Gabi Barbu a câștigat procesul cu Primăria Câmpina și a obținut anularea sancțiunilor disciplinare

Actualitate (Categoria articolului)

Secția a II-a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal din cadrul Tribunalului Prahova i-a dat câștig de cauză Gabrielei Barbu în procesul intentat de aceasta Primăriei Câmpina și primarului Horia Tiseanu pentru sancțiunea disciplinară aplicată în iunie 2015. Atunci, Gabi Barbu, fostul șef al Compartimentului Programe de Finanțare, Relații Internaționale și Protocol din Primăria Câmpina, a fost chemată în fața Comisiei de Disciplină și sancționată cu diminuarea salariului de bază cu 10%, pe o perioadă de trei luni, fiind considerată principalul vinovat pentru pierderea finanțării europene de 4 milioane de euro destinată modernizării Liceului Energetic. 

În mod cert vă amintiți povestea aceea urâtă, despre care noi am scris pe larg la momentul respectiv. Vă reamintim pe scurt faptul că municipiul Câmpina a pierdut anul trecut o finanţare de 4 milioane de euro pentru modernizarea Liceului Tehnologic Energetic, cu primarul Horia Tiseanu manager de proiect. Motivul – una din clădirile liceului nu era liberă de sarcină, acolo funcţionând un cabinet medical privat. Primarul nu a recunoscut că ar avea vreo vină în acest caz şi a indicat-o drept vinovat principal pe Gabi Barbu. A chemat-o în fața Comisiei de disciplină, comisie care, bineînțeles, a găsit-o vinovată și a sancționat-o ca atare. Gabriela Barbu a contestat în instanță dispoziția Comisiei de disciplină, iar zilele trecute s-a dat decizia în Dosarul 5549/105/2015.

Instanța a dispus anularea dispoziției de sancționare disciplinară, radierea sancțiunii aplicate în cazierul funcționarului public și restituirea sumelor reținute din salariu cu titlu de sancțiune disciplinară. Decizia nu este, însă, definitivă, putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Precizăm, Gabi Barbu nu mai este angajată la Primăria Câmpina, ea demisionând în urmă cu câteva luni.

 

4438 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ion Dandoaselea 24.11.2016 12:40 Buuuun. Justitia si-a spus cuvantul. Sigur ca fiind imaginea primarului in joc decizia va fi atacata cu recurs. Probabil ca Gabi va castiga si atunci. Ce inseamna asta? Ca nu ea este de vina pentru ce s-a intamplat in cauza respectiva.Iar eu -putin in avancronica- stau drept si ma intreb dandoaselea : ce va mai spune 'Cel mai urmarit penal fiu al municipiului' atunci? Bineinteles ca nu va fi de acord cu decizia instantei, va arunca vina in stanga si-n dreapta cum face de obicei. Ca pentru a-ti asuma ceva trebuie sa ai caracter, demnitate, constiinta. Si...(nu mai continui pentru ca m-ar cenzura administratorul site-ului). Dar cu raspunderea? Cu aia cum ramane? Pentru banii pierduti, pentru nerealizarea investitiilor propuse? Pentru ca primarul inca in functie nu simte nici o apasare a vreunei responsabilitati. Desi, dupa ultimele evenimente parca se aude ceva....tic-tac, tic-tac...
  • richard petre 25.11.2016 10:37 Excelent pana acum sa zicem,si totusi populatia orasului ce platesc si suporta toate aceste MIZERII marca Tiseanu trebuie sa afle chiar daca este CAMPANIE ELECTORALA care este adevarul pierderii a 4 mil euro din fonduri europene,neglijenta,nesimtire,lene,SPAGA?Speram ca vom afla dupa decizia definitiva,D-na Barbu are datoria morala fata de locuitori sa informeze ce s-a intamplat .E de inteles prin ce momente a trecut dansa ,de regretat, parca suntem in timpul comunismului sau unei gasti a PNL Campina ?,apropo cine este lider PNL ?e la secret?ce zic consilierii accepta MIZERIA din partid?eu cred ca merita sa piarda in CAMPANIE .PNL Campina accepta toate MIZERIILE primarului de neinteles in dauna progresului orasului.
  • horatiu gigi 25.11.2016 19:50 Si inca ceva,dupa ce se termina sa speram cu bine in favoarea D-nei Barbu,este obligata moral sa-l dea in judecata pe INCULPAT si sa ceara daune morale de .......de euro,are balta peste ,poate in felul asta le taie cheful la DICTATORI pe bani publici.RUSINEEE ... ce distrugeti pe veci doctrina PNL-ista.

Actualitate

1486 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

1342 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

166 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

75 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.