CONTACT

A fost Cod Roșu de averse torențiale în Câmpina și localitățile vecine. Mesajul Ro-Alert a fost emis când ploaia aproape că se oprise

- Actualitate -

A fost Cod Roșu de averse torențiale în Câmpina și localitățile vecine. Mesajul Ro-Alert a fost emis când ploaia aproape că se oprise

Miercuri dimineață, începând din jurul orei 7.00 și până pe la ora 9.00, în zona Câmpinei a fost rupere de nori. Precipitații abundente, care au ajuns la 50 l/mp, tunete și fulgere. Urmarea - străzi, curți și beciuri inundate, copaci căzuți, drumuri blocate. A fost Cod Roșu de averse torențiale, însă locuitorii din zonă au primit mesajul Ro-Alert în jurul orei 10.00, când răul fusese deja făcut, iar ploaia aproape că se oprise. S-au aflat sub incidența Codului Roșu localitățileCâmpina, Breaza, Bănești, Brebu, Telega, Poiana Câmpina, Provița de Jos, Provița de Sus, Filipeștii de Pădure, Filipeștii de Târg, Florești și Măgureni.

Pompierii militari prahoveni au fost solicitați să intervină în următoarele situații, potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Prahova:
- În municipiul Câmpina, pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil. Au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Câmpina cu o autospecială de stingere. Lacul Curiacul a dat din nou pe dinafară, inundând carosabilul.
- În orașul Comarnic, pentru evacuarea apei din subsolul și curtea unei locuințe (Garda de Intervenție din Comarnic).
- În comuna Cornu, sat Cornu de Jos, s-a acționat pentru evacuarea apei din subsolul unei pensiuni (a intervenit o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Câmpina).
- La Poiana Câmpina s-a intervenit pentru evacuarea apei din clădirea administrativă a CFR, situată în apropierea Gării.
- La Bănești a fost evacuată apa din subsolul unei locuințe de pe strada Urletei.
- La Scorțeni, drumul județean 100D a fost blocat, carosabilul fiind acoperit cu apă.
- La Telega s-a intervenit pentru degajarea apei de pe carosabil, pe DJ 100E, dar și pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie. De altfel, la Telega au fost și continuă să fie cele mai mari probleme, în special la Telega Vale. Pompierii sunt prezenți în localitate pentru a interveni în situații deosebite. Localnicii sunt sfătuiți să se adăpostească în Căminul Cultural, dacă sunt surprinși de apa de pe carosabil și nu pot ajunge la locuințe.
Vom reveni.


05 Jul 2023 11:33 4565 vizualizari


Comentarii






1956 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpoina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpoina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, devenise vacant.

citeste mai mult
2015 vizualizari 01 May 2024 15:53 Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie a adus un scandal monstruos în rândul aleșilor locali, din unele puncte de vedere, fără precedent în actuala Legislatură.

citeste mai mult
2221 vizualizari 01 May 2024 13:10 Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în centrul Câmpinei, la intersecția de la Blocul 7ABC.

citeste mai mult
2061 vizualizari 30 Apr 2024 21:58 Mesaj RO-ALERT privind apariția unui urs la Cornu

Mesaj RO-ALERT privind apariția unui urs la Cornu

În jurul orei 21.45 a zilei de marți, 30 aprilie, ISU Prahova a anunțat că a emis un mesaj RO-ALERT pentru Cornu, zona Cornu de Jos, adică spre Câmpina, privind apariția unui urs într-o zonă publică.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV