Administrația câmpineană încearcă să obțină finanțare externă pentru un proiect privind îmbunătățirea accesului la servicii de sănătate de tip preventiv

Actualitate (Categoria articolului)

”Îmbunătățirea accesului la servicii de sănătate de tip preventiv pentru grupurile vulnerabile din municipiul Câmpina” este titlul unui nou proiect cu finanțare externă depus de Primăria Câmpina, un proiect în valoare de 4.685.000 lei, adică aproape un milion de euro, și cu co-finanțare zero, proiect finanțat dintr-un grant la care contribuie Islanda, Norvegia și Liechtenstein.

Proiectul presupune achiziții de echipamente medicale (ecograf, electrocardiograf portabil, glucometru, pulsoximetru tensiometru, stetoscop, termometru digital termoscanare, analizor colesterol și trigliceride, teste glicemice și teste pentru colesterol și trigliceride), materiale de protecție, echipamente IT, servicii de închiriere autospecială medicală pentru caravana în comunitate, servicii medicale (analize/ investigații/ tratament/ medicamentație), pachete de igienă pentru un stil de viață sănătos, servicii de formare și servicii privind campania de promovare și conștientizare.
Proiectul se adresează unui grup țintă de 650 persoane din grupuri vulnerabile, dintre care 350 romi.
Spre deosebire de alte proiecte, acesta va fi destul de greu de accesat, sunt granturi mai greu de obținut având în vedere că suma totală disponibilă este limitată și este foarte posibil să aibă prioritate municipiile reședință de județ, cu spitale mari. Totuși, administrația câmpineană încearcă să nu rateze nicio oportunitate de finanțare, mai ales acest gen de finanțare externă, în care nu trebuie asigurată co-finanțare de la bugetul local.
Reamintim că administrația locală a mai depus o cerere de finanțare pentru un proiect privind "Elaborarea planurilor de atenuare și adaptare la schimbările climatice" în cadrul Programului RO-Mediu derulat de Ministerul Mediului în parteneriat cu Agenția Norvegiană de Mediu. Valoarea proiectului este de 608.522 lei, co-finanțarea de la bugetul local fiind de zero lei.

4028 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2201 vizualizari
17 apr. 2021 20:03

Polițiștii prahoveni au verificat zonele de agrement, inclusiv la Câmpina și Valea Doftanei. Au fost aplicate 108 sancțiuni contravenționale

În cursul zilei de sâmbătă, 17 aprilie, polițiștii prahoveni au desfășurat o amplă acțiune în principalele zone de agrement din județul Prahova (Ploiești, Bucov, Câmpina, Valea Doftanei, Vălenii de Munte și Măneciu - Cheia) pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, dar și pentru asigurarea unui climat de ordine publică.  

3525 vizualizari
17 apr. 2021 19:22

Probleme pe Strada Muscelului. Firma care asfaltează, pusă să refacă o parte din lucrare

3 comentarii

Sâmbătă, 17 aprilie, în jurul orei 18.00, când muncitorii care lucrează la asfaltarea unei părți a Străzii Muscelului și a străduțelor adiacente (acolo unde s-a intervenit la conducta de gaze) se pregăteau să încheie activitatea, la fața locului a sosit primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

Alte stiri recente

3046 vizualizari
16 apr. 2021 09:10

Societate de construcții din zona Câmpina angajează agent de vânzări produse metalurgice

Societatea de construcții LE GRAND G&G SRL angajează AGENT DE VÂNZĂRI PRODUSE METALURGICE.

5791 vizualizari
16 apr. 2021 08:04

Un simbol al Câmpinei culturale de altădată, ”Casa Cărții” a devenit ”Centru shop”. Un magazin cu de toate, dar nu și cu carte

”Casa Cărții” din centrul municipiului Câmpina reprezintă un exemplu negativ de gestionare a unei situații. Un edificiu reprezentativ pentru cultura unui oraș care s-a mândrit mult timp cu numărul cel mai mare de intelectuali la mia de locuitori a ajuns acum un magazin cu... chinezării. Nu este nimic desuet într-un astfel de magazin, dar parcă este limita cea mai de jos a comerțului, mai ales într-un spațiu aproape sacru, unde, cu niște ani în urmă, își lansau cărți Fănuș Neagu, Ana Blandiana, Adrian Păunescu, Romulus Rusan și mulți, mulți alții.