”Îmbunătățirea accesului la servicii de sănătate de tip preventiv pentru grupurile vulnerabile din municipiul Câmpina” este titlul unui nou proiect cu finanțare externă depus de Primăria Câmpina, un proiect în valoare de 4.685.000 lei, adică aproape un milion de euro, și cu co-finanțare zero, proiect finanțat dintr-un grant la care contribuie Islanda, Norvegia și Liechtenstein.
Proiectul presupune achiziții de echipamente medicale (ecograf, electrocardiograf portabil, glucometru, pulsoximetru tensiometru, stetoscop, termometru digital termoscanare, analizor colesterol și trigliceride, teste glicemice și teste pentru colesterol și trigliceride), materiale de protecție, echipamente IT, servicii de închiriere autospecială medicală pentru caravana în comunitate, servicii medicale (analize/ investigații/ tratament/ medicamentație), pachete de igienă pentru un stil de viață sănătos, servicii de formare și servicii privind campania de promovare și conștientizare.
Proiectul se adresează unui grup țintă de 650 persoane din grupuri vulnerabile, dintre care 350 romi.
Spre deosebire de alte proiecte, acesta va fi destul de greu de accesat, sunt granturi mai greu de obținut având în vedere că suma totală disponibilă este limitată și este foarte posibil să aibă prioritate municipiile reședință de județ, cu spitale mari. Totuși, administrația câmpineană încearcă să nu rateze nicio oportunitate de finanțare, mai ales acest gen de finanțare externă, în care nu trebuie asigurată co-finanțare de la bugetul local.
Reamintim că administrația locală a mai depus o cerere de finanțare pentru un proiect privind "Elaborarea planurilor de atenuare și adaptare la schimbările climatice" în cadrul Programului RO-Mediu derulat de Ministerul Mediului în parteneriat cu Agenția Norvegiană de Mediu. Valoarea proiectului este de 608.522 lei, co-finanțarea de la bugetul local fiind de zero lei.
Sigur, nu valoarea prejudiciului este importantă, ci fapta în sine.
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis câteva imagini surprinse marți seară pe Strada I.H. Rădulescu, în apropiere de intersecția cu Aleea Mărului.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina pentru autoarea accidentului cumplit din 7 aprilie 2022, de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.