Accident cu trotineta electrică, în centrul Câmpinei, pe scările de la o unitate bancară

Social (Categoria articolului)

Un incident mai puțin obișnuit a avut loc seara trecută, în centrul municipiului Câmpina. Un bărbat de 62 de ani a căzut cu trotineta electrică pe scările de la BCR. Bărbatul s-a accidentat destul de grav și a fost transportat la spital.

Potrivit informațiilor furnizate de Poliția Locală Câmpina, bărbatul a venit dinspre parcarea din spatele BCR și a încercat să coboare scările pe trotinetă, moment în care s-a răsturnat. Echipajul medical de la ambulanță i-a acordat primele îngrijiri, apoi a fost transportat la spital. Se pare că bărbatul se afla sub influența băuturilor alcoolice.
Cercetările în acest caz sunt efectuate de Poliția Municipală Câmpina. În privința trotinetelor electrice, care prind tot mai mult teren și la noi, reprezentând o metodă alternativă de deplasare mai ales în orașele aglomerate, legislația în vigoare este destul de lacunară. Iar în lipsa unor reguli clare, oamenii circulă cu trotineta pe unde pot, fie pe carosabil, fie pe trotuare. De cele mai multe ori, polițiștii rutieri ridică din umeri sau tratează problema ca în cazul mopedelor, dar în curând problema va fi reglementată legal, pentru că Poliția Română anunță că se lucrează la modificarea legislației și introducerea unor prevederi legate și de... trotinete. Indiferent cum va fi modificată legislația, probabil că scările nu vor fi luate în calcul la căi de rulare.

6153 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Andreea 23.07.2018 07:27 Unde nu-i cap... Dar ce cauta un om de 62 de ani cu trotineta pe rampa?!
  • Bogdan 14.09.2018 09:42 Informatia ca "legislația în vigoare este destul de lacunară. Iar în lipsa unor reguli clare, oamenii circulă cu trotineta pe unde pot, fie pe carosabil, fie pe trotuare" ESTE GRESITA!!! Legislatia e foarte clara in aceasta privinta. Informati-va inainte sa scrieti un articol. Faptul ca nu cunoasteti legea nu va impiedica sa va informati. Pe scurt trotinetele (elextrice cel putin, ca despre asta e vorba) sunt considerate vehicule si trebuiesc conduse pe partea carosabila (si nu pot fi asociate biciletelor) iar anumite trotinete electrice sunt considerate mopede si trebuiesc inregistrate si conduse pe partea carosabila, iar cel care manevreaza un astfel de vechicul are calitatea de conducator de vehicul si trebuie sa stie cum sa circule pe drumurile publice si cunoasca legislatia rutiera. Faptul ca lumea e ignoranta si nu cunoaste legislatia in vigoare si nici nu se intereseaza nu ii scuteste te sanctiunile care survin in urma unui accident. (e ca si cum ai face pe prostul si ai zice ca nu stii ca e ilegal sa jefuiesti o banca, chiar daca nu stii asta nu inseamna ca nu o sa faci inchisoare pentru furt). De asemnea si soferii cand vad pe carosabil astfel de vehicule ar trebui sa stie ca drumul e public si pe el pot circula orice tip de vehicul (conform legislatiei desigur) si daca vad un vehicul care arata mai cidat nu inseamna ca e in ilegalitate (deoarece sunt soferi care nu pastreaza o distanta laterala suficienta si unii chiar incearca sa ii scoata de pe partea carosabila (da au fost cazuri de astfel de "soferi" inconstienti). Raspuns oficial de la Inspectoratul General al Politiei Romane Directia Rutiera https://weareelectric.ro/wp-content/uploads/2018/08/2824161-WeAreElectric.RO-W-1.pdf

Social

925 vizualizari
10 dec. 2018 16:49

Haideți să punem mână de la mână și să reconstruim casa unei familii greu încercate, din Câmpina!

Pe 23 noiembrie 2018, în Câmpina, pe Strada Granicului, izbucnea un incendiu care distrugea aproape în totalitate o casă. A fost un dezastru. Și este un dezastru pentru familia aceea simplă, extrem de modestă, care locuia aici, la Granicului nr.4: străbunica, bunica, două fete și copiii lor (un băiețel și două fetițe). Un necaz pe care nu-l dorim nimănui, dar iată că se abate uneori asupra unor oameni. În prag de iarnă, patru femei și trei copiii au rămas fără casă.

1235 vizualizari
10 dec. 2018 12:43

Biciclist lovit de o mașină la Filipeștii de Târg. Șoferul a fugit de la locul accidentului

Poliția Municipală Câmpina a fost sesizată, duminică după-amiază, cu privire la producerea unui accident rutier în comuna Filipeștii de Târg. Un biciclist a fost acroșat de o autoutilitară, fiind trântit la pământ. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului. Din fericire, la acest accident au existat martori. Biciclistul a fost transportat la spital, unde s-a constatat că nu a fost rănit grav.

Alte stiri recente

135 vizualizari
10 dec. 2018 18:20

Apa potabilă va fi sistată marți, 11 decembrie, la Poiana Câmpina, din cauza unei avarii

HidroPrahova anunță sistarea furnizării apei potabile în comuna Poiana Câmpina, marți, 11 decembrie 2018, între orele 7.00-13.00. Se ia această măsură pentru remedierea unei avarii produse la conducta principală de alimentare cu apă.

1941 vizualizari
10 dec. 2018 12:12

Dalele noi, montate în Parcul de la Soldat din Câmpina, sunt deja crăpate

1 comentarii

Ceea ce se întâmplă în Parcul de la Soldat deja depășește orice limită a bunului simț și devine de-a dreptul revoltător modul în care firma care execută lucrările de modernizare înțelege să-și facă treaba. O "treabă" de peste 1,6 milioane lei, din care se vor scădea, la final, penalitățile pentru întârziere. Dalele noi, montate pe aleile parcului, sunt deja crăpate. Sperăm doar ca administrația locală să se sesizeze și să pună firma Construct Edil SRL Câmpineanca (județul Vrancea) să le schimbe pe proprii bani, nu tot pe buzunarul câmpinenilor.