”Zona metropolitană” Câmpina a fost extinsă și cu alte localități, pentru a se asigura circulația persoanelor fără declarație

Actualitate (Categoria articolului)

Cine credea că povestea declarațiilor pe care trebuie să le întocmească o persoană care își părăsește localitatea de domiciliu s-a încheiat odată cu declararea de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a ”zonelor metropolitane” Ploiești și Câmpina s-a înșelat amarnic... Vineri după-amiază, într-o ședință extraordinară a CJSU, ”zona metropolitană” Câmpina a fost extinsă.

”În urma discuțiilor din spațiul public, dar și a posibilității extinderii zonei metropolitane, în acceptul de zonă de liberă circulație pe durata stării de alertă, prefectul Cristian Ionescu a propus extinderea zonei Câmpina”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Prahova, Liliana Minculescu. În urma deciziei de vineri după-amiază a CJSU, acum ”zona metropolitană” Câmpina cuprinde următoarele localități: 
Câmpina, Bănești, Breaza, Brebu, Cornu, Poiana Câmpina, Provița de Jos, Provița de Sus, Șotrile, Telega, Valea Doftanei (care erau și până acum), la care se adaugă de vineri localitățile: Băicoi, Păulești, Scorțeni, Cocorăștii Mislii, Vâlcănești, Vărbilău, Aluniș, Bertea, Secăria, Comarnic, Cosminele, Talea, Adunați, Măgureni, Florești, Filipeștii de Pădure, Filipeștii de Târg, Ariceștii Rahtivani, Ștefești, Plopeni, Dumbrăvești, Sinaia.
Facem precizarea - și ca răspuns la multe întrebări venite la articolele precedente pe această temă - că în cazul comunelor intră automat în ”zona metropolitană” și satele componente ale fiecărei comune în parte. De asemenea, am ales să folosim sintagma ”zonă metropolitană” pentru Câmpina folosind ghilimelele, tocmai pentru că această zonă nu este definită ca zonă metropolitană conform legislației românești, ci este mai degrabă un teritoriu stabilit destul de aleatoriu, unde va fi permisă libera circulație pe perioada stării de alertă.

9324 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Laura Crisan 23.05.2020 12:00 Buna ziua, Localitatile cu care a fost extinsa ''zona metropolitana Campina'' (com Scorteni ) si care se aflau in ''zona metropolitana Ploiesti '' sant acum incluse in ambele zone sau au fost scoase de la Ploiesti si adaugate la Campina ? Nu gasesc nicio precizare legata de acest lucru si nu se mai intelege nimic .Multumesc
  • Admin 23.05.2020 12:29 Da, sunt localități care se regăsesc în ambele zone - Bănești, Telega, Scorțeni...
  • Contele 23.05.2020 15:48 Nu va mai luati dupa brambureala autoritatilor locale si judetene care azi spun una si maine alta...habar nu au pe ce lume traiesc si care sunt nevoile si necesitatile dumneavastra pentru deplasare.Puteti circula si in afara zonei meteopolitane in baza declaratiei pe proprie raspundere si trebuie sa va incadrati in unul.din cele 11 puncte ale declaretiei.Aceasta poate fi descarcata de pe site...formular.sts.ro

Actualitate

3116 vizualizari
06 aug. 2020 17:47

Societatea Cemrom SA și-a mutat sediul social la Câmpina și va susține cu taxele și impozitele sale comunitatea locală

Producătorul de ciment Cemrom SA, companie care face parte din grupul Neptun SA, și-a mutat sediul social la Câmpina, după cum informează un comunicat de presă al acestei companii, semnat de președintele Consiliului de Administrație, Elena Albu.

2969 vizualizari
06 aug. 2020 12:08

Probleme și mai mari pe DJ 214 dintre Brebu și Pietriceaua, după descărcarea mai multor mașini cu pietriș

Revenim asupra situației drumului județean 214, dintre Brebu și Pietriceaua, cel afectat grav de alunecările de teren și despre care noi am scris de mai multe ori în ultima vreme. De această dată este vorba despre o situație hilară, generată de descărcarea pe acest drum, la km 9+500m, în zona "râpa lui Vlad", adică exact într-o porțiune unde alunecarea de teren este accentuată, a mai multor camioane cu pietriș. Sub greutatea acestora, fisurile din zidul de sprijin s-au accentuat, punând și mai mult în pericol drumul.

Alte stiri recente

1040 vizualizari
07 aug. 2020 10:44

HidroPrahova a introdus program de furnizare a apei potabile în satul Urleta din comuna Bănești

Mai mulți locuitori din comuna Bănești, satul Urleta, ne-au semnalat faptul că, de câteva zile, sunt întreruperi mari în furnizarea apei potabile. În timpul nopții, nu curge deloc apă, dar acest lucru se întâmplă și în cursul dimineții.

619 vizualizari
07 aug. 2020 07:28

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 7 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.