Ziua Națională a Greciei, sărbătorită la Câmpina, la Colegiul "Nicolae Grigorescu"

Eveniment (Categoria articolului)

Ziua Națională a Greciei este pe 25 martie și a fost sărbătorită în mai multe localități din România, printre care și Câmpina, aici existând o comunitate elenă poate nu la fel de numeroasă ca în trecut, dar totuși semnificativă.

La Câmpina, evenimentul a avut loc joi, 28 martie, în holul de onoare al Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" și s-a bucurat de prezența deputatului Dragoș Zisopol, câmpinean, absolvent al instituției de învățământ gazdă a acțiunii și președinte ale Uniunii Elene din România, inspectorul școlar general Nicolae Angelescu, foste și actuale cadre didactice ale liceului, foști și actuali elevi, manifestarea fiind inclusă în șirul de acțiuni dedicate Centenarului Colegiului "Grigorescu". Amfitrionul evenimentului a fost un membru al comunității elene din Câmpina, Florentina Koutoulias, profesor de limba și literatura română în cadrul prestigiosului liceu câmpinean.
De-a lungul a aproximativ două ore, cei prezenți au putut vedea un program variat, plecând de la cuvintele de introducere ale oaspeților, la o prezentare a semnificației Zilei Naționale a Greciei - avându-l ca autor pe profesorul de istorie Cristian Bunea, o prezentare a Drumului Cantacuzinilor, un proiect al Uniunii Elene - susținut de eleva Georgia Goudelos, un fragment din "Oedip rege" - prezentat de elevii clasei a X-a D (coordonator prof. Oana Merca), o prezentare a celor 100 de ani de istorie a colegiului - realizată de prof. Mihaela Popescu, cele mai bune poezii și lucrări de proză din cadrul unui concurs școlar dedicat acestui eveniment, muzică specifică. Programul artistic a fost încheiat de Ansamblul Kymata al Uniunii Elena din România, în splendide costume grecești și cu dansuri care au însuflețit atmosfera. (video)
La final, organizatorii și Uniunea Elena din România i-au invitat pe toți cei prezenți la o degustare de produse tradiționale grecești, în special prăjituri absolut delicioase.

4685 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • gica-contra 02.04.2019 20:04 Oare dl.Zisopol a s-a ocupat si de organizarea Zilei Nationale a Romaniei in Grecia? Ca si acolo traiesc romani..(nerecunoscuti ca minoritate):::::

Eveniment

2453 vizualizari
05 aug. 2020 21:35

A 15-a ediție a Festivalului IDEO IDEIS a ajuns și la Câmpina

Miercuri, 5 august 2020, a început cea de-a 15-a ediție a Festivalului de Teatru Tânăr IDEO IDEIS, în Câmpina și încă 8 localități din țară – Alexandria, București, Buzău, Baia Mare, Botoșani, Roman, Sibiu și Timișoara. Este pentru prima dată când acest festival de artă și teatru pentru tineret ajunge la Câmpina, chiar dacă este vorba despre un format inedit, impus de restricțiile stabilite la nivel național din cauza pandemiei de coronavirus.

3307 vizualizari
13 iul. 2020 22:07

Emoții la festivitatea de absolvire pentru a VIII-a promoție de asistenți de farmacie de la Școala ”Louis Pasteur” Câmpina

”Generația zâmbetului învingător” este denumirea oficială acordată de Roxana Veliche, dirigintele clasei de farmacie de la Școala Sanitară Postliceală ”Louis Pasteur”, la festivitatea de absolvire, care a avut loc zilele trecute, într-un cadru mai restrâns decât de obicei, cadru impus și de măsurile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. A fost festivitatea de absolvire a celei de-a opta promoții de asistenți de farmacie.

Alte stiri recente

518 vizualizari
10 aug. 2020 10:20

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 10 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2923 vizualizari
09 aug. 2020 11:06

Dilemă în Alianța PNL-USR-PLUS la Câmpina. Rămâne sau nu Horia Tiseanu pe lista pentru Consiliul Local?

2 comentarii

Constituirea Alianței PNL-USR-PLUS în județul Prahova a însemnat bulversarea totală a liberalilor câmpineni. Pentru că, vă reamintim, conform protocolului încheiat între formațiunile politice implicate, candidatul la Primăria Câmpina va fi Cătălin Florescu, din partea USR-PLUS, iar lista pentru Consiliul Local va avea o paritate de 1:1 și va fi deschisă de USR-PLUS. Este o lovitură grea pentru PNL Câmpina și pentru primarul Horia Tiseanu, scos astfel din cursa pentru un nou mandat.