Liga A Prahova. Triumf Poiana Câmpina - CS Câmpina 1-3

Sport (Categoria articolului)

Ar fi trebuit să fie un joc frumos, un derby, o sărbătoare, pe care au onorat-o aproape 500 de spectatori, dornici să asiste la un meci de calitate între două echipe din zonă, Triumf Poiana Câmpina și CS Câmpina. Pe teren, din păcate, lucrurile au stat cu totul altfel, iar starea de tensiune și nervozitate a alterat spectacolul sportiv.

Câmpinenii s-au impus cu scorul de 3-1, prin golurile marcate de Dedu (min. 6, 33 și 84, ultimul din lovitură de pedeapsă), în vreme ce pentru poienari, golul de onoare a fost marcat de Stan (min. 77). Dar dincolo de goluri, meciul în sine nu s-a ridicat la nivelul unui derby. Primul gol a venit în urma unei greșeli flagrante în defensiva poienarilor, speculată imediat de Dedu, același jucător solicitând și o lovitură de pedeapsă în minutul 22. Tot Dedu a prins un șut frumos de la marginea suprafeței de pedeapsă și a dublat avantajul formației pe care o antrenează. Paradoxal, la 0-2 jocul s-a aprins. Bunea are o intrare imprudentă la mijlocul terenului (inadmisibilă pentru experiența sa) și primește al doilea cartonaș galben fiind eliminat de arbitrul Mihai Amorăriței. A fost momentul din care starea de nervozitate a devenit caracteristica dominantă a jocului.
Repriza secundă jocul a fost mocnit, până în minutul 77, atunci când poienarii au marcat și au părut că pot reveni în joc. Într-un joc în care CS Câmpina s-a considerat învingătoare și nu a apăsat decisiv pedala accelerație. La cinci minute după golul poienarilor, o nouă greșeală în defensiva gazdelor aduce o fază periculoasă, la care Amorăriței dictează penalty pentru oaspeți. Poienarii și-au ieșit din minți - G. Radu a protestat vehement (a primit galben), apoi portarul Pop a tras de jucătorul advers căzut la pământ încercând să-l ridice (a luat și el galben), după care G. Radu a schimbat ”repertoriul” și a trecut la injurii, moment în care Amorăriței l-a eliminat! Dar G. Radu nu s-a oprit aici și a sărit efectiv să-l lovească pe arbitru, fiind cu greu ținut de câțiva coechipieri, într-un spectacol grotesc. Dedu a transformat penalty-ul, trecându-și în cont o ”triplă”, iar pentru echipa sa victoria. 
Un meci urât, în care toți ”actorii” au avut partea lor de vină, un meci pe care - cel mai probabil - cei aproape 500 spectatori care onoraseră derby-ul își doresc să-l uite cât mai repede!
Marcatori: Stan (77) / Dedu (6, 33, 84 - ultimul din penalty).
Triumf Poiana Câmpina: Pop - G. Radu, Georgescu, I. Dumitru, Scumpu (45+2 Țurlea), Bunea, Bej, Roman (20 Țol), Năstase (60 I. Vintilă), Stan, R. Alexe. Antrenori: Valentin  Bunea, Alin Postolache.
CS Câmpina: Antal - Cl. Dumitrescu (89 Amar), Merluță, Niculae, Nichifor, Tocitu (46 Nae), Ilioiu, Bărcănescu, Manole (46 Diaconu), Dedu, Botoșneanu (59 Badea). Antrenori: Mugurel Dedu, Claudiu Dumitrescu.
Cartonașe galbene: Bunea (11, 38), Scumpu (45), Pop (82), G. Radu (82).
Cartonașe roșii: Bunea (38), Achim (de pe banca tehnică, 39), G. Radu (83).
Arbitri: Mihai Amorăriței (Câmpina) - Alin Ionică, Iulian Bălănescu (ambii din Ploiești).
Observator: Ionuț Borcan (Ploiești).
Rezultatele acestei etape - aici.
Etapa viitoare, Triumf Poiana Câmpina va întâlni în deplasare formația Petrolul 95 Ploiești, iar CS Câmpina va juca pe teren propriu cu AFC Brebu.

2424 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 25.09.2022 19:29 Am văzut pe ”viu” prima repriză.Părerea mea este că Mihai Amorăriței, arbitrul de centru, a făcut meciul praf și pulbere.I-a vănat pe poienari, vezi cartonașele galbene acordate aiurea și în general a fluierat doar într-o direcție, pentru cămpineni. Era evident că echipa din Cămpina este mai omogenă deci nu avea nevoie de ajutorul arbitrului.În rest un meci urăt, mulți jucători joacă din amintiri, au multe kg în plus iar doar entuziasmul nu este suficient. Ca peste tot și la Cămpina nu a mai rămas nimic din fotbalul de altădată, Poiana juca în divizia B, IRA era o echipă redutabilă...Deci timp și bani cheltuiți cam degeaba.
  • Ionut 25.09.2022 19:55 Din articolul tau reiese ca cei care au dat tonul duritatilor (dovada, eliminarile) sunt cei de la Poiana. Am fost la meci si te abrob. Sa nu uitam ca si la ultimul meci pe teren propriu (cel cu Maneciu), poienarii au avut un eliminat (stiai asta? ca nu ai scris in cronica partidei). Este vorba de frustrare, cand intr-un derbi local te intalnesti cu o echipa mult superioara. De aceea nu s-au prezentat la meciul direct in campionatul trecut.

Sport

453 vizualizari
31 mai 2023 20:49

Cupa României, faza județeană, sferturi de finală. Rezultate

Miercuri după-amiază au avut loc partidele contând pentru sferturile de finală din cadrul fazei județene a Cupei României.

1271 vizualizari
30 mai 2023 18:49

Cupa României, faza județeană, sferturi de finală. Programul și delegările

Miercuri, 31 mai, cu începere de la ora 17.30, au loc partidele contând pentru sferturile de finală ale fazei județene a Cupei României. Iată programul și delegările:

Alte stiri recente

189 vizualizari
31 mai 2023 22:55

Sărbătoarea copilăriei, la Poiana Câmpina, cu multă veselie, cadouri și 1 IUNIE "scris" din copii cu șepcuțe colorate

La Poiana Câmpina, Ziua Internațională a Copilului a fost sărbătorită astăzi, pentru ca mâine, 1 Iunie 2023, elevii să poată participa la un eveniment devenit tradiție - "Ultimul clopoțel", la Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din localitate. Evenimentul de astăzi s-a desfășurat mai întâi în Parcul Triumf, apoi pe stadionul de la Poiana, aflat chiar lângă parc.

149 vizualizari
31 mai 2023 19:48

Casa de Asigurări de Sănătate Prahova anunță demararea procedurii de contractare pentru furnizori pentru anul 2023

Casa de Asigurări de Sănătate a județului Prahova anunță furnizorii de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale că, în vederea încheierii contractelor pentru anul 2023, au obligația de a transmite în format electronic documentele necesare contractării până la data de 14 iunie 2023.