat la postul de manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina

4 comentarii

Ziua de 27 martie 2024 a reprezentat termenul limită pentru depunerea candidaturilor la concursul pentru postul de manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, instituție în subordinea căreia se află și Casa Tineretului.

Alte stiri recente

291 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

410 vizualizari
27 mar. 2024 07:57

Sportivii de la Barracuda Câmpina au participat cu rezultate bune la competiția ”Ivanofeia”, la Salonic

Salonic este oraș care te îndeamnă să te plimbi în fiecare moment. În acest superb oraș cu o moștenire multietnică destul de mare, influențată de diferitele civilizații care și-au pus amprenta asupra Salonicului, sportivii noștri, împreună cu cei de la Palatul Copiilor Constanța, au participat la Competiția Internațională de înot "Ivanofeia", desfășurată week-end-ul trecut, a fost un concurs la care au fost prezenți peste 700 de înotători din Grecia, Macedonia, Moldova, Cipru și, nu în ultimul rând, din România.