Poliția Locală Câmpina a început o campanie de identificare a autovehiculelor abandonate pe domeniul public

Actualitate (Categoria articolului)

De la începutul acestei luni, Poliția Locală Câmpina a început o acțiune privind identificarea autovehiculelor abandonate pe domeniul public al municipiului Câmpina.

Conform prevederilor Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, prin ”vehicul fără stăpân” se înțelege ”vehicul de orice categorie, fără plăcuță de înmatriculare sau alte marcaje oficiale ori înmatriculate în străinătate, staționat pe domeniul public sau privat al statului ori ale unităților administrativ-teritoriale, al cărui proprietar sau deținător legal este necunoscut”, iar ”vehicul abandonat” este considerat ”vehiculul de orice categorie aflat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale de cel puțin șase luni, al cărui proprietar sau deținător legal este cunoscut, însă există indicii temeinice că acesta nu respectă condițiile legale pentru a circula pe drumurile publice”.
Marius Vișan, directorul Poliției Locale Câmpina, ne-a precizat că ”nerespectarea somației de ridicare a autovehiculelor aflate în această situație se sancționează cu amendă de până la 2.000 lei. În urma derulării procedurilor de inventariere și expertizare a autovehiculelor fără stăpân sau abandonate, acestea vor fi ridicate, transportate și depozitate într-un loc special amenajat de autoritatea publică locală, cheltuielile ocazionate de efectuarea acestor operațiuni fiind suportate de proprietarul sau deținătorul legal al autovehiculului”.
Acțiunea Poliției Locale Câmpina a început încă din 3 ianuarie 2022 și va continua pe parcursul întregii luni ianuarie. De asemenea, Poliția Locală Câmpina face un apel către câmpineni să semnaleze prezența unor astfel de autovehicule abandonate sau fără stăpân la telefonul 0244.332.420, la Telverde 0800.800.922, pe whatsapp la numărul 0749.263.001 sau pe e-mail: politia_locala@primariacampina.ro.

4672 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

140 vizualizari
26 iun. 2022 19:45

Beci inundat pe Strada Rahovei și copac doborât pe Strada Cuza, efectele ploii puternice de duminică, de la Câmpina

În condițiile existenței unui cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, la Câmpina a plouat duminică după-amiază câteva ore bune.

1148 vizualizari
26 iun. 2022 15:32

Incendiu la Provița de Sus. Pompierii intervin cu efective mărite pentru a nu se propaga focul și la alte case

UPDATE - Incendiul a fost lichidat. Pompierii acționează în continuare pentru înlăturarea efectelor negative generate de acesta. Din fericire,nu s-au înregistrat victime, informează purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.
Duminică după-amiază, în jurul orei 15.20, pompierii câmpineni au fost alertați de izbucnirea unui incendiu la Provița de Sus.

Alte stiri recente

154 vizualizari
26 iun. 2022 18:52

Atleții câmpineni Ștefan Gagiu și Eduard Unguroaica vor reprezenta România la FOTE 2022, din Slovacia

În perioada 24-30 iulie 2022, la Banska Bystrica, în Slovacia, are loc ediția din acest an a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE). Din delegația României la atletism fac parte și doi câmpineni, urmare a rezultatelor foarte bune din acest sezon.

223 vizualizari
26 iun. 2022 17:42

Iarina Cojocaru, dublă campioană națională la natație în probele de 100m bras și 200m bras

În perioada 22-26 iunie 2022,  la Târgoviște a avut loc Campionatul Național de Natație pentru Cadeți. Clubul câmpinean Barracuda a participat la categoria sub 12 ani cu Iarina Cjocaru, antrenată chiar de tatăl ei, Gabriel Cojocaru, iar performanțele sale au fost de top.