Bazinul de înot din Câmpina a creat, în ultima vreme, mai multe dispute și controverse, uneori peste o limită admisibilă. Bazinul aparține municipaliății și este administrat de Clubul Sportiv Câmpina. După ultimele scandaluri de la bazin, Consiliul Local a încercat, printr-o serie de modificări la Regulamentul de Organizare și Funcționare al bazinului de înot, să limiteze, poate chiar să stopeze, toate aceste probleme.
Astfel, la ședința din 31 martie 2021 a Consiliului Local, a fost discutat și aprobat un proiect de hotărâre inițiat de consilierii Roxana Gheorghe, Marius Anghelescu, Liviu Briciu, Liviu Dumitrache și Andrei Duran, prin care se modifică regulamentul bazinului, iar cele mai importante modificări sunt următoarele:
- Elevii care învață la clasele cu profil înot vor avea acces gratuit la bazin "doar în decursul anului școlar". Precizăm faptul că astfel de clase există la Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu".
- Persoanele cu dizabilități, cărora medicii le recomandă recuperare prin mișcare în apă, au acces gratuit la bazin, în limita a opt ore/lună și în baza unor documente doveditoare;
- Însoțitorii copiilor care desfășoară activități la bazinul de înot NU vor mai avea acces în interiorul bazinului decât dacă sunt echipați corespunzător (papuci, costum de baie, cască, prosop) și în urma achității taxei de intrare;
- Intrarea la bazin se face pe baza biletelor de intrare (bonului fiscal) sau abonamentelor;
- Administratorul bazinului (CS Câmpina) poate aisgura contra-cost organizarea și desfășurarea cursurilor de înot pentru copii și adulți, cu antrenori/instructori proprii;
- Orice modificare a programului la bazinul de înot va trebui adusă la cunoștința publicului cu minim 24 de ore înainte;
- Nerespectarea obligațiilor prevăzute în regulament și orice formă de comportament neadecvat se sancționează cu interzicerea accesului/activității pe o perioadă cuprinsă între 1-12 luni; sancțiunile vor fi aplicate de conducerea CS Câmpina, cu avizul Comitetului Director al clubului.
Vă reamintim tarifele de la bazinul de înot didactic:
- Taxă utilizare bazin - 13 lei/oră
- Abonament 10 ore - 110 lei (valabil 30 de zile)
- Abonament 20 ore - 210 lei/persoană (valabil 30 de zile)
- Taxă bazin (competiție) - 280 lei/oră
- Abonament lunar pentru sportivii legitimați la FRNPM (cu plata în avans) - 200 lei/lună, cu 2 intrări pe zi
- Taxă rezervare culoare - 25 lei/culoar/oră
- Taxă cursuri inițiere CS Câmpina - 35 lei/oră
- Abonament cursuri CS Câmpina (8 ședințe) - 250 lei (valabil 30 de zile)
(În situații deosebite, precum starea de urgență/alertă, taxa de rezervare a culoarului pentru pregătirea sportivilor de performanță se poate reduce cu 40%, adică să fie de 15 lei/culoar/oră.)
În aceste zile, în Câmpina au început lucrări de modernizare la locurile de joacă pentru copii și în unele parcuri.
Joi, 10 iulie, au fost afișate rezultatele finale la Evaluarea Națională 2025
Primăria municipiului Câmpina anunță demararea lucrărilor de modernizare a rețelelor de apă și canalizare, o investiție cu fonduri europene, derulată de operatorul HidroPrahova SA.
Fenomene meteo de o violență extremă au avut loc în cursul zilei de miercuri, 9 iulie, și în Munții Bucegi, nu numai în Sinaia.