Bugetul Câmpinei, contestat pentru prima dată în istorie. A făcut-o USR

Actualitate (Categoria articolului)

Dezbaterea publică pe marginea proiectului bugetului municipiului Câmpina pentru anul 2020, desfășurată miercuri la Primărie, a adus o premieră - bugetul local a fost contestat, iar autorul contestației este un partid politic - USR. Contestația exprimă o nemulțumire, este o formula legală pentru a ridica o serie de probleme privind unele prevederi ale bugetului local.

Din păcate, pentru câmpineni și pentru construcția viitorului buget, punctele contestate de USR - formațiune politică reprezentată la dezbatere de Liviu Dumitrache - nu sunt unele de fond, ci lucruri punctuale, nu foarte importante, dar care, într-adevăr, pot constitui motive pentru formularea unei contestații. Și vom da câteva exemple. USR a contestat o valoare prea mare a reparațiilor pavajului din curtea Primăriei (215.000 lei), o valoare prea mare a reparațiilor la pista de aeromodele (65.000 lei), o valoare prea mare a lucrărilor de reparații la sediul Asociației Veteranilor (35.000 lei), o valoare prea mare a lucrărilor de reparații la aleea de acces și parcarea de la sediul administrativ al Pieței Centrale (128.000 lei). La capitolul investițiilor, USR și-a exprimat nemulțumirea față de lipsa consultării publice pentru achiziția de parcometre și pentru achiziționarea echipamentelor de sport/fitness destinate unor parcuri. De asemenea, la fiecare punct, contestatarul a solicitat să se precizeze numele inițiatorului proiectului.
Consilierul local Elena Albu, președintele Comisiei de Buget-Finanțe a Consiliului Local, s-a arătat mirată de contestația depusă de USR: ”Cine trebuie să soluționeze aceasta contestație? Și nu am înțeles întrebarea legată de numele inițiatorului proiectului, în condițiile în care legea precizează clar că proiectul de buget este inițiat de primar?!”
Situația a fost lămurită de secretarul general al municipiului, Elena Moldoveanu: ”Este o procedură reglementată de Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale. În ședința în care se adoptă bugetul local, Consiliul Local se pronunța și asupra contestației. O să realizăm și în urma acestei dezbateri un draft de răspuns, pe care apoi o să-l prezentăm în plenul Consiliului Local la discuțiile privind aprobarea bugetului”. Mai exact, Consiliul Local Câmpina este cel care se va pronunța asupra punctelor din contestație, va decide dacă sumele contestate sunt sau nu prea mari, dacă USR are dreptate la vreunul dintre punctele menționate. 
În condițiile în care în mai multe localități din țară, USR a depus contestații similare privind bugetele locale, aceasta pare mai degrabă o temă stabilită de conducerea paritului, o temă cu conotații electorale. Dar dacă USR se dorește a fi altceva comparativ cu celelalte partide, ar fi fost de așteptat o contestație pe fond a principiilor și filosofiei bugetului local, sau chiar a unor lucrări mult mai importante, incluse anual în buget, dar nerezolvate încă. 

6173 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Raduta 14.02.2020 15:04 Corect ,este doar galagie ieftina de campanie si populism ieftin.Noi asteptam sa fie justificate si lucrarile in bataie de joc precum Parc Soldat ,Calea Dacia,etc,precum si conceptul de modernizare a orasului ,adica ceva mai inteligent si de perspectiva.Se incearca mai multa vizibilitate a partidului,nimic rau dar pentru noi nu este de ajuns,asteptam ceva mai consistent si pragmatic pentru oras.

Actualitate

160 vizualizari
25 feb. 2024 19:15

Apa de la Șipot Lac, din Câmpina, nu este potabilă

Primăria municipiului Câmpina a informat în cursul zilei de vineri, 23 februarie, că apa de la Șipotul de la Lac nu este potabilă.

179 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.

Alte stiri recente

563 vizualizari
25 feb. 2024 16:06

Argint pentru Eduard Unguroaica, la săritura în lungime, în etapa a doua a Campionatului Național de Atletism

După o primă zi cu patru clasări pe podium pentru sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, duminică, 25 februarie, Campionatul Național de Atletism în Sală pentru sportivi sub 16 și sub 18 ani, etapa a doua, a continuat, atleții câmpineni fiind înscriși în alte câteva probe.

667 vizualizari
25 feb. 2024 15:38

Cupa României, faza județeană, turul al II-lea. CS Scorțeni Mislea - Sportul Câmpina 1-3

După ce în primul tur al fazei județene a Cupei României a trecut cu 1-0, pe teren propriu de CS Șotrile, Sportul Câmpina a jucat duminică, 25 februarie, în turul secund, în deplasare, la Mislea, cu formația CS Scorțeni Mislea.