Pești morți pe Lacul Bisericii din Câmpina. Din nou

Actualitate (Categoria articolului)

De câteva zile, pe Lacul Bisericii din Câmpina plutesc pești morți. Nu este prima dată când se întâmplă asta. Nu știe nimeni cu exactitate care sunt cauzele. Se bănuiește doar că fie a scăzut foarte mult concentrația de oxigen din apă, fie apa este infestată dintr-o sursă externă.

În urmă cu o săptămână, Lacul Bisericii a fost repopulat cu peste o tonă de puiet. Apoi, au început să apară la suprafață pești morți. Iar în unele locuri, spre mal, apa este foarte tulbure și și-a schimbat culoarea. Pescarii spun că, dimineața, apa lacului miroase ca și cum cineva și-ar deversa aici canalizarea. Este o teorie mai veche, pe care oficialitățile Câmpinei nu au confirmat-o. Dar de mirosit, miroase, e adevărat. Cât despre peștii morți, se revine la varianta lansată de unele organizații neguvernamentale din Câmpina care consideră că apele lacului nu pot respira în unele perioade ale anului din cauza betoanelor și lipsei de vegetație.

4313 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • VasiLe 03.05.2016 19:35 Lipsa vegetatie?Cand era serparia inainte era mai ok(se aude ca cei cu Restaurantul Lac,vecinii(persoane importante de pe langa Lac) sau cei cu Fabrica de ciorapi si vecinii de pe str Campineanu.Politia Locala iar doarme.Nu au invatat ca munca e pe teren nu sa stea de ploaie dezlegand integrame in birou
  • Gica 03.05.2016 23:51 Chiar nu se poate gasi nici o solutie?! Se intampla de mai multe ori pe an si nimeni nu poate face nimic!?! Sa aduca pesti mai rezistenti!
  • constantin (chris) ghigeanu 04.05.2016 15:25 este vorba de canalizarea de la casele din apropiere shi chiar de la restaurantul lac....este intre plute cum te uitzi dinspre restaurant...noi luam rame de acolo cand eram mici...cei din zona o cunosc foarte bine...cred ca acea zona trebuie curatzata shi igienizata ca sa nu mai moara pestii... constantin (chris) ghigeanu guelph, ontario

Actualitate

5098 vizualizari
28 feb. 2020 17:59

Tânăra din Câmpina NU este infectată cu coronavirus. Rezultatul testelor este negativ

Infecția cu coronavirus nu se confirmă la cele două persoane din județul Prahova internate la Spitalul de Boli Contagioase din Ploiești: tânăra de 19 ani, din Câmpina și bărbatul de 33 de ani, din Bărcănești. În ambele cazuri, rezultatele testelor efectuate la Institutul Național "Matei Balș" este negativ. Informația a fost furnizată de directorul Direcției de Sănătate Publică Prahova, Dan Ioniță.

3007 vizualizari
28 feb. 2020 10:35

Campioana olimpică de tineret, Georgeta Popescu, a primit titlul de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina"

Ședința de joi, 28 februarie 2020, a Consiliului Local a început cu un moment festiv - acordarea tilului de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina" campioanei olimpice de tineret la monobob Georgeta Popescu. Tânăra sportivă a fost invitată în fața Consiliului Local pentru a primi diploma de "Cetățean de onoare", precum și un premiu de 10.000 lei din partea administrației câmpinene.

Alte stiri recente

408 vizualizari
29 feb. 2020 12:49

Cupa României, faza județeană, 16-imi de finală. Rezultate

Sâmbătă și duminică au loc partidele din 16-imile de finală ale fazei județene a Cupei României, fază din care au intrat în competiție și echipele din primul eșalon valoric județean. Primele două partide s-au disputat sâmbătă dimineață, celelate jocuri fiind programate în această după-amiază și mâine dimineață.

689 vizualizari
29 feb. 2020 10:41

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 29 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.