Scriem din nou despre Strada Buciumului și o facem la rugămintea locuitorilor de aici, pentru că oamenii sunt efectiv disperați. Pe strada lor aproape că nu se mai poate circula din cauza gropilor și noroiului. O stradă din Cartierul Voila, o stradă din municipiul Câmpina. O stradă care nu a fost asfaltată niciodată și pentru asta administrația locală nu are nicio scuză.
Vă reamintim că locuitorii de pe Buciumului au venit la ședința din februarie a Consiliului Local, atunci când s-a aprobat bugetul. Au adus poze cu dezastrul de pe strada lor și s-au rugat de administrația locală să le rezolve problema. Ei, plătitori de taxe și impozite, contribuabili la bugetul Câmpinei, s-au rugat de cei care administrează bugetul să le asfalteze strada. Și s-au rugat degeaba, pentru că... nu se poate. Primăria Câmpina nu asfaltează nimic până nu vine HidroPrahova cu canalizarea. Dar măcar o pietruire nu poate face Primăria Câmpina pe Strada Buciumului, să poată ieși și oamenii aceia din case? Nu mai vorbim despre faptul că un primar aflat în fruntea urbei de 14 ani și care înainte de a fi primar a fost viceprimar vreo opt ani invocă situația legată de HidroPrahova, când această stradă, de fapt, nu a fost asfaltată niciodată! Că localitatea are probleme din cauza HidroPrahova de vreo patru ani, dar înainte de asta, cine poartă vina că într-un municipiu încă mai avem ulițe?!
Priviți cum arată Strada Buciumului. Noi ne-am încălțat cu cizmele de cauciuc și am fost acolo. Dar vreun ales local îndrăznește să meargă?
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.