Cine credea că povestea declarațiilor pe care trebuie să le întocmească o persoană care își părăsește localitatea de domiciliu s-a încheiat odată cu declararea de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a ”zonelor metropolitane” Ploiești și Câmpina s-a înșelat amarnic... Vineri după-amiază, într-o ședință extraordinară a CJSU, ”zona metropolitană” Câmpina a fost extinsă.
”În urma discuțiilor din spațiul public, dar și a posibilității extinderii zonei metropolitane, în acceptul de zonă de liberă circulație pe durata stării de alertă, prefectul Cristian Ionescu a propus extinderea zonei Câmpina”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Prahova, Liliana Minculescu. În urma deciziei de vineri după-amiază a CJSU, acum ”zona metropolitană” Câmpina cuprinde următoarele localități:
Câmpina, Bănești, Breaza, Brebu, Cornu, Poiana Câmpina, Provița de Jos, Provița de Sus, Șotrile, Telega, Valea Doftanei (care erau și până acum), la care se adaugă de vineri localitățile: Băicoi, Păulești, Scorțeni, Cocorăștii Mislii, Vâlcănești, Vărbilău, Aluniș, Bertea, Secăria, Comarnic, Cosminele, Talea, Adunați, Măgureni, Florești, Filipeștii de Pădure, Filipeștii de Târg, Ariceștii Rahtivani, Ștefești, Plopeni, Dumbrăvești, Sinaia.
Facem precizarea - și ca răspuns la multe întrebări venite la articolele precedente pe această temă - că în cazul comunelor intră automat în ”zona metropolitană” și satele componente ale fiecărei comune în parte. De asemenea, am ales să folosim sintagma ”zonă metropolitană” pentru Câmpina folosind ghilimelele, tocmai pentru că această zonă nu este definită ca zonă metropolitană conform legislației românești, ci este mai degrabă un teritoriu stabilit destul de aleatoriu, unde va fi permisă libera circulație pe perioada stării de alertă.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.