Liga A Prahova. Triumf Poiana Câmpina - CS Câmpina 1-3

Sport (Categoria articolului)

Ar fi trebuit să fie un joc frumos, un derby, o sărbătoare, pe care au onorat-o aproape 500 de spectatori, dornici să asiste la un meci de calitate între două echipe din zonă, Triumf Poiana Câmpina și CS Câmpina. Pe teren, din păcate, lucrurile au stat cu totul altfel, iar starea de tensiune și nervozitate a alterat spectacolul sportiv.

Câmpinenii s-au impus cu scorul de 3-1, prin golurile marcate de Dedu (min. 6, 33 și 84, ultimul din lovitură de pedeapsă), în vreme ce pentru poienari, golul de onoare a fost marcat de Stan (min. 77). Dar dincolo de goluri, meciul în sine nu s-a ridicat la nivelul unui derby. Primul gol a venit în urma unei greșeli flagrante în defensiva poienarilor, speculată imediat de Dedu, același jucător solicitând și o lovitură de pedeapsă în minutul 22. Tot Dedu a prins un șut frumos de la marginea suprafeței de pedeapsă și a dublat avantajul formației pe care o antrenează. Paradoxal, la 0-2 jocul s-a aprins. Bunea are o intrare imprudentă la mijlocul terenului (inadmisibilă pentru experiența sa) și primește al doilea cartonaș galben fiind eliminat de arbitrul Mihai Amorăriței. A fost momentul din care starea de nervozitate a devenit caracteristica dominantă a jocului.
Repriza secundă jocul a fost mocnit, până în minutul 77, atunci când poienarii au marcat și au părut că pot reveni în joc. Într-un joc în care CS Câmpina s-a considerat învingătoare și nu a apăsat decisiv pedala accelerație. La cinci minute după golul poienarilor, o nouă greșeală în defensiva gazdelor aduce o fază periculoasă, la care Amorăriței dictează penalty pentru oaspeți. Poienarii și-au ieșit din minți - G. Radu a protestat vehement (a primit galben), apoi portarul Pop a tras de jucătorul advers căzut la pământ încercând să-l ridice (a luat și el galben), după care G. Radu a schimbat ”repertoriul” și a trecut la injurii, moment în care Amorăriței l-a eliminat! Dar G. Radu nu s-a oprit aici și a sărit efectiv să-l lovească pe arbitru, fiind cu greu ținut de câțiva coechipieri, într-un spectacol grotesc. Dedu a transformat penalty-ul, trecându-și în cont o ”triplă”, iar pentru echipa sa victoria. 
Un meci urât, în care toți ”actorii” au avut partea lor de vină, un meci pe care - cel mai probabil - cei aproape 500 spectatori care onoraseră derby-ul își doresc să-l uite cât mai repede!
Marcatori: Stan (77) / Dedu (6, 33, 84 - ultimul din penalty).
Triumf Poiana Câmpina: Pop - G. Radu, Georgescu, I. Dumitru, Scumpu (45+2 Țurlea), Bunea, Bej, Roman (20 Țol), Năstase (60 I. Vintilă), Stan, R. Alexe. Antrenori: Valentin  Bunea, Alin Postolache.
CS Câmpina: Antal - Cl. Dumitrescu (89 Amar), Merluță, Niculae, Nichifor, Tocitu (46 Nae), Ilioiu, Bărcănescu, Manole (46 Diaconu), Dedu, Botoșneanu (59 Badea). Antrenori: Mugurel Dedu, Claudiu Dumitrescu.
Cartonașe galbene: Bunea (11, 38), Scumpu (45), Pop (82), G. Radu (82).
Cartonașe roșii: Bunea (38), Achim (de pe banca tehnică, 39), G. Radu (83).
Arbitri: Mihai Amorăriței (Câmpina) - Alin Ionică, Iulian Bălănescu (ambii din Ploiești).
Observator: Ionuț Borcan (Ploiești).
Rezultatele acestei etape - aici.
Etapa viitoare, Triumf Poiana Câmpina va întâlni în deplasare formația Petrolul 95 Ploiești, iar CS Câmpina va juca pe teren propriu cu AFC Brebu.

2072 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 25.09.2022 19:29 Am văzut pe ”viu” prima repriză.Părerea mea este că Mihai Amorăriței, arbitrul de centru, a făcut meciul praf și pulbere.I-a vănat pe poienari, vezi cartonașele galbene acordate aiurea și în general a fluierat doar într-o direcție, pentru cămpineni. Era evident că echipa din Cămpina este mai omogenă deci nu avea nevoie de ajutorul arbitrului.În rest un meci urăt, mulți jucători joacă din amintiri, au multe kg în plus iar doar entuziasmul nu este suficient. Ca peste tot și la Cămpina nu a mai rămas nimic din fotbalul de altădată, Poiana juca în divizia B, IRA era o echipă redutabilă...Deci timp și bani cheltuiți cam degeaba.
  • Ionut 25.09.2022 19:55 Din articolul tau reiese ca cei care au dat tonul duritatilor (dovada, eliminarile) sunt cei de la Poiana. Am fost la meci si te abrob. Sa nu uitam ca si la ultimul meci pe teren propriu (cel cu Maneciu), poienarii au avut un eliminat (stiai asta? ca nu ai scris in cronica partidei). Este vorba de frustrare, cand intr-un derbi local te intalnesti cu o echipa mult superioara. De aceea nu s-au prezentat la meciul direct in campionatul trecut.

Sport

383 vizualizari
03 dec. 2022 21:04

Câmpineanul Darius Coman a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, de la Praga

Performanță excepțională pentru sportul câmpinean, după ce în cursul serii de sâmbătă, câmpineanul Darius Coman, de la Barracuda Câmpina, antrenat de Gabriel Cojocaru, a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, care are loc la Praga, în capitala Cehiei.

2456 vizualizari
01 dec. 2022 18:50

Liga A Prahova, trei restanțe se joacă duminică. Sunt ultimele meciuri ale anului 2022

Duminică, 4 decembrie, cu începere de la ora 11.00, sunt programate cele trei partide restante din etapa a 13-a, atunci când selecționata Prahovei a reprezentat România în Bulgaria, la Cupa Regiunilor UEFA. Iată programul și delegările acestor ultime jocuri din Liga A în anul 2022:

Alte stiri recente

969 vizualizari
03 dec. 2022 19:25

Contaminare cu țiței și apă sărată la Câmpina. Garda de Mediu a amendat operatorul responsabil cu 50.000 lei

Garda de Mediu Prahova a anunțat că a aplicat o amendă de 50.000 lei unui operator care desfășoară activități de extracție a hidrocarburilor pentru contaminarea unei suprafețe de aproximativ 60mp cu țiței și apă sărată.

600 vizualizari
03 dec. 2022 19:16

Concert caritabil organizat de liceenii câmpineni în beneficiul copiilor cu autism

Concertul "Zâmbete de sărbători" este organizat la Casa Tineretului de Grupul Informal de Inițiativă PeaceJam Câmpina, fiind un concert caritabil cu tineri artiști locali. Intrarea este liberă, iar publicul va putea face donații care vor ajunge la Asociația ”Glasul Autismului” din Câmpina.