Ne-a părăsit pentru totdeauna Alexandru Blanck, unul dintre cei mai minunați profesori ai Câmpinei

Social (Categoria articolului)

Unul dintre cei mai valoroși profesori ai școlii câmpinene ne-a părăsit astăzi, după o grea suferință. Alexandru Maxim Blanck împlinise, în urmă cu doar câteva zile, 83 de ani. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Alexandru Blanck s-a născut la Ploiești, pe 10 august 1937. A absolvit Facultatea de Limba Engleză din cadrul Universității București și din 1965 s-a stabilit la Câmpina. A iubit enorm acest oraș și și-a slujit cu credință profesia de dascăl. A fost primul profesor de engleză din Câmpina, din perioada comunistă. A predat mai bine de 45 de ani la Școala Generală nr.2, în prezent Școala Gimnazială Centrală, unde a deținut și funcția de director, precum și la Liceul "Nicolae Grigorescu", astăzi colegiu național. Nu a fost doar profesor, ci și gazetar, traducător, artist amator, sportiv (campion județean la volei și tenis de masă), ghid turistic. Ne spunea cândva că a făcut tot ce i-a plăcut în viață și că a avut o viață extraordinară, chiar dacă nu a fost întotdeauna ușoară. Dar lucrul de care a fost întotdeauna foarte mândru profesorul Blanck a fost acela că "prin mâna mea a trecut cam trei sferturi din populația acestui oraș, iar multora le-am fost profesor, dar și prieten".
În anul 2008, Alexandru Blanck a primit titlul de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina" pentru extraordinara sa carieră didactică, dar și pentru implicarea sa în viața culturală a localității.
Un om minunat, o personalitate a Câmpinei, un profesor desăvârșit, așa a fost Alexandru Maxim Blank și așa va rămâne în inimile noastre. 
Sincere condoleanțe familiei!

