CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Un an de la alegerile locale. Proiectele și... dezamăgirile POL Câmpina

- Politică -

Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale care au schimbat radical reprezentativitatea politică în administrația publică. Câmpinatv.ro realizează o serie de emisiuni cu reprezentanții partidelor care fac parte din Consiliul Local și încercăm să aflăm ce a fost bine și ce nu a fost bine în acest prim an din noul mandat, cum se văd lucrurile din interiorul partidelor și, bineînțeles, din interiorul administrației locale. Invitatul acestei emisiuni – consilierul local Cosmin Raț din partea Partidului Oamenilor Liberi (POL).

POL este un partid nou pe plan local, un partid mic, dar care a reușit să intre în Consiliul Câmpina la primele alegeri la care a participat. Are doi consilieri locali – Liviu Briciu și Cosmin Raț, acesta din urmă fiind invitatul nostru la emisiunea care a avut ca temă administrația locală în primul an din actualul mandat. Din punctul de vedere al lui Cosmin Raț, începutul mandatului a fost foarte bun la nivelul Consiliului Local. “Asta până prin decembrie 2020, când a avut loc acea faimoasă ședință la care au participat doi lideri de partid (USR și PMP, la prima tentativă de alegere a viceprimarului, n.r.) și efectiv s-au retras toți consilierii din actuala coaliție majoritară. Noi aveam semnale că urmau să se întâmple niște lucruri. Recunosc că noi am avut niște discuții chiar constructive cu PNL și USR, dar dintr-o dată totul s-a dat peste cap și de atunci lucrurile s-au schimbat. S-a format o majoritate, e foarte bine, dar există probleme la nivelul Consiliului Local în sensul că sunt proiecte la care această coaliție vine și spune un hotărâr NU, fără să dea și o explicație. Sunt de acord că oricine poate veni cu un proiect care, poate, nu e bun, se pot face amendamente, poate fi îmbunătățit, dar nu pot accepta să se spună că un proiect nu e bun, fără să se dea și o explicație. Pe mine personal mă deranjează acest lucru!”, a afirmat Cosmin Raț.

Cosmin Raț a mai vorbit despre proiectul POL privind înființarea Centrului Cultural, respins de Consiliul Local; despre piedicile pe care le-a avut la proiectul pe care l-a inițiat împreună cu Valentin Crețu (USR PLUS) privind realizarea unei piste de aeromodelism și a unei piste de karting lângă fostul sat de vacanță; despre birocrația excesivă de care se lovește un consilier local atunci când inițiază un proiect de hotărâre; despre necesitatea unei mai bune comunicări la nivelul Consiliului Local. De asemenea, două subiecte aparte au fost legate de unele proiecte pe care POL le are în vedere pe plan local. “Mie nu mi se pare normal ca din Comitetul Director al CS Câmpina să facă parte consilieri locali, adică oameni politici. Acolo este locul unor oameni de sport și avem astfel de oameni. Ce să căutăm noi acolo unde e locul specialiștilor?!”, a spus Cosmin Raț, care a mai ridicat și problema bazinului de înot didactic, unde “unii copii plătesc și alții nu”. Un alt proiect pe care Cosmin Raț intenționează să-l propună Consiliului Local este legat de introducerea unor tichete de parcare pentru câmpinenii care locuiesc la blocuri, o idee discutată cu asociațiile de proprietari. O inițiativă oarecum controversată, în condițiile în care asociațiile cer bariere la intrarea în parcările dintre blocuri, dar asupra încă se mai poartă discuții. (video)


25 Sep 2021 19:18 5267 vizualizari


Comentarii


1696 vizualizari 17 May 2024 21:36 “Votul de pe 9 iunie trebuie privit ca un referendum local împotriva pasajului subteran rutier” - Irina Mihaela Nistor (candidat PSD pentru funcția de primar al Câmpinei)

“Votul de pe 9 iunie trebuie privit ca un referendum local împotriva pasajului subteran rutier” - Irina Mihaela Nistor (candidat PSD pentru funcția de primar al Câmpinei)

În contextul alegerilor locale din 9 iunie, candidatul PSD pentru funcția de primar al Câmpinei, Irina Mihaela Nistor, subliniază importanța crucială a acestui vot, mai ales în ceea ce privește controversatul proiect al pasajului rutier subteran. Irina Mihaela Nistor consideră că votul din 9 iunie trebuie privit ca un referendum local împotriva acestui proiect și că rămânerea la cârma Primăriei a actualului primar, Alin Moldoveanu, va duce inevitabil la începerea lucrărilor pentru pasaj. 

citeste mai mult
1445 vizualizari 17 May 2024 20:59 Cosmin Raț, candidatul POL la Primăria Câmpina: ”Obiectivul nr. 1 este extinderea spitalului cu urgențe, secție dializă și stație ambulanță”

Cosmin Raț, candidatul POL la Primăria Câmpina: ”Obiectivul nr. 1 este extinderea spitalului cu urgențe, secție dializă și stație ambulanță”

”Continuarea demersurilor începute în anul 2023 pentru extinderea Spitalului Municipal Câmpina cu spații moderne pentru Compartiment Primiri Urgențe, pentru secție de dializă și pentru o stație de ambualnță”, a sintetizat Cosmin Raț, candidatul Partidului Oamenilor Liberi la funcția de primar al municipiului Câmpina, la alegerile din 9 iunie, obiectivul primordial.

citeste mai mult
1565 vizualizari 17 May 2024 20:28 Valentin Negoiță, candidat PNL la Consiliul Local Câmpina: ”Voi face o altfel de politică!”

Valentin Negoiță, candidat PNL la Consiliul Local Câmpina: ”Voi face o altfel de politică!”

Valentin Negoiță, candidat din partea Partidului Național Liberal la Consiliul Local Câmpina, la alegerile din 9 iunie, a fost invitatul nostru, în cadrul unei emisiuni electorale.

citeste mai mult
778 vizualizari 16 May 2024 20:04 Reamenajarea zonei Fântâna cu Cireși, una dintre prioritățile lui Bogdan Ene și Alianței Dreapta Unită

Reamenajarea zonei Fântâna cu Cireși, una dintre prioritățile lui Bogdan Ene și Alianței Dreapta Unită

Una dintre prioritățile incluse în programul electoral al candidatului Alianței Dreapta Unită (USR - PMP - Forța Dreptei) la funcția de primar al municipiului Câmpina, Bogdan Ene, precum și a întregii alianțe este reamenajarea zonei de agrement Fântâna cu Cireși.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV