Administrația câmpineană încearcă să obțină finanțare externă pentru un proiect privind îmbunătățirea accesului la servicii de sănătate de tip preventiv

Actualitate (Categoria articolului)

”Îmbunătățirea accesului la servicii de sănătate de tip preventiv pentru grupurile vulnerabile din municipiul Câmpina” este titlul unui nou proiect cu finanțare externă depus de Primăria Câmpina, un proiect în valoare de 4.685.000 lei, adică aproape un milion de euro, și cu co-finanțare zero, proiect finanțat dintr-un grant la care contribuie Islanda, Norvegia și Liechtenstein.

Proiectul presupune achiziții de echipamente medicale (ecograf, electrocardiograf portabil, glucometru, pulsoximetru tensiometru, stetoscop, termometru digital termoscanare, analizor colesterol și trigliceride, teste glicemice și teste pentru colesterol și trigliceride), materiale de protecție, echipamente IT, servicii de închiriere autospecială medicală pentru caravana în comunitate, servicii medicale (analize/ investigații/ tratament/ medicamentație), pachete de igienă pentru un stil de viață sănătos, servicii de formare și servicii privind campania de promovare și conștientizare.
Proiectul se adresează unui grup țintă de 650 persoane din grupuri vulnerabile, dintre care 350 romi.
Spre deosebire de alte proiecte, acesta va fi destul de greu de accesat, sunt granturi mai greu de obținut având în vedere că suma totală disponibilă este limitată și este foarte posibil să aibă prioritate municipiile reședință de județ, cu spitale mari. Totuși, administrația câmpineană încearcă să nu rateze nicio oportunitate de finanțare, mai ales acest gen de finanțare externă, în care nu trebuie asigurată co-finanțare de la bugetul local.
Reamintim că administrația locală a mai depus o cerere de finanțare pentru un proiect privind "Elaborarea planurilor de atenuare și adaptare la schimbările climatice" în cadrul Programului RO-Mediu derulat de Ministerul Mediului în parteneriat cu Agenția Norvegiană de Mediu. Valoarea proiectului este de 608.522 lei, co-finanțarea de la bugetul local fiind de zero lei.

4941 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

503 vizualizari
27 mar. 2024 17:56

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

Asociația Câmpina Curată demarează o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului comunității. Printr-o declarație de presă care a avut loc miercuri, 27 martie 2024, reprezentanții asociației au spus că doresc să descurajeze această practică folosită destul de des în procesul electoral din România, existând bănuieli că inclusiv la Câmpina s-a procedat în acest mod, la alegerile din 2020. Asociația Câmpina Curată va oferi recompense de 3.000 lei celor care denunță tentativele de mită electorală la alegerile din 2024.

2275 vizualizari
27 mar. 2024 11:44

Cătălin Paraschiv, singurul candidat la postul de manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina

4 comentarii

Ziua de 27 martie 2024 a reprezentat termenul limită pentru depunerea candidaturilor la concursul pentru postul de manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, instituție în subordinea căreia se află și Casa Tineretului.

Alte stiri recente

345 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

427 vizualizari
27 mar. 2024 07:57

Sportivii de la Barracuda Câmpina au participat cu rezultate bune la competiția ”Ivanofeia”, la Salonic

Salonic este oraș care te îndeamnă să te plimbi în fiecare moment. În acest superb oraș cu o moștenire multietnică destul de mare, influențată de diferitele civilizații care și-au pus amprenta asupra Salonicului, sportivii noștri, împreună cu cei de la Palatul Copiilor Constanța, au participat la Competiția Internațională de înot "Ivanofeia", desfășurată week-end-ul trecut, a fost un concurs la care au fost prezenți peste 700 de înotători din Grecia, Macedonia, Moldova, Cipru și, nu în ultimul rând, din România.