8900 vizualizari
15

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
 • Alexandra Dragusin 13.08.2020 20:09 Dumnezeu sa il ierte si sa il odihnească în pace. A fost un om extraordinar de inspirator si pe langa materia de la școală, de la el am invatat ce inseamna verticalitatea, respectul, eleganta in comportament. Ii sunt profund recunoscătoare acestui model. Condoleante familiei.
 • Stadler Lidia 13.08.2020 20:29 Imi pare nespus de rau! Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihnească. Sper sa-l mai întîlnesc în Vesnicie. Nu stiu daca locul meu e acolo,dar al dumnealui,da. Odihna veșnică da-i-o lui Doamne si lumina fără de sfirsit sa-i strălucească! Amin!
 • Mihai Lungu 13.08.2020 21:40 Am avut onoarea sa ma numar printre elevii si -mai tarziu- prietenii Profesorului. O personalitate complexa, un om de mare valoare, un pedagog exceptional. Fie i drumul usor catre nemarginire. Schimband putin registrul, rad cand imi imaginez ce v-ar fi auzit urechile din partea Profesorului Blank daca la vreo lectie de-a dumnealui ati fi spus ''unul dintre cei mai minunati...''
 • Ilie Paulina 13.08.2020 21:45 A fost, in primul rând, un OM minunat, un profesor pe care elevii il iubeau și își doreau să îi obțină aprecierea; fiica mea s-a mutat cu școala la București, dar dorea să vină săptămânal la Câmpina pentru a continua lecțiile de engleză pe care le făcea cu dl. Blank; pentru dragostea pe care i-a insuflat-o fiicei mele pentru limba engleză, îi port admirație si respect. Drum lin spre lumină, Domnule Profesor !
 • Paraschiv Ana 13.08.2020 22:27 Sincere condeleante, unui profesor si om deosebit! Sunt fericita caci dupa 35 de ani am avut norocul si onoarea sa-l intalnesc cu minunata doamna Blank la marketul din Campina Lidl.
 • Ramona Vasile 14.08.2020 03:55 Sincere condoleante familiei Blank. Am fost eleva donmului Blank in scoala generala timp de 4ani. Ii datorez domnului Blank dragostea penteu limba Engleza care m-a ajutat ulterior sa merg la studii in China si, in present, as ma stabilesc in Australia, unde locuiesc de 14 ani. De fiecare data cineva ma intreaba cine m-a invatat limba Engleza, gindul zbora la stimatul domn profesor Blank! Este o adevarata oboare sa va fi cunoscut stimate dascal! Pace to your soul for eternity!
 • Disconescu Adriana 14.08.2020 07:15 Avea rezonanta numele acestui profesor ! Eram la alt liceu dar prin oras cu frumoasa lui soție erau F frumosi și distinși! Mereu ma întrebam , de unde vine acest pedagog care i se potrivea ca pe o mănușa aceasta meserie. Era F iubit de elevi, orașul Campina ! D- zeu sa l odihneasca in pace ! Condoleanțe familiei !
 • Bratulescu Elena(Costache) 14.08.2020 08:53 Sincere condoleante! A fost un profesor si un om minunat.
 • Ioana Voichita Radulescu 14.08.2020 13:53 Un om si un profesor minunat! Dumnezeu sa-l odihneasca! Condoleante families.
 • Claudiu Piperea 14.08.2020 15:46 Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în pace! Sunt trist să aflu această veste,pentru că l-am cunoscut ca om și profesor , l-am apreciat si respectat. Un om deosebit,un pedagog desăvârșit,care avea întotdeauna un sfat bun pentru cei care îl cereau. Era plin de energie mereu,aveam senzația că va fi nemuritor! Condoleanțe familiei!
 • Alex Bej 14.08.2020 16:37 Un nume ce mereu va avea o rezonanta aparte. Am avut marea onorare sa il cunosc si sa ii fiu elev. Un profesor extraordinar si un om de exceptie. Un om care pe langa limba engleza m-a invatat ce inseamna respectul si corectitudinea. Gone but never forgotten. Rest in peace you gentle soul. Sincere condoleante familie.
 • diss 14.08.2020 21:56 Sincere condoleante!
 • Laura si Liviu Teodorescu 14.08.2020 23:18 Drum lin in lumina Domnule Profesor!...Respect si multumire pentru ca ne'a fost dat sa ne intalnim in existenta pe aceasta lume!...
 • Enache gabriela sanda 15.08.2020 15:48 OM MARE, Dascal de ELITĂ, asa l.am cunoscut pe d.nul profesor in anul cand a inceput activitatea pedagocica in Campina si am avut onoarea sa ne fie profesor la liceul " ILIE PINTILIE",VA MULTUMESC PENTRU CE NE.ATI INVĂTAT , ! Pentru că ati fost mai CAMPINEAN decat altii care cred ca sunt, trebuie sa va multumim .STIMA SI PROFUND RESPECT .Sincere condoleante familiei " Drum lim spre stele si o lume mai buna, care sa aprecieze.ADEVARATELE VALORI!
 • Dorina Diaconescu 16.08.2020 15:40 Rămas bun, Domnule Profesor! "Căci Raul cel mai obosit sub soare, găsește undeva odihnă - n mare!" Ați fost cel mai nobil om pe care l-am întâlnit in Câmpina, atunci când viața m-a adus aici.

Social

537 vizualizari
24 sept. 2020 09:50

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 24 septembrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1624 vizualizari
23 sept. 2020 22:16

Pizzeria Bella Italia se implică în campania de sprijinire a comunității câmpinene

Cătălin Roman, administratorul companiei Radan Imob SRL Câmpina (Pizzeria Bella Italia și Ballroom Bella), ne-a comunicat faptul că societatea pe care o reprezintă se va implica în campania de sprijinire a comunității locale, campanie inițiată de grupul de firme Neptun - Soceram.

Alte stiri recente

194 vizualizari
24 sept. 2020 22:48

Partidul Verde și candidatul său la Primăria Telega, Bogdan Șoldan, mesaj de suflet pentru locuitorii comunei

Cu câteva zile înaintea scrutinului electoral din 27 septembrie 2020, echipa Partidului Verde Telega transmite un mesaj locuitorilor comunei, un mesaj care include nu doar un îndemn la vot, ci și speranța că votul de duminică va aduce în fruntea comunei o administrație locală guvernată de principii corecte: grija și respectul față de cetățean, transparență și eficiență.

73 vizualizari
24 sept. 2020 21:53

”Pe primul loc în Agenda lui Pițigoi sunt oamenii din Câmpina!”

Ioan Adrian Pițigoi este viceprimarul în funcție al municipiului Câmpina și candidatul Partidului Mișcarea Populară la funcția de primar la alegerile din 27 septembrie 2020. ”Primarul trebuie să fie al tuturor oamenilor din Câmpina, indiferent de opțiunea politică a fiecăruia, de aceea pe primul loc în Agenda lui Pițigoi sunt oamenii din Câmpina”, susține Ioan Adrian Pițigoi.