Pensiile speciale pentru aleșii locali au fost declarate neconstituționale

Actualitate (Categoria articolului)

Judecătorii Curții Constituționale au decis astăzi că legea prin care se acordă pensii speciale pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene este neconstituțională. Decizia a fost anunțată în urmă cu puțin timp. Practic, judecătorii CCR au dat, astfel, dreptate Guvernului care a sesizat încălcarea mai multor articole din Constituția României prin instituirea unui regim special de privilegii pentru aleșii locali și acordarea retroactivă a unor drepturi speciale.

Vă reamintim că Executivul este cel care a transmis o sesizare către CCR în legătură cu aceste probleme, pe 26 decembrie 2015, la scurt timp după ce Parlamentul a aprobat legea prin care se acordă "indemnizație pentru limită de vârstă" și unor aleși locali.

3600 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Mirela 20.01.2016 15:22 Asta mai lipsea, sa ii plătim și ditamai pensie primarului asta al nostru care nu se mai satura!
  • Marian 20.01.2016 16:30 S-a făcut dreptate.

Actualitate

1733 vizualizari
22 ian. 2021 17:04

Accident în Câmpina. Patru mașini implicate, două garduri afectate, iar unul dintre șoferi a ajuns la spital

Pe Strada Constantin Stere din Câmpina a avut loc vineri după-amiază, în jurul orei 16.30, un accident rutier destul de grav, în care au fost implicate patru autoturisme, au fost avariate două garduri, iar unul dintre șoferi a ajuns la spital.

1924 vizualizari
22 ian. 2021 12:08

Proiect legislativ pentru trecerea în proprietatea Câmpinei a terenurilor pe care se află calea ferată din interiorul municipiului

1 comentarii

La începutul lunii decembrie 2020, Primăria Câmpina a transmis o adresă Parlamentului României prin care își exprima dorința de a prelua terenurile pe care se află calea ferată din interiorul municipiului având în vedere faptul că aceasta a fost scoasă din uz de mai mulți ani. Pe 12 ianuarie 2021, la Biroul Permanent al Senatului a fost depus un proiect de lege, inițiat de senatorul prahovean Laura Fulgeanu Moagher, privind transmiterea terenului respectiv din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Transporturilor, prin CFR SA, în domeniul public al municipiului Câmpina.

Alte stiri recente

2353 vizualizari
21 ian. 2021 19:17

Vântul schimbării directorilor de școli nu afectează Câmpina

1 comentarii

Aproximativ 1.000 de directori de grădinițe, școli gimnaziale și licee din țară au fost schimbați în luna ianuarie 2021 în mai multe județe ale țării, inclusiv în Prahova, demers care a creat numeroase nemulțumiri în teritoriu. După cum a anunțat Ministerul Educației, este vorba despre directori numiți pe post cu detașare, iar inspectoratele școlare din județele respective i-au schimbat din funcții pentru că le-a încetat detașarea. Au fost înlocuiți cu alte persoane până la organizarea concursului pentru ocuparea postului.

2630 vizualizari
20 ian. 2021 19:43

Primarii municipiilor au obținut de la Guvern promisiunea degrevării bugetelor locale de o serie de cheltuieli

Asociația Municipiilor din România, structură din care face parte și Câmpina, primarul Alin Moldoveanu fiind și membru în Comitetul Director al AMR, a reușit să obțină de la Guvern promisiunea rezolvării unor probleme astfel încât bugetele locale să fie degrevate de anumite cheltuieli. De asemenea, Guvernul a acceptat propunerea AMR de transferare a unor bunuri (imobile și terenuri) din domeniul public sau privat al statului, către autoritățile locale.