CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Simularea unui incendiu la Spitalul Municipal Câmpina. Un exercițiu al ISU Prahova

- Actualitate -

Simularea unui incendiu la Spitalul Municipal Câmpina. Un exercițiu al ISU Prahova

Joi după-amiază, agitație mare la Spitalul Municipal Câmpina și chiar panică printre trecătorii ocazionali și printre locuitorii din zonă la auzul sirenelor numeroaselor mașini de intervenție ale pompierilor câmpineni. Două autospeciale de stingere, o autoscară și alte două autovehicule au pătruns, cu sirenele pornite, în curtea Spitalului Municipal Câmpina. Din fericire, a fost vorba doar de un exercițiu al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, prin care s-a verificat modalitatea de intervenție în cazul unui potențial (și nedorit) incendiu.

Conform scenariului exercițiului, focul ar fi izbucnit la etajul al doilea, în Secția de Ginecologie, în paralel cu intervenția pompierilor pentru stingerea incendiului derulându-se evacuarea pacienților și a cadrelor medicale. Cu toate acestea, la exercițiu nu au participat și pacienții reali din spitalul câmpinean, vă reamintim, unitate suport COVID de aproape un an. De asemenea, conform scenariului, s-a verificat dacă personalul spitalului știe să folosească extinctoarele, iar la locul de adunare li s-au explicat cadrelor medicale modalitățile prin care pot interveni și pot realmente ajuta în cazul unui incendiu real.
La derularea exercițiului au fost prezenți directorul medical al Spitalului Municipal Câmpina - dr. Mihaela Petrovici, dar și directorul Poliției Locale - Romeo Văsii și primarul municipiului Câmpina - Alin Moldoveanu.
”Detașamentul de Pompieri Câmpina a executat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren pentru stingerea unui incendiu la Secția de Ginecologie a Spitalului Municipal Câmpina, exercițiu care a presupus și evacuarea personalului medical și pacienților, fără ca aceștia din urmă să fie scoși efectiv din saloane. Obiectivele exercițiului au fost atinse - s-a realizat cu succes stingerea incendiului și salvarea persoanelor suprinse de incendiu. La final, s-a desfășurat un instructaj cu personalul medical în vederea folosirii corecte a mijloacelor de intervenție”, ne-a declarat căpitanul Radu Nicolae, comandant împuternicit al Detașamentului de Pompieri Câmpina.


26 Feb 2021 12:15 3746 vizualizari



Comentarii






464 vizualizari 26 Apr 2024 21:47 O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

Pentru 726 tineri din toate județele țării, ziua de 26 aprilie și Câmpina vor rămâne în amintirea lor ca momentul unic în care au absolvit Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” și au depus jurământul de credință.

citeste mai mult
2548 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2662 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1502 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV