Atelierele Școlii Generale nr. 8, actualmente Școala Gimnazială "Alexandru Ioan Cuza", se află pe Aleea Panduri, în spatele Parcului Durbac din Cartierul Câmpinița. Ele au funcționat aici de la începutul anilor '70 până în 1989, clădirea care le găzduia fiind construită înaintea celui de-al doilea război mondial. Această clădire, care aparține Școlii "Cuza", este într-un stadiu foarte avansat de degradare, iar administrația locală dorește să preia imobilul pentru a-l reabilita și a-i da o altă destinație.
În ultimii ani, despre fostele ateliere ale Școlii “Cuza” s-a mai vorbit la nivelul administrației locale, mai ales atunci se invoca lipsa spațiilor pentru diverse activități. Dar au fost simple discuții. La şedinţa extraordinară din 15 iunie 2017 a Consiliului Local, primarul Horia Tiseanu le-a propus consilierilor un “experiment” legat de această clădire - scoaterea ei directă din administrarea școlii, prin hotărâre CL.
„Ne bucurăm de o anume autonomie locală, există şi o lege în sensul acesta. Dacă dvs., ca și Consiliu Local, ați dat în administrarea unor şcoli nişte imobile, haideţi ca tot dvs. să retrageţi un imobil din administrarea unei şcoli, experimental, şi să vedem dacă Prefectura decide să atace acea hotărâre ca fiind nelegală. Mie mi se pare că, dacă Consiliul Local se ocupă de administrarea domeniului public şi privat, atunci când consideră că un spaţiu din administrarea unei şcoli nu este utilizat pentru învăţământ poate retrage acel imobil din administrarea şcolii respective. Vă dau ca exemplu atelierul de la Şcoala Cuza, care este în paragină, iar şcoala nu îl mai foloseşte pentru scopul iniţial, pentru învăţământ. Haideţi să facem o încercare şi, dacă vreţi, iniţiez chiar eu proiectul de hotărâre. Mie mi se pare că aşa ar fi normal, să prelum acest spațiu, pentru că nimeni nu va mai face acolo vreun atelier pentru şcoală, aşa cum era pe vremea lui Ceauşescu”, a declarat primarul Horia Tiseanu în fața consilierilor locali.
Primarul nu a precizat şi ce întrebuinţare ar putea avea această clădire care, la starea de degradare în care se află, probabil că ar trebui demolată şi construită alta în loc. Sigur, s-ar putea găsi oricând o destinație potrivită și nu ne rămâne decât să așteptăm să vedem ce rezultat va avea “experimentul” propus de Horia Tiseanu. Deocamdată, nu s-a făcut niciun proiect de hotărâre privind preluarea clădirii de către administrația locală, dar poate îl va face cineva în lunile care urmează.
Noi vă prezentăm imagini (foto și video) cu clădirea care a găzduit cândva atelierele Școlii 8. Este un dezastru și e mare păcat că a fost lăsată atâția ani în paragină.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.