”Zona metropolitană” Câmpina a fost extinsă și cu alte localități, pentru a se asigura circulația persoanelor fără declarație

Actualitate (Categoria articolului)

Cine credea că povestea declarațiilor pe care trebuie să le întocmească o persoană care își părăsește localitatea de domiciliu s-a încheiat odată cu declararea de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a ”zonelor metropolitane” Ploiești și Câmpina s-a înșelat amarnic... Vineri după-amiază, într-o ședință extraordinară a CJSU, ”zona metropolitană” Câmpina a fost extinsă.

”În urma discuțiilor din spațiul public, dar și a posibilității extinderii zonei metropolitane, în acceptul de zonă de liberă circulație pe durata stării de alertă, prefectul Cristian Ionescu a propus extinderea zonei Câmpina”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Prahova, Liliana Minculescu. În urma deciziei de vineri după-amiază a CJSU, acum ”zona metropolitană” Câmpina cuprinde următoarele localități: 
Câmpina, Bănești, Breaza, Brebu, Cornu, Poiana Câmpina, Provița de Jos, Provița de Sus, Șotrile, Telega, Valea Doftanei (care erau și până acum), la care se adaugă de vineri localitățile: Băicoi, Păulești, Scorțeni, Cocorăștii Mislii, Vâlcănești, Vărbilău, Aluniș, Bertea, Secăria, Comarnic, Cosminele, Talea, Adunați, Măgureni, Florești, Filipeștii de Pădure, Filipeștii de Târg, Ariceștii Rahtivani, Ștefești, Plopeni, Dumbrăvești, Sinaia.
Facem precizarea - și ca răspuns la multe întrebări venite la articolele precedente pe această temă - că în cazul comunelor intră automat în ”zona metropolitană” și satele componente ale fiecărei comune în parte. De asemenea, am ales să folosim sintagma ”zonă metropolitană” pentru Câmpina folosind ghilimelele, tocmai pentru că această zonă nu este definită ca zonă metropolitană conform legislației românești, ci este mai degrabă un teritoriu stabilit destul de aleatoriu, unde va fi permisă libera circulație pe perioada stării de alertă.

10517 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Laura Crisan 23.05.2020 12:00 Buna ziua, Localitatile cu care a fost extinsa ''zona metropolitana Campina'' (com Scorteni ) si care se aflau in ''zona metropolitana Ploiesti '' sant acum incluse in ambele zone sau au fost scoase de la Ploiesti si adaugate la Campina ? Nu gasesc nicio precizare legata de acest lucru si nu se mai intelege nimic .Multumesc
  • Admin 23.05.2020 12:29 Da, sunt localități care se regăsesc în ambele zone - Bănești, Telega, Scorțeni...
  • Contele 23.05.2020 15:48 Nu va mai luati dupa brambureala autoritatilor locale si judetene care azi spun una si maine alta...habar nu au pe ce lume traiesc si care sunt nevoile si necesitatile dumneavastra pentru deplasare.Puteti circula si in afara zonei meteopolitane in baza declaratiei pe proprie raspundere si trebuie sa va incadrati in unul.din cele 11 puncte ale declaretiei.Aceasta poate fi descarcata de pe site...formular.sts.ro

Actualitate

1521 vizualizari
29 nov. 2022 17:55

La Câmpina, în seara Sfântului Andrei, se aprind luminițele pentru sărbători și vor răsuna primele colinde

În seara Sfântului Andrei, părintele spiritual și ocrotitorul României, la ora 17.00, în Parcul Regele Mihai I din centrul Câmpinei, vor răsuna primele colinde ale acestei ierni. Vor cânta micii soliști de la Clubul Copiilor din localitate. Apoi, la 17.30, va fi aprins iluminatul ornamental pentru sărbătorile de iarnă.

1289 vizualizari
29 nov. 2022 08:35

Paradă militară la Câmpina, de Ziua Națională

2 comentarii

În ultimii trei ani, Ziua Națională a României a fost sărbătorită la Câmpina prin acțiuni restrânse, din cauza pandemiei. Anul acesta, se revine la programul din trecut, iar manifestările vor fi organizate în centrul localității, la Monumentul Eroilor Războiului de Întregire Națională (Soldatul).

Alte stiri recente

8268 vizualizari
29 nov. 2022 11:05

Ne-a părăsit pentru totdeauna Raluca Drăgan, sportivă care a adus Câmpinei și României numeroase medalii la atletism

1 comentarii

O veste foarte tristă la sfârșit de toamnă... Raluca Drăgan, fostă sportivă a Clubului "Constantin Istrati" din Câmpina, campioană națională de juniori la aruncarea greutății și multiplă medaliată în probele de aruncarea discului și suliței, a încetat din viață. Avea doar 34 de ani.

687 vizualizari
28 nov. 2022 19:55

Anunț public privind decizia etapei de încadrare pentru proiectul "Reabilitare, modernizare, extindere sistem de iluminat public în municipiul Câmpina"

Municipiul Câmpina, titular al proiectuluiREABILITARE, MODERNIZARE, EXTINDERE SISTEM DE ILUMINAT PUBLIC ÎN MUNICIPIUL CÂMPINA”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, nu se supune evaluării adecvate și nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului*), pentru proiectul: REABILITARE, MODERNIZARE, EXTINDERE SISTEM DE ILUMINAT PUBLIC ÎN MUNICIPIUL CÂMPINA.