Poliția Locală Câmpina a depistat alți trei cai abandonați pe domeniul public. Animalele au fost duse în padocurile amenajate la baza de pe Strada Petrolistului

Actualitate (Categoria articolului)

Una dintre problemele cu care Poliția Locală Câmpina se confruntă frecvent în ultima vreme este cea a cailor abandonați pe domeniul public. După cum bine știți, am prezentat și noi astfel de cazuri, cu animale găsite în parcuri sau chiar pe străzi, alergând pe carosabil, printre mașini. Autoritățile locale au permis câmpinenilor, în anumite condiții, să dețină cabaline și chiar să circule cu căruțele prin unele zone ale localității, dar unii proprietari lasă animalele libere prin oraș, iar Poliția Locală trebuie să rezolve problema.

La începutul acestei săptămâni, pe 20 ianuarie 2020, seara, în jurul orei 18.20, agenții Poliției Locale au depistat pe Strada Progresului, pe carosabil, trei cai. S-a încercat fără succes găsirea proprietarului, astfel că animalele au fost duse în spațiul special amenajat în incinta Bazei de producție de pe Strada Petrolistului. Conform HCL 137/septembrie 2008, completată de Consiliul Local în octombrie 2017, amenda pentru proprietarii cailor lăsați nesupravegheați pe domeniul public este cuprinsă între 1.000 lei și 1.500 lei și se reduce la jumătate dacă este achitată în termen de 48 de ore de la întocmirea procesului-verbal de contravenție. Proprietarul își poate recupera calul după ce face dovada achitării amenzii și după ce achită contravaloarea costurilor cu cazarea în adăpostul amenajat de Primăria Câmpina în incinta bazei de pe Strada Petrolistului. Costul de întreținere zilnică a unui cal este de 40 lei, sumă în care sunt incluse hrana, apa și asistența medicală. 
În cazul în care caii nu sunt revendicați, vor fi predați, cu titlul gratuit, Serviciului de ocrotire a animalelor și mediului de pe lângă Administrația Parcului Memorial ”Constantin Stere” Ploiești, într-un termen maxim de zece zile de la prinderea animalelor.
Vă reamintim că aveți posibilitatea de a anunța Poliția Locală Câmpina, dacă vedeți animale abandonate pe domeniul public sau dacă sesizați orice alte fapte antisociale, la numărul de whatsapp - 0749.263.001.

4866 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Don Corleone 25.01.2020 13:21 Bravo Politia Locala !

Actualitate

264 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1165 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

Alte stiri recente

266 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1316 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.