Ziua Națională a Greciei, sărbătorită la Câmpina, la Colegiul "Nicolae Grigorescu"

Eveniment (Categoria articolului)

Ziua Națională a Greciei este pe 25 martie și a fost sărbătorită în mai multe localități din România, printre care și Câmpina, aici existând o comunitate elenă poate nu la fel de numeroasă ca în trecut, dar totuși semnificativă.

La Câmpina, evenimentul a avut loc joi, 28 martie, în holul de onoare al Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" și s-a bucurat de prezența deputatului Dragoș Zisopol, câmpinean, absolvent al instituției de învățământ gazdă a acțiunii și președinte ale Uniunii Elene din România, inspectorul școlar general Nicolae Angelescu, foste și actuale cadre didactice ale liceului, foști și actuali elevi, manifestarea fiind inclusă în șirul de acțiuni dedicate Centenarului Colegiului "Grigorescu". Amfitrionul evenimentului a fost un membru al comunității elene din Câmpina, Florentina Koutoulias, profesor de limba și literatura română în cadrul prestigiosului liceu câmpinean.
De-a lungul a aproximativ două ore, cei prezenți au putut vedea un program variat, plecând de la cuvintele de introducere ale oaspeților, la o prezentare a semnificației Zilei Naționale a Greciei - avându-l ca autor pe profesorul de istorie Cristian Bunea, o prezentare a Drumului Cantacuzinilor, un proiect al Uniunii Elene - susținut de eleva Georgia Goudelos, un fragment din "Oedip rege" - prezentat de elevii clasei a X-a D (coordonator prof. Oana Merca), o prezentare a celor 100 de ani de istorie a colegiului - realizată de prof. Mihaela Popescu, cele mai bune poezii și lucrări de proză din cadrul unui concurs școlar dedicat acestui eveniment, muzică specifică. Programul artistic a fost încheiat de Ansamblul Kymata al Uniunii Elena din România, în splendide costume grecești și cu dansuri care au însuflețit atmosfera. (video)
La final, organizatorii și Uniunea Elena din România i-au invitat pe toți cei prezenți la o degustare de produse tradiționale grecești, în special prăjituri absolut delicioase.

5945 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • gica-contra 02.04.2019 20:04 Oare dl.Zisopol a s-a ocupat si de organizarea Zilei Nationale a Romaniei in Grecia? Ca si acolo traiesc romani..(nerecunoscuti ca minoritate):::::

Eveniment

2229 vizualizari
26 iun. 2022 12:31

Atmosferă superbă la concertul susținut de KEMPES în Parcul Regele Mihai I din Câmpina

Ovidiu Ioncu (KEMPES), una dintre cele mai bune voci ale rock-ului românesc, a deschis seria concertelor pe care Casa de Cultură “Geo Bogza” le organizează în această vară în aer liber, în centrul municipiului Câmpina. Iar KEMPES a creat o atmosferă extraordinară, alături de cei doi membri ai formației sale – Mihai Neniță la vioară și Alberto Bolocan la chitară.

1935 vizualizari
26 iun. 2022 11:20

Ceremonie impresionantă la sfințirea monumentului dedicat eroilor de la UM 0865 din Câmpina, uciși la Otopeni în decembrie 1989

Monumentul Eroilor Jandarmi, situat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în fața fostei unități de jandarmi din Câmpina, a fost restaurat și resfințit sâmbătă, 25 iunie 2022, în cadrul unei ceremonii impresionante, organizată de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Alte stiri recente

126 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.

1218 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.