Fostele ateliere al Școlii “Cuza” din Câmpina, un dezastru. Primăria vrea să scoată clădirea din administrarea școlii

Social (Categoria articolului)

Atelierele Școlii Generale nr. 8, actualmente Școala Gimnazială "Alexandru Ioan Cuza", se află pe Aleea Panduri, în spatele Parcului Durbac din Cartierul Câmpinița. Ele au funcționat aici de la începutul anilor '70 până în 1989, clădirea care le găzduia fiind construită înaintea celui de-al doilea război mondial. Această clădire, care aparține Școlii "Cuza", este într-un stadiu foarte avansat de degradare, iar administrația locală dorește să preia imobilul pentru a-l reabilita și a-i da o altă destinație.

În ultimii ani, despre fostele ateliere ale Școlii “Cuza” s-a mai vorbit la nivelul administrației locale, mai ales atunci se invoca lipsa spațiilor pentru diverse activități. Dar au fost simple discuții. La şedinţa extraordinară din 15 iunie 2017 a Consiliului Local, primarul Horia Tiseanu le-a propus consilierilor un “experiment” legat de această clădire - scoaterea ei directă din administrarea școlii, prin hotărâre CL. 
„Ne bucurăm de o anume autonomie locală, există şi o lege în sensul acesta. Dacă dvs., ca și Consiliu Local, ați dat în administrarea unor şcoli nişte imobile, haideţi ca tot dvs. să retrageţi un imobil din administrarea unei şcoli, experimental, şi să vedem dacă Prefectura decide să atace acea hotărâre ca fiind nelegală. Mie mi se pare că, dacă Consiliul Local se ocupă de administrarea domeniului public şi privat, atunci când consideră că un spaţiu din administrarea unei şcoli nu este utilizat pentru învăţământ poate retrage acel imobil din administrarea şcolii respective. Vă dau ca exemplu atelierul de la Şcoala Cuza, care este în paragină, iar şcoala nu îl mai foloseşte pentru scopul iniţial, pentru învăţământ. Haideţi să facem o încercare şi, dacă vreţi, iniţiez chiar eu proiectul de hotărâre. Mie mi se pare că aşa ar fi normal, să prelum acest spațiu, pentru că nimeni nu va mai face acolo vreun atelier pentru şcoală, aşa cum era pe vremea lui Ceauşescu”, a declarat primarul Horia Tiseanu în fața consilierilor locali. 
Primarul nu a precizat şi ce întrebuinţare ar putea avea această clădire care, la starea de degradare în care se află, probabil că ar trebui demolată şi construită alta în loc. Sigur, s-ar putea găsi oricând o destinație potrivită și nu ne rămâne decât să așteptăm să vedem ce rezultat va avea “experimentul” propus de Horia Tiseanu. Deocamdată, nu s-a făcut niciun proiect de hotărâre privind preluarea clădirii de către administrația locală, dar poate îl va face cineva în lunile care urmează. 
Noi vă prezentăm imagini (foto și video) cu clădirea care a găzduit cândva atelierele Școlii 8. Este un dezastru și e mare păcat că a fost lăsată atâția ani în paragină.

6343 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Denis 06.07.2017 11:10 Ha,ha sigur a pus cineva ochii pe acel teren pentru o vilă .
  • Oneata 06.07.2017 12:56 Se vaita ca nu au unde face muzeu al petrolului.Atelierele din Balcescu sau aici.Evident daca se vrea
  • dasdasda 06.07.2017 15:20 Ba, daca o darami fa-o la loc la fel. Nu iti mai bate joc de adevaratele valori. Esti un ... cu gresie si bara de inox la balcon!

Social

1693 vizualizari
04 mar. 2021 20:59

Primul restaurant din Câmpina dedicat pastelor italiene adevărate. Aroma Italiei la ”Pasta Italian Cuisine”

Se numește ”Pasta Italian Cuisine” și se află în Câmpina, ultracentral, pe Bulevardul Carol I, nr. 32, lângă CEC. După cum îi spune și denumirea, acest restaurant este dedicat pastelor italiene, fiind primul de acest gen din Câmpina, iar odată ce îi treci pragul ai garanția că vei savura cele mai căutate paste din restaurantele exclusiviste din Italia.

2752 vizualizari
02 mar. 2021 09:26

O parte a Cartierului Muscel din Câmpina nu va avea energie electrică, timp de mai multe ore, în perioada 3-5 martie 2021

1 comentarii

Societatea Electrica (SDEE Muntenia Nord) va întrerupe furnizarea energiei electrice în Cartierul Muscel din municipiul Câmpina: miercuri - 3 martie, joi - 4 martie și vineri - 5 martie, în intervalul orar 9.30-14.30.

Alte stiri recente

578 vizualizari
04 mar. 2021 22:20

Bursele elevilor și lucrările de reparații, principalele subiecte de discuție între reprezentanții Primăriei Câmpina și conducerile unităților de învățământ

La Casa Tineretului a avut loc joi, 4 martie 2021, o întâlnire a conducerii Primăriei Câmpina cu reprezentanții unităților de învățământ din municipiu, fiind invitați atât directorii școlilor, cât și reprezentanți ai asociației de părinți de la fiecare instituție de învățământ în parte. Subiectele principale de discuție au vizat au fost bursele elevilor și lucrările de reparații necesare la școli.

1654 vizualizari
04 mar. 2021 12:20

Politica Maternității SanConfind - respectul față de om, respectul față de viață

Tarifele pachetelor de nașteri practicate de către Maternitatea SanConfind sunt printre cele mai accesibile din sistemul medical privat românesc. Însă acest lucru nu înseamnă o calitate inferioară a serviciilor oferite de Secția Obstetrică-Ginecologie de la SanConfind, ba dimpotrivă. Păstrarea unor tarife decente la o calitate înaltă a serviciilor medicale reprezintă o caracteristică a managementului SanConfind. Această reușită de excepție este posibilă și datorită faptului că, pentru întreg personalul Centrului Medical SanConfind, pacienții trebuie să fie cele mai importante persoane din spital.