Simularea unui incendiu la Spitalul Municipal Câmpina. Un exercițiu al ISU Prahova

Actualitate (Categoria articolului)

Joi după-amiază, agitație mare la Spitalul Municipal Câmpina și chiar panică printre trecătorii ocazionali și printre locuitorii din zonă la auzul sirenelor numeroaselor mașini de intervenție ale pompierilor câmpineni. Două autospeciale de stingere, o autoscară și alte două autovehicule au pătruns, cu sirenele pornite, în curtea Spitalului Municipal Câmpina. Din fericire, a fost vorba doar de un exercițiu al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, prin care s-a verificat modalitatea de intervenție în cazul unui potențial (și nedorit) incendiu.

Conform scenariului exercițiului, focul ar fi izbucnit la etajul al doilea, în Secția de Ginecologie, în paralel cu intervenția pompierilor pentru stingerea incendiului derulându-se evacuarea pacienților și a cadrelor medicale. Cu toate acestea, la exercițiu nu au participat și pacienții reali din spitalul câmpinean, vă reamintim, unitate suport COVID de aproape un an. De asemenea, conform scenariului, s-a verificat dacă personalul spitalului știe să folosească extinctoarele, iar la locul de adunare li s-au explicat cadrelor medicale modalitățile prin care pot interveni și pot realmente ajuta în cazul unui incendiu real.
La derularea exercițiului au fost prezenți directorul medical al Spitalului Municipal Câmpina - dr. Mihaela Petrovici, dar și directorul Poliției Locale - Romeo Văsii și primarul municipiului Câmpina - Alin Moldoveanu.
”Detașamentul de Pompieri Câmpina a executat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren pentru stingerea unui incendiu la Secția de Ginecologie a Spitalului Municipal Câmpina, exercițiu care a presupus și evacuarea personalului medical și pacienților, fără ca aceștia din urmă să fie scoși efectiv din saloane. Obiectivele exercițiului au fost atinse - s-a realizat cu succes stingerea incendiului și salvarea persoanelor suprinse de incendiu. La final, s-a desfășurat un instructaj cu personalul medical în vederea folosirii corecte a mijloacelor de intervenție”, ne-a declarat căpitanul Radu Nicolae, comandant împuternicit al Detașamentului de Pompieri Câmpina.

2689 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2190 vizualizari
17 apr. 2021 20:03

Polițiștii prahoveni au verificat zonele de agrement, inclusiv la Câmpina și Valea Doftanei. Au fost aplicate 108 sancțiuni contravenționale

În cursul zilei de sâmbătă, 17 aprilie, polițiștii prahoveni au desfășurat o amplă acțiune în principalele zone de agrement din județul Prahova (Ploiești, Bucov, Câmpina, Valea Doftanei, Vălenii de Munte și Măneciu - Cheia) pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, dar și pentru asigurarea unui climat de ordine publică.  

3515 vizualizari
17 apr. 2021 19:22

Probleme pe Strada Muscelului. Firma care asfaltează, pusă să refacă o parte din lucrare

3 comentarii

Sâmbătă, 17 aprilie, în jurul orei 18.00, când muncitorii care lucrează la asfaltarea unei părți a Străzii Muscelului și a străduțelor adiacente (acolo unde s-a intervenit la conducta de gaze) se pregăteau să încheie activitatea, la fața locului a sosit primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

Alte stiri recente

3046 vizualizari
16 apr. 2021 09:10

Societate de construcții din zona Câmpina angajează agent de vânzări produse metalurgice

Societatea de construcții LE GRAND G&G SRL angajează AGENT DE VÂNZĂRI PRODUSE METALURGICE.

5791 vizualizari
16 apr. 2021 08:04

Un simbol al Câmpinei culturale de altădată, ”Casa Cărții” a devenit ”Centru shop”. Un magazin cu de toate, dar nu și cu carte

”Casa Cărții” din centrul municipiului Câmpina reprezintă un exemplu negativ de gestionare a unei situații. Un edificiu reprezentativ pentru cultura unui oraș care s-a mândrit mult timp cu numărul cel mai mare de intelectuali la mia de locuitori a ajuns acum un magazin cu... chinezării. Nu este nimic desuet într-un astfel de magazin, dar parcă este limita cea mai de jos a comerțului, mai ales într-un spațiu aproape sacru, unde, cu niște ani în urmă, își lansau cărți Fănuș Neagu, Ana Blandiana, Adrian Păunescu, Romulus Rusan și mulți, mulți alții.