Vineri, de la ora 9, în parcarea de la Kaufland, din Câmpina, ”România schimbă PET-ul cu biletul”

Social (Categoria articolului)

Vineri, 16 septembrie 2022, locuitorii din municipiul Câmpina și din alte 64 de orașe din toate județele țării vor primi un bilet gratuit de transport în comun în schimbul a 5 deșeuri (PET-uri, doze de aluminiu, sticlă) aduse la automatele de colectare Tomra, din magazinele Kaufland. Acțiunea se desfășoară în intervalul 9.00-17.00, în parcarea magazinului Kaufland Câmpina, Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 46C.

Câmpina este parte din această mișcare națională dezvoltată de Asociația Act for Tomorrow și Kaufland Romania și sprijinită de Ministerul Mediului. Vineri, alături de locuitorii din alte 64 de orașe din țară, și câmpinenii vor putea pune o cărămidă pentru orașele mai verzi și mai curate la care visăm cu toții.
Dacă vreți să participați la campanie, puteți aduce 5 PET-uri sau doze de aluminiu pe care să le introduceți în aparatele de colectare Tomra, puse la dispoziție de Kaufland Romania, iar voluntarii organizatorilor vă vor recompensa cu un biletul de autobuz cu două călătorii/valabil 24 de ore.
Regulile campaniei
Campania se va desfășura în intervalul orar 09.00-17.00
5 deșeuri (PET, sticlă sau doze) = un bilet cu două călătorii
Ce deșeuri poți introduce în aparatele Tomra?
- PET-uri - de la 0.5 litri până la 2.5 litri - de la orice produs, orice culoare, orice formă;
- Doze de aluminiu de la băuturi - 0.25 - 0.5 litri;
- Sticle de sticlă - 0.25 - 0.5 litri.
O persoană va beneficia de două călătorii o singură dată, indiferent câte deșeuri colectează;
Cupoanele de la aparat se păstrează pentru primirea biletelor, iar în baza lor există o reducere de 10% la anumite produse.
Fiecare persoană care va aduce deșeuri va fi înregistrată - astfel încât să poată fi înregistrate biletele: nume, prenume, email/telefon.
Campania are ca obiective încurajarea folosirii transportului public și promovarea colectării separate a deșeurilor care vor fi transformate în noi resurse.
Toate PET-urile colectate în cadrul campaniei vor fi transmise către fabricile de reciclare, unde vor fi transformate în noi materiale.
Astfel, câmpinenii sun tinvitați să sărbătorească alături de Act for Tomorrow, Kaufland Romania și Ministerul Mediului - România, Săptămâna Europeană a Mobilității și #VinereaVerde pe 16 septembrie și să fie parte din comunitatea românilor din cele peste 65 orașe din toate județe țării care vor putea călătorii gratuit cu mijloacele de transport în comun în schimbul a 5 deșeuri.

2056 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2219 vizualizari
16 mar. 2023 07:38

O nouă campanie de donare de sânge a Asociației Roata de Foc, la Câmpina

Asociația ”Club Sportiv – Roata de Foc R. C. Câmpina” și Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești organizează, în data de 18 martie 2023, campania numită ”Avem viață în sânge”, la Casa Tineretului Câmpina. Este primul eveniment de acest gen organizat în 2023, dar a 12-a oară când motocicliștii clubului câmpinean se implică într-o activitate de donare de sânge.

1909 vizualizari
15 mar. 2023 18:11

La finalul lunii martie, va începe tipărirea și livrarea cardurilor europene de asigurări sociale de sănătate

Casa de Asigurări de Sănătate Prahova a transmis un comunicat de presă privind tipărirea și livrarea cardurilor europene de asigurări sociale de sănătate.

Alte stiri recente

155 vizualizari
20 mar. 2023 08:22

Începe reabilitarea termică a Blocului 7ABC din centrul Câmpinei

Creșterea eficienței energetice în Blocul 7ABC de pe Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina este o investiție cu fonduri europene, finanțată în cea mai mare parte prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

1374 vizualizari
19 mar. 2023 21:23

Scurt și la... subiect, cu Nicolae Geantă, profesor la Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina

În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Emisiunea se desfășoară în format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și... la subiect. Vor fi întrebări legate atât de cariera profesională a invitaților noștri, cât și de viața lor particulară.