Poliția Locală Câmpina a depistat alți trei cai abandonați pe domeniul public. Animalele au fost duse în padocurile amenajate la baza de pe Strada Petrolistului

Actualitate (Categoria articolului)

Una dintre problemele cu care Poliția Locală Câmpina se confruntă frecvent în ultima vreme este cea a cailor abandonați pe domeniul public. După cum bine știți, am prezentat și noi astfel de cazuri, cu animale găsite în parcuri sau chiar pe străzi, alergând pe carosabil, printre mașini. Autoritățile locale au permis câmpinenilor, în anumite condiții, să dețină cabaline și chiar să circule cu căruțele prin unele zone ale localității, dar unii proprietari lasă animalele libere prin oraș, iar Poliția Locală trebuie să rezolve problema.

La începutul acestei săptămâni, pe 20 ianuarie 2020, seara, în jurul orei 18.20, agenții Poliției Locale au depistat pe Strada Progresului, pe carosabil, trei cai. S-a încercat fără succes găsirea proprietarului, astfel că animalele au fost duse în spațiul special amenajat în incinta Bazei de producție de pe Strada Petrolistului. Conform HCL 137/septembrie 2008, completată de Consiliul Local în octombrie 2017, amenda pentru proprietarii cailor lăsați nesupravegheați pe domeniul public este cuprinsă între 1.000 lei și 1.500 lei și se reduce la jumătate dacă este achitată în termen de 48 de ore de la întocmirea procesului-verbal de contravenție. Proprietarul își poate recupera calul după ce face dovada achitării amenzii și după ce achită contravaloarea costurilor cu cazarea în adăpostul amenajat de Primăria Câmpina în incinta bazei de pe Strada Petrolistului. Costul de întreținere zilnică a unui cal este de 40 lei, sumă în care sunt incluse hrana, apa și asistența medicală. 
În cazul în care caii nu sunt revendicați, vor fi predați, cu titlul gratuit, Serviciului de ocrotire a animalelor și mediului de pe lângă Administrația Parcului Memorial ”Constantin Stere” Ploiești, într-un termen maxim de zece zile de la prinderea animalelor.
Vă reamintim că aveți posibilitatea de a anunța Poliția Locală Câmpina, dacă vedeți animale abandonate pe domeniul public sau dacă sesizați orice alte fapte antisociale, la numărul de whatsapp - 0749.263.001.

3823 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Don Corleone 25.01.2020 13:21 Bravo Politia Locala !

Actualitate

389 vizualizari
17 feb. 2020 22:37

Începe reabilitarea termică a Blocului 12 de pe Strada Victoriei din Câmpina

La aproape un an și jumătate de la semnarea contractului de finanțare dintre Primăria Câmpina și Agenția de Dezvoltare Regională Sus-Muntenia, zilele acestea vor începe, în sfârșit, lucrările de reabilitare termică a Blocului nr.12 de pe Strada Victoriei. Anunțul a fost făcut de primarul Horia Tiseanu în cadrul dezbaterii publice asupra proiectului bugetului local pe anul 2020. Lucrările vor fi finanțate în cea mai mare parte din fonduri europene.

926 vizualizari
17 feb. 2020 20:44

Incendiu de vegetație la Bănești

În cursul zilei de luni, 17 februarie, ISU Prahova a intervenit la mai multe incendii de vegetație uscată - la Ploiești și în comunele Bărcănești și Bănești.

Alte stiri recente

1 vizualizari
17 feb. 2020 23:12

Un șofer de 19 ani a blocat complet o cale de acces pe Strada Victoriei din Câmpina. "Sunt curier și am treabă!"

O camionetă a blocat complet aleea de acces dinspre Strada Sondei spre Strada Victoriei din municipiul Câmpina. S-a întâmplat zilele trecute și, mai bine de zece minute, oameni în vârstă sau mai tineri, bunici sau mămici cu cărucioare cu copii mici, cu toții au fost nevoiți să se întoarcă din drum și să ocolească mai multe blocuri pentru a putea intra pe Victoriei. Câteva persoane au sărit gardul care delimitează aleea de spațiul verde, alte persoane au așteptat sperând că șoferul își va face apariția mai repede și va muta mașina. Șoferul a apărut, într-un final, dar tot el a fost cel cu gura mare. 

624 vizualizari
17 feb. 2020 21:37

ProRomânia și-a stabilit candidatul pentru Primăria Câmpina - Liviu Davidescu

Scena politică locală cunoaște efervescența specifică oricărei perioade pre-electorale, partidele fiind în căutarea candidaților care să le aducă un număr cât mai mare de voturi, iar candidații (unii dintre ei, pentru că există și astfel de cazuri) în căutarea partidelor care să-i susțină. ProRomânia, un partid destul de mic și mai puțin activ pe scena politică locală, și-a desemnat zilele trecute candidatul la funcția de primar al municipiului Câmpina - Liviu Davidescu.