Bugetul Câmpinei, contestat pentru prima dată în istorie. A făcut-o USR

Actualitate (Categoria articolului)

Dezbaterea publică pe marginea proiectului bugetului municipiului Câmpina pentru anul 2020, desfășurată miercuri la Primărie, a adus o premieră - bugetul local a fost contestat, iar autorul contestației este un partid politic - USR. Contestația exprimă o nemulțumire, este o formula legală pentru a ridica o serie de probleme privind unele prevederi ale bugetului local.

Din păcate, pentru câmpineni și pentru construcția viitorului buget, punctele contestate de USR - formațiune politică reprezentată la dezbatere de Liviu Dumitrache - nu sunt unele de fond, ci lucruri punctuale, nu foarte importante, dar care, într-adevăr, pot constitui motive pentru formularea unei contestații. Și vom da câteva exemple. USR a contestat o valoare prea mare a reparațiilor pavajului din curtea Primăriei (215.000 lei), o valoare prea mare a reparațiilor la pista de aeromodele (65.000 lei), o valoare prea mare a lucrărilor de reparații la sediul Asociației Veteranilor (35.000 lei), o valoare prea mare a lucrărilor de reparații la aleea de acces și parcarea de la sediul administrativ al Pieței Centrale (128.000 lei). La capitolul investițiilor, USR și-a exprimat nemulțumirea față de lipsa consultării publice pentru achiziția de parcometre și pentru achiziționarea echipamentelor de sport/fitness destinate unor parcuri. De asemenea, la fiecare punct, contestatarul a solicitat să se precizeze numele inițiatorului proiectului.
Consilierul local Elena Albu, președintele Comisiei de Buget-Finanțe a Consiliului Local, s-a arătat mirată de contestația depusă de USR: ”Cine trebuie să soluționeze aceasta contestație? Și nu am înțeles întrebarea legată de numele inițiatorului proiectului, în condițiile în care legea precizează clar că proiectul de buget este inițiat de primar?!”
Situația a fost lămurită de secretarul general al municipiului, Elena Moldoveanu: ”Este o procedură reglementată de Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale. În ședința în care se adoptă bugetul local, Consiliul Local se pronunța și asupra contestației. O să realizăm și în urma acestei dezbateri un draft de răspuns, pe care apoi o să-l prezentăm în plenul Consiliului Local la discuțiile privind aprobarea bugetului”. Mai exact, Consiliul Local Câmpina este cel care se va pronunța asupra punctelor din contestație, va decide dacă sumele contestate sunt sau nu prea mari, dacă USR are dreptate la vreunul dintre punctele menționate. 
În condițiile în care în mai multe localități din țară, USR a depus contestații similare privind bugetele locale, aceasta pare mai degrabă o temă stabilită de conducerea paritului, o temă cu conotații electorale. Dar dacă USR se dorește a fi altceva comparativ cu celelalte partide, ar fi fost de așteptat o contestație pe fond a principiilor și filosofiei bugetului local, sau chiar a unor lucrări mult mai importante, incluse anual în buget, dar nerezolvate încă. 

4496 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Raduta 14.02.2020 15:04 Corect ,este doar galagie ieftina de campanie si populism ieftin.Noi asteptam sa fie justificate si lucrarile in bataie de joc precum Parc Soldat ,Calea Dacia,etc,precum si conceptul de modernizare a orasului ,adica ceva mai inteligent si de perspectiva.Se incearca mai multa vizibilitate a partidului,nimic rau dar pentru noi nu este de ajuns,asteptam ceva mai consistent si pragmatic pentru oras.

Actualitate

1179 vizualizari
29 mar. 2020 22:30

Cele patru ordine emise de Raed Arafat pentru sistemul medical în perioada stării de urgență

Ministrul secretar de stat Raed Arafat a prezentat situația existentă duminică seara, în România, în privința pandemiei de coronavirus: 1,815 cazuri confirmate de infectare, 206 persoane vindecate, 43 decese, 770 persoane internate, dintre care 52 la Terapie Intensivă. De asemenea Raed Arafat a anunțat că a emis patru ordine ale comandantului acțiunii privind unele reguli pentru personalul medical și privind înființarea unui nou spital militar de campanie la Constanța.

1408 vizualizari
29 mar. 2020 21:46

Principalele prevederi Ordonanței Militare nr.4: plafonarea prețurilor la utilități, sarcini noi pentru administrațiile locale, amenzi mai mari pentru nerespectarea măsurilor stabilite

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a prezentat duminică seară prevederile Ordonanței Militare nr.4/2020, emisă chiar astăzi și care urmează să fie publicată în Monitorul Oficial. Vă prezentăm în continuare principalele prevederi ale noului act normativ, cu precădere cele care interesează direct populația.

Alte stiri recente

1 vizualizari
30 mar. 2020 09:38

Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Zaragoza, Spania

În urma tot mai multor mesaje ale unor cititori, inclusiv din afara țării, prezentăm, în serial, modul în care simt, trăiesc, înfruntă pandemia de coronavirus câmpineni aflați peste hotare. Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se "trăiește" pandemia de coronavirus în orașul tău, aceasta este denumirea noului serial care va cuprinde povești adevărate, triste, dar adevărate, de la rude, prieteni (reali sau doar virtuali), cunoscuți, apropiați, oameni care se află departe de Câmpina și care au dorit să spună, să comunice, să transmită, într-un fel sau altul, mesaje celor de acasă. Dacă sunteți într-o asemenea situație sau cunoașteți câmpineni aflați în afara granițelor și care vor să ne spună cum se simte pandemia de coronavirus în orașul lor, îi așteptăm să ne transmită gândurile lor pe pagina noastră de Facebook - CampinaTV sau la adresa de e-mail: tv.online.campina@gmail.com.

9 vizualizari
30 mar. 2020 09:09

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 30 martie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.