Poliția Locală Câmpina a depistat alți trei cai abandonați pe domeniul public. Animalele au fost duse în padocurile amenajate la baza de pe Strada Petrolistului

Actualitate (Categoria articolului)

Una dintre problemele cu care Poliția Locală Câmpina se confruntă frecvent în ultima vreme este cea a cailor abandonați pe domeniul public. După cum bine știți, am prezentat și noi astfel de cazuri, cu animale găsite în parcuri sau chiar pe străzi, alergând pe carosabil, printre mașini. Autoritățile locale au permis câmpinenilor, în anumite condiții, să dețină cabaline și chiar să circule cu căruțele prin unele zone ale localității, dar unii proprietari lasă animalele libere prin oraș, iar Poliția Locală trebuie să rezolve problema.

La începutul acestei săptămâni, pe 20 ianuarie 2020, seara, în jurul orei 18.20, agenții Poliției Locale au depistat pe Strada Progresului, pe carosabil, trei cai. S-a încercat fără succes găsirea proprietarului, astfel că animalele au fost duse în spațiul special amenajat în incinta Bazei de producție de pe Strada Petrolistului. Conform HCL 137/septembrie 2008, completată de Consiliul Local în octombrie 2017, amenda pentru proprietarii cailor lăsați nesupravegheați pe domeniul public este cuprinsă între 1.000 lei și 1.500 lei și se reduce la jumătate dacă este achitată în termen de 48 de ore de la întocmirea procesului-verbal de contravenție. Proprietarul își poate recupera calul după ce face dovada achitării amenzii și după ce achită contravaloarea costurilor cu cazarea în adăpostul amenajat de Primăria Câmpina în incinta bazei de pe Strada Petrolistului. Costul de întreținere zilnică a unui cal este de 40 lei, sumă în care sunt incluse hrana, apa și asistența medicală. 
În cazul în care caii nu sunt revendicați, vor fi predați, cu titlul gratuit, Serviciului de ocrotire a animalelor și mediului de pe lângă Administrația Parcului Memorial ”Constantin Stere” Ploiești, într-un termen maxim de zece zile de la prinderea animalelor.
Vă reamintim că aveți posibilitatea de a anunța Poliția Locală Câmpina, dacă vedeți animale abandonate pe domeniul public sau dacă sesizați orice alte fapte antisociale, la numărul de whatsapp - 0749.263.001.

3973 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Don Corleone 25.01.2020 13:21 Bravo Politia Locala !

Actualitate

383 vizualizari
07 apr. 2020 12:02

21 de garsoniere și apartamente din blocul de necesitate, puse la dispoziția medicilor din Spitalul Municipal Câmpina

În contextul declarării Spitalului Municipal Câmpina ca spital suport pentru pacienții infectați cu coronavirus, tot mai multe cadre medicale și-au pus problema izolării de propria familie pe perioada acestei situații cu caracter excepțional. Conducerea Spitalului Municipal și Primăria Câmpina au căutat soluții pentru a le asigura medicilor spații de cazare, spații în care să locuiască temporar, să se odihnească între ture sau gărzi, astfel încât să nu-și pună familiile în pericol.

2223 vizualizari
07 apr. 2020 09:48

Încă un medic din Prahova, colaborator la SanConfind, este infectat cu COVID-19

Veștile proaste continuă să apară în ceea ce privește infectarea cu noul coronavirus a unor cadre medicale. După medicul urolog de la Spitalul Municipal Câmpina și medicul neonatolog împreună cu patru asistente de la Spitalul SanConfind din Poiana Câmpina, iată că avem un nou caz în rândul cadrelor medicale.

Alte stiri recente

121 vizualizari
07 apr. 2020 11:14

Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Malmo, Suedia

În urma tot mai multor mesaje ale unor cititori, inclusiv din afara țării, prezentăm, în serial, modul în care simt, trăiesc, înfruntă pandemia de coronavirus câmpineni aflați peste hotare. Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se "trăiește" pandemia de coronavirus în orașul tău, aceasta este denumirea noului serial care va cuprinde povești adevărate, triste, dar adevărate, de la rude, prieteni (reali sau doar virtuali), cunoscuți, apropiați, oameni care se află departe de Câmpina și care au dorit să spună, să comunice, să transmită, într-un fel sau altul, mesaje celor de acasă. Dacă sunteți într-o asemenea situație sau cunoașteți câmpineni aflați în afara granițelor și care vor să ne spună cum se simte pandemia de coronavirus în orașul lor, îi așteptăm să ne transmită gândurile lor pe pagina noastră de Facebook - CampinaTV sau la adresa de e-mail: tv.online.campina@gmail.com.

113 vizualizari
07 apr. 2020 11:02

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 7 aprilie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.