Un an de la alegerile locale. Proiectele și... dezamăgirile POL Câmpina

Politică (Categoria articolului)

Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale care au schimbat radical reprezentativitatea politică în administrația publică. Câmpinatv.ro realizează o serie de emisiuni cu reprezentanții partidelor care fac parte din Consiliul Local și încercăm să aflăm ce a fost bine și ce nu a fost bine în acest prim an din noul mandat, cum se văd lucrurile din interiorul partidelor și, bineînțeles, din interiorul administrației locale. Invitatul acestei emisiuni – consilierul local Cosmin Raț din partea Partidului Oamenilor Liberi (POL).

POL este un partid nou pe plan local, un partid mic, dar care a reușit să intre în Consiliul Câmpina la primele alegeri la care a participat. Are doi consilieri locali – Liviu Briciu și Cosmin Raț, acesta din urmă fiind invitatul nostru la emisiunea care a avut ca temă administrația locală în primul an din actualul mandat. Din punctul de vedere al lui Cosmin Raț, începutul mandatului a fost foarte bun la nivelul Consiliului Local. “Asta până prin decembrie 2020, când a avut loc acea faimoasă ședință la care au participat doi lideri de partid (USR și PMP, la prima tentativă de alegere a viceprimarului, n.r.) și efectiv s-au retras toți consilierii din actuala coaliție majoritară. Noi aveam semnale că urmau să se întâmple niște lucruri. Recunosc că noi am avut niște discuții chiar constructive cu PNL și USR, dar dintr-o dată totul s-a dat peste cap și de atunci lucrurile s-au schimbat. S-a format o majoritate, e foarte bine, dar există probleme la nivelul Consiliului Local în sensul că sunt proiecte la care această coaliție vine și spune un hotărâr NU, fără să dea și o explicație. Sunt de acord că oricine poate veni cu un proiect care, poate, nu e bun, se pot face amendamente, poate fi îmbunătățit, dar nu pot accepta să se spună că un proiect nu e bun, fără să se dea și o explicație. Pe mine personal mă deranjează acest lucru!”, a afirmat Cosmin Raț.

Cosmin Raț a mai vorbit despre proiectul POL privind înființarea Centrului Cultural, respins de Consiliul Local; despre piedicile pe care le-a avut la proiectul pe care l-a inițiat împreună cu Valentin Crețu (USR PLUS) privind realizarea unei piste de aeromodelism și a unei piste de karting lângă fostul sat de vacanță; despre birocrația excesivă de care se lovește un consilier local atunci când inițiază un proiect de hotărâre; despre necesitatea unei mai bune comunicări la nivelul Consiliului Local. De asemenea, două subiecte aparte au fost legate de unele proiecte pe care POL le are în vedere pe plan local. “Mie nu mi se pare normal ca din Comitetul Director al CS Câmpina să facă parte consilieri locali, adică oameni politici. Acolo este locul unor oameni de sport și avem astfel de oameni. Ce să căutăm noi acolo unde e locul specialiștilor?!”, a spus Cosmin Raț, care a mai ridicat și problema bazinului de înot didactic, unde “unii copii plătesc și alții nu”. Un alt proiect pe care Cosmin Raț intenționează să-l propună Consiliului Local este legat de introducerea unor tichete de parcare pentru câmpinenii care locuiesc la blocuri, o idee discutată cu asociațiile de proprietari. O inițiativă oarecum controversată, în condițiile în care asociațiile cer bariere la intrarea în parcările dintre blocuri, dar asupra încă se mai poartă discuții. (video)

4920 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

1213 vizualizari
18 sept. 2023 21:54

Partidul România în Acțiune a inițiat petiția ”Stop finanțării partidelor politice din bani publici!”

5 comentarii

Partidul România în Acțiune a inițiat o petiție online care se intitulează ”Stop finanțării partidelor politice din bani publici!”

2379 vizualizari
02 aug. 2023 17:13

PMP Câmpina se dezice de gestul consilierului Marius Anghelescu

2 comentarii

După comunicatul prin care consilierul Marius Anghelescu anunța că și-a retras votul de principiu privind achiziționarea unor generatoare pentru stațiile de pompare ale HidroPrahova, PMP Câmpina, partidul din care face parte și Marius Anghelescu,  a reacționat și ne-a transmis următorul comunicat de presă semnat de președintele organizației locale, Adrian Pițigoi.

Alte stiri recente

45 vizualizari
22 sept. 2023 14:26

Câmpinenii sunt invitați pe 23 septembrie la un super eveniment Cumpără de lângă casă – Festivalul Afacerilor Locale, ediția a doua

A doua ediție a Festivalului Afacerilor Locale, eveniment dedicat câmpinenilor și firmelor din oraș, organizat de Asociația Câmpina Curată cu sprijinul grupului de firme Soceram – Neptun, are loc weekend-ul acesta în Parcul Soceram, începând cu ora 10:00.

1188 vizualizari
21 sept. 2023 21:05

La Câmpina, noul an școlar a început cu probleme cu iz politic și nu numai

1 comentarii

Suntem doar în a doua săptămână a noului an școlar și deja apar probleme cu un puternic iz... politic, ceea ce nu ar avea ce să caute într-o societate normală, într-un sistem de educație sănătos. Se întâmplă la Câmpina unde apropierea anului electoral 2024 pare să fi încețoșat mințile unor politicieni care par dispuși la orice de dragul unor voturi.